|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hardver Teme vezane za hardver |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Maticna ploca |
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 07:35
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Maticna ploca -
23.12.2006, 13:09
Nema problema ...
ovako treba ti kabl koji je na krajevima ovakav ![]() zove se UTP kabl, trebalo bi da si ga dobila uz modem, ako ne, mozes ga kupiti u vecini radnji za racunare, ne bi trebao da je skup jedan kraj ukachis u komp, u rupicu koja izgleda kao na ovoj slici gde pise LAN ![]() a drugi kraj prikljucis u modem. A pritom mora biti iskljucen postojeci kabl od modem do kompa USB (pretpostavljam). Nadam se da sam pomogao ![]() |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
|
23.12.2006, 13:24
Hvala, to vec imam
,mislim sve mi je tako,ali me zanima jel mora bas u tu rupicu,ja sam ga stavljala i u druge(kad sma imala nekih problema) i radio je...Ocu da kazem jel utice na njegov rad i odnos s kompom u koju je rupicu ukljucen![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
NEDOBRI Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Godine: 31
|
23.12.2006, 14:12
Ako sam dobro shvatio ti PONEKAD imaš problem da ti kompjuter neprepozna
modem za kablovski internet (koji se sa računarom povezuje preko USB ili LAN kabla), pa je jedini spas da restartuješ kompjuter (ili resetuješ modem). USB i LAN kablovi su kablovi za vezu / komunikaciju između računara i modema i dalje ka provajderu odnosno internetu... Ove dve veze su opcije, znači veza se ostvaruje ILI preko USB-a ILI preko LAN-a, nikako preko oba kabla istovremeno (Znači samo ćeš napraviti veći kuršlus ako prikljičiš i USB i LAN kabel u računar... neće znati koji od ta dva da koristi... )Ja kod kuće imam bežični internet (vezu preko mrežene kartice / LAN mrežu) - i u pravu je eboye kad kaže da je ova veza stabilnija nego ona preko USB-a. - još sam nešto zapazio... nisi pomenula koje kablove premeštaš? (USB ili LAN) (na ploči imaš više USB portova, jer se štampači, skeneri, digitalci... povezuju preko njih... a obično imaš integrisan JEDAN LAN port (kao na slici)... ali moguće je da ti imaš posebno ugrađenu mrežnu karticu! - ona se nalazi ispod grupe ovih portova... i izgleda ovako... ![]() Možda premeštaš mrežni LAN kabel a ustvari ti neradi LAN port na ploči ili sama mrežna kartica... (pod uslovom da imaš dodatnu LAN karticu...) (Mi se upljuvali objašnjavajući a ona će opet reći mislim da je ocito da nemam pojma )![]() "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag." (Beli je svakako naj.... )
|
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
|
23.12.2006, 18:21
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
)![]() William Wordsworth |
|||||
|
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 07:35
Godine: 26
|
24.12.2006, 10:47
Dobro, rezime je: A sto ne probas sa LAN/UTP kablom? Jer kolikosmo rekli USB je veoma nestabilan za ovakve stvari.
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 20.01.2007.
Poslednji login: 23.01.2007 04:13
Godine: 28
|
Citat:
erm......uze mi reč iz usta.....i ja bacio oko na ovu lepoticu....dq6 ako se ne varam a ne varam se.....imam bar tuce slika ove lepotice....samo će morati da padne neki kredit za ovu aždaju koju planiram....oko 15k evrova ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|