|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Zasto pantalone? |
|
Odgovor: Zasto pantalone? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Pol: Muško
Godine: 31
|
Odgovor: Zasto pantalone? -
30.09.2006, 10:01
Sigurno je da ne mozemo tek tako izdvojiti razlog zasto zene nose pantalone a muskarci ne nose suknje u danasnje vreme ,a da ne spomenemo istorijske i kulturoloske razloge koji su prethodili.
I sigurno je da je savremenoj zeni mnogo prakticinije da nosi pantalone( iako bi vecina nas muskih prizeljkivala drugacije ) s`obzirom na sve situacije u kojima se danas ona moze naci u toku jednog dana ...... mada tu sigurno ima i uticaja teznja zena u proslosti pa sve do danas za emancipacijom i ravnopravnoscu u svakom pogledu sa muskarcem pa su tako napravile i taj korak i pocele da nose i pantalone.A sto se nas muskih tice i dalje mislim da je razlog prakticnost u korist pantalona. A model pantalona se vremenom menjao po modnim trendovima ali i zbog prakticnosti , no te modne pantalone i ostale djindjuve su sve prosle , a najprakticnije pantalone su ostale prihvacene od naroda ( pa danas smo svi u farmericama ). |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:00
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Zasto pantalone? -
30.09.2006, 12:37
Pa... kao žena, nemam šta da dodam na tu emancipaciju i praktičnost kao prvu na listi... kao što je ranije bilo praktično da naše staramajke nose suknje (pa između ostalog možemo da pomenemo i menstruaciju... tada nije bilo ni uložaka ni tampona, žene su nosile raznorazne krpe između nogu, bacale ih ili otkuvavale, e sad nek ih neko zamisli u to doba u mesecu u pantalonama...), tako je sada praktičnije da ih ne nose.
Muškarci su jednostavno navikli na tu prepreku među nogama koju pantalone pružaju, vole da to što nose među njima dobro i upakuju i verujem da bi mnogima od njih nošenje suknje izazivalo više neprijatnosti nego prijatnosti. A tamo gde su ih nekad nosili kao sastavni deo svog folklora, nije čudno ni ako ih danas prošetaju... u sredinama gde to nije bio običaj to jeste malo ekstravagantnije, iako odeća sama po sebi nema rodno obeležje, niti znam kada je tačno nastala ta podela. Ja lično nemam ništa protiv ni da iz fazona vidim muškog primerka kako šeta svoje lepe nogice u nekom kiltiću or whatever , a da sam muško, a ovakva kakva jesam unutra, ja b' tu suknju odavno prošetala gradom ![]() Citat:
|
|
|
|
|