Tražila sam "našu" Futuramu, a naišla na sajt na kome možemo i mi odrasli koji volimo da se igramo da pošaljemo mail sebi ( ! ), na svoju adresu i da naznačimo kada želimo da nam stigne. Prvo mi je delovalo čudno, a onda sam se setila , između ostalog, i onih ceduljica na kojima sebi pišemo podsetnike (kod swbe, na mlijeku, da se ne zaboravi

)a i beleške, planove. I onda sam napisala sama sebi mail! Da me sačeka pred doček naredne godine.
Pročitala sam tek onda šta pišu ostali ljudi, jer postoji opcija da to što napišete bude dostupno za čitanje i drugima, ako želite. Osim što je zabavno i pozitivno je. Nigde negativnosti u tim pismima !
Sada razmišljam o svojim pismima deda mrazu i vremenu sadašnjem u kojem deca u njega ni ne veruju. Realniji im je Spajdermen, na primer. E, pa i za decu

mislim da može da bude zabava, a vama lep način da ih povremeno i na ovaj način oslušnete: neka vam diktiraju pismo na neku laku životnu temu koja ih tih dana okupira, a vi procenite na koji period, na koliko dana(npr.) da podesite da im stigne mail, pa da onda zajedno kroz to čitanje vide koliko su neki problemi brzo i lako rešivi ako se o njima razmišlja pozitivno i ako im se ne priđe sa velikom ozbiljnošću. Da ne dužim, probajte vi, pa vidite šta će vam usput sve još pasti na pamet.