VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Sport > Sportska centrala > Fudbal

Fudbal Najvažnija sporedna stvar na svetu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Letnji prelazni rok
staro
  (#1 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
Letnji prelazni rok - 27.06.2008, 22:14

Lampard potpisao za Inter

Francuski list "Frans fudbal" tvrdi da je transfer Frenka Lamparda iz Čelsija u Inter već gotova stvar, odnosno da je vezista engleske reprezentacije već potpisao četvorogodišnji ugovor.

Ukoliko se tvrdnje ispostave kao tačne, to bi značilo da će Žoze Murinjo i Frenk Lampard ponovo sarađivati, kao nekad na "Stamford bridžu".

Novi menadžer Mančester sitija, Mark Hjuz, već je počeo da troši pare bogatog vlasnika kluba Taksina Sinavatre. Doskorašnji prvi stručnjak Blekburna je prilikom prvog transfera oborio klupski rekord.

U Mančester siti je stigao Žo iz moskovskog CSKA. Reprezentativac Brazila je plaćen 19 miliona funti, odnosno 24 miliona evra.

Pojačao se i Bolton. Na "Ribok stadion" je došao švedski reprezentativac iz francuskog Tuluza, Johan Elmander.

Posle šest meseci pregovora, potisao je trogodišnji ugovor, a vrednost transfera je deset miliona funti.

Menadžer Totenhema, Huande Ramos, već je ozbiljno pojačao ekipu. Posle Modrića iz zagrebačkog Dinama i Đovanija iz Barselone, među "pevce" će doći i golman PSV Ajndhovena, Gomeš.

Brazilac će morati da sačeka sa potpisivanjem ugovora dok ne dobije radnu dozvolu.

Antonio di Natale ostaje u Udinezeu. To je definitivno jasno s obzirom na to da je italijanski reprezentativac produžio ugovor sa klubom sa "Friulija" uprkos pričama da će preći u Romu.

Juve nudi Tijaga i keš za Švajnija

Pošto su navijači poručili da u crno-belom dresu ne žele da vide Dejana Stankovića, čelnici Juventusa u potpunosti su se okrenuli Bastijanu Švajnštajgeru.

Iako je dvadesettrogodišnji fudbaler imao lošu sezonu u Bajernu, partijama i golovima na Evropskom prvenstvu uverio je da raspolaže potrebnim kvalitetom. "Korijere delo sport" piše da je Juve za njega ponudio Portugalca Tijaga Mendeša i neutvrđen iznos novca.

Popularni Švajni rekao je da bi najradije nastavio karijeru u Engleskoj, a želi ga i Milan, tako da je pitanje hoće li "stara dama" biti uspešna u lovu na plavokosog Nemca.

Pored Stankovića, na listi igrača sredine terena koje Juventus ovog leta nije uspeo da angažuje, nalaze se još Ćabi Alonso iz Liverpula i Alberto Akvilani iz Rome.

"Korijere delo sport" takođe je u petak objavio da je Inter ozbiljno zainteresovan za levog beka reprezentacije Rusije, Jurija Žirkova. "Neroazure" bi moglo da odbije veliko obeštećenje - posle odličnih igara u Austriji i Švajcarskoj, fudbaler moskovskog CSKA košta čak 15 miliona evra!

Murinjo spreman da ponizi Stankovića?!

Niko ne zna šta je Dejan Stanković skrivio novom treneru Intera, ali Žoze Murinjo kao da u letnjoj pauzi nema većeg prioriteta od sklanjanja srpskog reprezentativca iz prvog tima!

Sudeći prema pisanju pojedinih italijanskih medija, autoritativni Portugalac najavio je da Stankovića nikako neće voditi na bazične pripreme za novu sezonu, koje počinju 19. jula u austrijskoj pokrajini Južni Tirol.

Štampa na Apeninima špekuliše Murinjovim strahom da će ga kapiten reprezentacije Srbije, kao "čovek" prethodnog šefa struke Roberta Manćinija, opstruirati u radu.

Podsetimo, Murinjo je odmah po dolasku na stadion Đuzepe Meaca najavio da ne računa na Stankovića.

Srpski veteran nije dobio nijednu pravu ponudu otkako mu je propao transfer u Juventus, a ako "status kvo" ostane na snazi i u naredne tri nedelje, moraće da trenira sa mladim timom Intera!

Stanković svakako nije zaslužio takvo poniženje, ali sa Murinjom nikada nije bilo kompromisa...

Kovačević za MONDO: Ne mogu u Zvezdu!

Iskusni napadač Olimpijakosa Darko Kovačević (34) bio je velika želja sportskog direktora Crvene zvezde Gorana Bunjevčevića za aktuelni prelazni rok.

Iako su vršnjaci, jedan sedi u direktorskoj fotelji i pokušava da sastavi tim koji će se naredne sezone vratiti na tron srpskog fudbala. Drugi i dalje radi ono što je radio celog života - trese mreže. Kao član grčkog šampiona, sa kojim ima ugovor do leta 2009.

"Bunjevčević mi je ponudio da se vratim na Marakanu i da budem stub prvog tima. Dugo se poznajemo i ja sam, u načelu, prihvatio taj poziv, ali sam istovremeno objasnio da Zvezda mora da se dogovori sa Olimpijakosom. Ako me oni ne puštaju, ja neću da idem", rekao je Kovačević u izjavi za MONDO.

A Olimpijakosu ne pada na pamet da ga pusti. Beogradski crveno-beli u četvrtak su poslali ponudu pirejskim prijateljima istih boja, koji su dan kasnije nedvosmisleno poručili da je Zvezda odbijena. Navijači bi se možda bolje dogovorili...

Čelnici Olimpijakosa nisu želeli da kažu na koliki iznos je glasila ponuda iz Srbije - nezvanično se može čuti da je u pitanju vrlo ozbiljan novac za naše prilike - pošto Darkovi kvaliteti za njih nemaju cenu.

"Njihova odluka je sasvim logična. Nisam mladić, ali prošle sezone sam postigao 21 gol u svim takmičenjima, nametnuo sam se kao vođa navale... Rekli su mi da sam im potreban. Nemaju razloga da me prodaju za novac koji im ne pravi razliku, ili da me pozajme", objašnjava Kovačević.

Darku je želja da završi karijeru u Zvezdinom dresu. Dakle, prostora za saradnju ima, ali ne ove sezone.

(MONDO)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj.... )

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Letnji prelazni rok
staro
  (#2 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Odgovor: Letnji prelazni rok - 05.07.2008, 13:30

Dejan Milovanović pet godina u Lansu

Prodajom Dejana Milovanovića u francuski Lans, fudbalski klub Crvena zvezda ostao je bez poslednjeg igrača iz talentovane generacije čiji su članovi bili i Boško Janković, Aleksandar Luković, Nenad Kovačević, Milan Biševac, Vladimir Stojković, Nikola Žigić, Dušan Basta, pa i Nemanja Vidić...

Milovanović je sa francuskim Lansom, koji je ove sezone ispao u drugu ligu, potpisao petogodišnji ugovor, a društvo će mu praviti i nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Nenad Kovačević (Milan Biševac je otišao iz Lansa u Valensijen).

Na zvaničnom sajtu Lansa za dosadašnjeg kapitena crveno-belih je istaknuto da će svojim odličnim pregledom igre značajno doprineti poboljšanju igre u veznom redu, a navedeni su i njegove golgeterske sposobnosti, posebno jak i precizan udarac iz daljine. "Specijalnost su mu slobodni udarci", piše na sajtu.

Prema saznanjima MONDA, Crvena zvezda bi mogla da dobije četiri miliona evra za svog kapitena.

Taj novac, Lans je obezbedio prodajom još jednog bivšeg fudbalera crveno-belih Milana Biševca, koji je prešao u Valensijen.

"Crvena zvezda je moja najveća ljubav i nije lako posle toliko godina napustiti klub. Međutim, ja sam profesionalac i nekada se moraju donositi odluke koje nemaju mnogo veze sa emocijama. Lans je veliki klub, koji je nažalost prethodne sezone izgubio status prvoligaša", izjavio je Milovanović uoči odlaska u Francusku.

"Razgovarajući sa njihovim predstavnicima jasno mi je stavljeno do znanja da su ambicije Lansa u narednoj sezoni velike. Povratak u elitni rang takmičenja je prioritet. Razgovarao sam i sa Biševcem i Kovačevićem koji su mi takođe mnogo toga lepog rekli o klubu. Za mene će to biti novi izazov kojem se radujem. Ponavljam, Crvena zvezda mi ostaje u srcu, jer sam ceo život posvetio crveno-belom dresu. Ponosan sam jer sam odigrao više od 200 utakmica za prvi tim i bio kapiten Crvene zvezde", dodao je on.

Dejan Milovanović rođen je 21. januara 1984. godine u Beogradu, a za prvi tim Zvezde debitovao je 9. januara 2001. godine. Od tada, osvojio je šest trofeja.

(MONDO)

staro
  (#3 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Letnji prelazni rok - 28.07.2008, 18:40

Fergi sprema bombu - dovodi Anrija

Aleks Ferguson se sprema da šokira svetsku fudbalsku javnost. Prema tvrdnji britanskog lista "Daily star", menadžer Mančester junajteda će uputiti ponudu na "Nou Kamp" za Tjerija Anrija.

Taj transfer bi kao eksplozija bombe odjeknuo na Ostrvu s obzirom na to da je Anri legenda konkurentskog Arsenala.

Ferguson je već duže vreme u potrazi za napadačem, a prvi pik bio mu je Dmitiri Berbatov, ali Totenhem je "zacepio" cenu. "Pevci" za Bugarina traže čak 30 miliona funti!

To je previše čak i za moćni Mančester junajted.

Zato se škotski stručnjak okrenuo ka Barseloni. Za Anrija je spreman da izdvoji 15 miliona funti (oko 19 miliona evra). Pitanje je da li novi trener Barselone, Pepe Gvardiola, želi da se odrekne Francuza.

Ukoliko bi Samjuel Eto ostao u katalonskom klubu, što je malo verovatno, onda bi transfer Anrija na "Old Traford" bio realna opcija.

Znajući to, Aleks Ferguson ima i rezervne varijante, a to su Roke Santa Kruz iz Blekburna i Klas Jan Huntelar iz Ajaksa.

Čelsi ne da nikog, a hoće Robinja

Za razliku od prvaka Engleske i Evrope, koji traži pojačanja, vicešampionu je sada prioritet zadržavanje postojećeg kadra.

To se prvenstveno odnosi na Frenka Lamparda, Didijea Drogbu i Anreja Ševčenka.

Prema pisanju lista "Daily mirror", Lampard će produžiti vernost Čelsiju potpisivanjem novog, petogodišnjeg ugovora, po kome će zarađivati 150 hiljada funti nedeljno!

Drogba je nestrpljiv da sazna gde će igrati u narednoj sezoni, a na njega su "oko bacili" Barselona i Milan.

"Rosoneri" baš imaju želju da "pazare" na "Stamford bridžu", jer pored snažnog napadača iz Obale Slonovače, u svojim redovima rado bi da (ponovo) gledaju Ševčenka.

Ipak, Čelsiju je posle Bosingve i Deka nepohodno još jedno osveženje.

"Definitivno potvrđujem naše interesovanje za Robinja", izjavio je Piter Kenjon.

Izvršni direktor "plavaca", međutim, demantuje interesovanje za Kaku o čemu se nedeljama unazad pisalo u medijima širom Starog kontinenta.

"Nismo poslali ponudu, Milan je insistirao da Kaka nije na prodaju", zaključio je Kenjon.

...

Muntari Murinjov, Pepe zapeo za Silvu

Sali Muntari je i zvanično novi igrač Intera.

Posle dugo čekanja na Frenka Lamparda, tim Žozea Murinja je pojačao vezni red drugim premijerligaškim igračem. Iz Portsmuta je stigao 23-godišnji fudbaler iz Gane.

U Interu nisu hteli da u javnost iznose visinu transfera, ali mediji tvrde da su "neroazuri" izdvojili 16 miliona evra.

Drugi novajlija šampiona Italije je prošlu sezonu proveo u Portsmutu, a prethodno je pet godina igrao za Udineze.

Pre Muntarija, u Inter je došao Mansini iz Rome.

Podolski u Romi ako Gomes dođe u Bajern

Lukas Podolski nije bio zadovoljan statusom u Bajernu u prošloj sezoni, ali je posle nedavnog razgovora sa trenerom Jirgenom Klinsmanom odlučio da ostane.

Ipak, reprezentativac Nemačke možda će promeniti sredinu s obzirom na to da ga želi Roma.

Da bi došlo do tog transfera moraće da se poklopi mnogo kockica. Naime, "vučica" bi da kupi Podolskog samo ukoliko joj propadne angažovanje Rumuna iz Fiorentine, Adrijana Mutua.

S druge strane, Bajern bi pustio Podolskog tek ako dovede Marija Gomesa iz Štutgarta.

Barsa "lovi" Davida Silvu

Operativci Barselone su se razleteli na sve strane kako se katalonskom klubu ne bi ponovila razočaravajuća prošla sezona.

Sada su u poteri za Davidom Silvom (22), krilnim napadačem Valensije, koji je na Evropskom prvenstvu pokazao da se odlično snalazi i na pozicijama u veznom redu.

Barsa je spremna da izdvoji 16 miliona evra da ispuni želju trenera Pepea Gvardiole.

Kada se tako izdašna ponuda nađe na stolu Huana Sorijana, predsednik Valensije možda neće biti kategoričan u tvrdnji da David Silva nije na prodaju.

Sanderlend uzeo i Dijufa

Sanderlend ne posustaje.

Posle dvojice igrača Totenhema, francuskog defanzivca Paskala Čimbonde i finskog veziste Timua Tainija, doveo je i El Hadži Dijufa iz Boltona.

Senegalski napadač (27) stigao je helikopterom i otišao na lekarske preglede.

Samo formalnosti su ostale do realizacije transfera vrednog 2,5 miliona funti.

(MONDO)

Poruku je izmenio DarkRed, 28.07.2008 u 18:49.

staro
  (#4 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Letnji prelazni rok - 04.08.2008, 15:40

Drogbi 130 hiljada funti nedeljno?

Didije Drogba je za engleske medije izjavio da je spreman da produži ugovor sa Čelsijem. Robusni napadač, uprkos interesovanju mnogih velikih evropskih klubova, ima nameru da ostane na "Stamford bridžu".

"Siguran sam da će pregovori sa Čelsijem imati pozitivan ishod za moju budućnost", izjavio je Drogba, koji nije igrao u utakmici protiv Milana na "Kupu železnica" u Moskvi u kojoj je njegov tim slavio ubedljivim rezultatom - 5:0.

Britanski mediji očekuju da će reprezentativcu Obale Slonovače biti ponuđen ugovor do 2012, vredan 25 miliona funti. Nedeljno bi zarađivao 130.000.

Drogba ima aktuelni ugovor sa Čelsijem do 2010, ali je zahtevao reviziju kako bi mu se povećala primanja.

"Raspoložen sam za priču. Ništa se nije promenilo, ja sam i dalje igrač Čelsija. Nije samo novac u pitanju. Ako Čelsi bude insistirao da me zadrži, dogovorićemo se", dodao je Drogba.

Još prošle nedelje je izvešni direktor "plavaca" Piter Kenjon izrazio uverenje da će klub uspeti da zadrži najveće zvezde, Drogbu i Lamparda.

Za 30-godišnjeg fudbalera su interesovanje pokazali Milan, Inter i Barselona.

Van der Vart zamena za Snajdera

Holandski reprezentativac Rafael Van der Vart potvrdio je da će se iz nemačkog Hamburga preseliti u tabor prvaka Španije, Real Madrida.

On je tokom vikenda u Londonu zaključio posao sa čelnicima "kraljeva" i biće predstavljen španskim medijima u utorak.

"Sve kockice su se sklopile i sada odlazim u Real Madrid. Kao što svi znaju, majka mi je Španjolka, imam snažne veze sa tom zemljom i oduvek sam želeo da zaigram u Primeri", rekao je Van der Vart (25).

On se zahvalio Hamburgu i njegovim navijačima na svemu kroz šta su zajedno prošli tokom prethodne dve godine.

"Veoma sam srećan što sam bio član takvog kluba. Nijedan klub i nijedni navijači neće vas prihvatiti tako srdačno. Hvala vam! Sada kada otvaram novo poglavlje u svojoj karijeri, kažem vam da vas moja supruga i ja nikada nećemo zaboraviti", progovorile su emocije iz odličnog veziste.

Prema pisanju lista "Bild", Van der Vart će potpisati petogodišnji ugovor, a Hamburg dobiti 13 miliona evra na ime obeštećenja.

Dolazak Van der Varta poklopio se sa teškom povredom drugog Realovog Holanđanina, Veslija Snajdera, kojem su posle divljačkog starta igrača Arsenala Abu Dijabija pokidani ligamenti kolena.

(MONDO)

Žigić ide u Stouk?
staro
  (#5 (permalink))
admin89
Novi član
admin89 je na dobrom putu

Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 20.08.2008 22:42
Godine: 19
Žigić ide u Stouk? - 09.08.2008, 01:17

Kako prenose engleski mediji poslednji premijerligaš koji je pokazao interesovanje za Nikolu Žigića je Stouk siti koji je spreman da bivšeg napadača Crvene Zvezde dovede na pozajmicu.

Iako menadžer Stouka Toni Pulis nije želeo puno da priča, “Dejli miror” tvrdi da je Stouk vrlo zainteresovan da obavi posao.

Na drugoj strani, španski mediji potvrdili su da su pregovori Valensije i Stouka održani danas i dodaju da Valensiji više odgovora mogućnost da Žigić trajno pojača Stouk, jer bi u tom slučaju imali na raspolaganju novac za eventualan dolazak Luja Sahe iz Mančester Junajteda.
Španski mediji tvrde da je Valensija spremna da prihvati ponudu Stouka tešku 12 miliona eura.
Žigić je u nekoliko navrata izjavio da bi voleo da igra u Engleskoj, ali do sada nije uspevao da se dogovori sa Portsmutom, Aston Vilom i Sanderlendom.

Poruku je izmenio Mish, 09.08.2008 u 10:52. Razlog: bila reklama

Odgovor: Žigić ide u Stouk?
staro
  (#6 (permalink))
morpheo
The One
morpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimummorpheo je dostigao maksimum

Član od: 01.10.2007.
Poslednji login: danas 00:31
Godine: 27
Odgovor: Žigić ide u Stouk? - 09.08.2008, 01:19

Bolje mu je da se vrati u Zvezdu, nego da ide u Stoke City

Have you ever had a dream that you were so sure was real?

Odgovor: Žigić ide u Stouk?
staro
  (#7 (permalink))
admin89
Novi član
admin89 je na dobrom putu

Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 20.08.2008 22:42
Godine: 19
Odgovor: Žigić ide u Stouk? - 09.08.2008, 01:29

pa i ja se slazem za zvezdu!

staro
  (#8 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Letnji prelazni rok - 20.08.2008, 18:03

Ševa opet u Milanu, Fener vodi Senu

Andrej Ševčenko se vraća u Milan posle dve godine provedene u Čelsiju. Tako bar tvrdi italijanski dnevnik "Gazeto delo sport".

Prema istom izvoru, pregovori između čelnika klubova, Silvija Berluskonija i Romana Abramoviča, su već obavljeni i transfer bi trebalo da se izvrši u četvrtak.

Ševčenko bi za "rosonere" igrao kao pozajmljen igrač.

On je u periodu od 1999. do 2006. za Milan odigrao 296 utakmica i postigao 173 gola.

Čelsi vodi Kaku za 102 miliona evra

Ševčenko se sa "Stamford bridža" vraća na "San Siro", a u suprotnom pravcu bi ipak mogao Kaka, ali narednog leta.

"Rosoneri" su odoleli pred naletima vrtoglavih cifara kojima ih je gađao Roman Abramovič. Međutim, taman kad se bura oko eventualnog transfera Kake stišala, "Daily star" je ponovo uzburkao more.

Prema pisanju tog engleskog lista, Milan će prodati Brazilca Čelsiju za 80 miliona funti, odnosno 102 miliona evra. Transfer bi trebalo da bude realizovan za godinu dana.

Fener za Senu 16 miliona funti

Fenerbahče ne štedi kako bi se pojačao za novu sezonu. U taboru turskog vicešampiona žele da povrate primat na domaćoj sceni, ali i da opet naprave značajan rezultat u Ligi šampiona.

Za trenera su doveli selektora Španije Luisa Aragonesa, napad im predvodi najbolji strelac minule sezone u Primeri, Guiza, koji je plaćen 17 miliona evra, a sada hoće još jednog člana tima koji je bio prvak Evrope - Markosa Senu.

Fenerbahče je uputio i zvaničnu ponudu Viljarealu za naturalizovanog Španca, poreklom Brazilca, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Klub iz Istanbula je spreman da plati njegovu slobodu 16 miliona funti, odnosno oko 20 miliona evra.

Real bira Huntelara ili Milita

Želja trenera Real Madrida da dovede napadača mogla bi da bude ispunjena u finišu prelaznog roka.

Prema pisanju španskih medija na spisku potencijalnih pojačanja su preostala dva imena - Dijego Milito i Klas Jan Huntelar.

(MONDO)

staro
  (#9 (permalink))
egzotic
Muskarcina
egzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimum

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: juče 19:19
Godine: 26
Odgovor: Letnji prelazni rok - 20.08.2008, 18:54