VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Sport > Sportska centrala > Fudbal

Fudbal Najvažnija sporedna stvar na svetu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama...
staro
  (#11 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 01.03.2008, 13:25

Blater u aprilu u Beogradu

Predsednik FIFA Jozef Blater posetiće u aprilu Beograd, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Blater će boraviti u Srbiji 8. i 9. aprila, a dolazi na poziv predsednika FSS Zvezdana Terzića, koji ga je zvao u januaru tokom sastanka nacionalnih saveza i svetske i evropske kuće fudbala.

To će biti prva poseta predsednika FIFA Srbiji, a nacionalni savez naveo je da će njegov boravak biti ispunjen "nizom dogadjaja".

FSS je objavio i da će Beograd u novembru prvi put organizovati sednicu Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA), kao i da će se "uskoro" saznati da li će grad 2010. godine biti domaćin evropskog prvenstva do 17 ili 19 godina.

(Beta)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj.... )

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 06.03.2008, 22:05

Novi izbori u FSS na pomolu

Sednica Odbora za hitna pitanja održana je u četvrtak u Beogradu posle konsultacija. U radu odbora učestvovala su četvorica potpredsednika i predsednik Zajednice superligaša. Najviše pažnje posvećeno je trenutku u kome se nalazi srpski fudbal, a posle informacije da je za Zvezdanom Terzićem raspisana poternica.

"Mi imamo jedno mišljenje o onom što se dešava. Rad Zvezdana Terzića u FSS bio je korektan. Ono što čitamo i saznajemo iz medija odnosi se na njegov rad u OFK Beogradu. Kao kolektivni organ dajemo punu podršku organima da se situacija u našem fudbalu očisti. Fudbal ne može da čeka, odlučili smo da radom pokažemo da imamo kvalitet i kapacitet da vodimo fudbal. Odlučili smo da umesto u Kosovskoj Mitrovici, sednicu Izvršnog odbora održimo 13. marta u Beogradu. Veče pre ćemo održati Odbor za hitna pitanja. Ne bih da prejudiciram, ali ćemo najverovatnije održati vanrednu skupštinu FSS. Naša delegacija će 10. marta otići na Kosovo kako bismo dali podršku narodu. U ovom trenutku imamo previše vanrednog posla, pa će se zato sednica održati u Beogradu", istakao je Tomislav Karadžić, v.d. predsednika FSS.

Pred fudbalskim organima je veliki posao u danima koji slede. V.d. predsednika FSS kaže da je u svakodnevnim telefonskim kontaktima sa Zvezdanom Terzićem.

"Imam informaciju da je predsednik u Londonu. Kada me zove, piše privatan broj, ne znam zašto bih dalje proveravao. Ne znam kada će se vratiti, nisam ničiji advokat, pa ni Zvezdana Terzića. Ne znam koja je njegova odgovornost. Organi rade svoj posao. Mi ne možemo ništa da uradimo. Kada bi se Terzić vratio u zemlju, bio bi predsednik, jer bi to značilo da nema problema sa organima", rekao je Karadžić.

Pred srpskim fudbalom su dve alternative – v.d. stanje do redovnih izbora ili vanredni izbori na svim nivoima.

"12. marta ćemo odlučiti da li će se formirati telo koje će voditi fudbal. Verujem da ćemo do Izvršnog odbora i do Skupštine obaviti posao kako treba. Dugo smo u fudbalu, niko se ne bori za fotelju u ovom kriznom trenutku", zaključio je Karadžić.

Dragan Đorđević, potpredsednik FSS, kaže da svi organi funkcionišu.

"Za nove izbore potrebno je nekoliko meseci i krenuli bi od opštinskih izbora. Nećemo da radimo ništa protiv propisa. UEFA i FIFA nas pažljivo prate, ne želimo da nam se desi nešto kao Makedoniji, Azerbejdžanu ili Kazahstanu", rekao je Đorđević.

(B92)

staro
  (#13 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 12.03.2008, 20:35

Zvezdan Terzić podneo ostavku!

Dan uoči sednice Izvršnog odbora FSS fudbalsko nebo nad Srbijom se razbistrilo. Zvezdan Terzić, dosad prvi čovek srpskog fudbala, podneo je ostavku.

Čelne funkcije sebe je, kao što je i protekla dva meseca komunicirao sa svojim saradnicima, razrešio na daljinu. Terzić je uputio pismo ostavke članovima Skupštine FSS, IO, i Odbora za hitna pitanja.

"Zbog specifične situacije u kojoj sam se našao podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS", naveo je Terzić u pismu i dodao: "Ponosan sam na sve što sam uradio u dosašnjoj karijeri i kao igrač i kao direktor kluba i kao predsednik FSS".

Srpski fudbal u ovom trenutku ima dve alternative. Prva je da se izabere v. d. predsednika Saveza, a druga da Skupština FSS raspiše izbore na svim nivoima.

Izvršni odbor, ukoliko usvoji zaključke sa prethodnog sastanka Odbora za hitna pitanja, trebalo bi da raspiše vanrednu Skupštinu FSS.

Ukoliko dodje do sveopštih izbora u fudbalskoj organizaciji, oni će početi od opštinskih, gradskih, regionalnih, pa do republičkih i trajaće nekoliko meseci.

"Mi ćemo na sastanku 12. marta razgovarati o tome da li je bolje da fudbal do daljeg vodi Odbor za hitna pitanja ili neko od četvorice potpredsednika", rekao je nedavno Tomislav Karadžić, koji je najavio da će njegov mandat zamenika predsenika FSS prestati sa sednicom Izvršnog odbora.

Terzić se već dva meseca nalazi van zemlje, a niko pouzdano ne zna gde je on. Tvrdio da je na "usavršavanju u SAD" i najavio da se vraća u zemlju 27. februara. Potom je javnost izvestio da je povredio rame na skijanju u Francuskoj(!!??) i to baš na dan kada je u Beogradu hapšen Dragan Džajić, koji je samo četiri dana ranije proveo prvi radni dan na novoj funkciji - direktora svih reprezentacija u FSS, a na koju je došao upravo na poziv Terzića.

Terzić se potom "javio" iz Londona, gde je na lekarskim pregledima. Iako je u intervjuu "Sportu" pre nekoliko dana rekao da se u zemlju vraća "sledeće nedelje", njega još nema u Beogradu.Kada je MUP raspisao potragu za njim, upitan da li će se vratiti u Srbiju, odgovorio je: "Razmisliću".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nedavno je raspisalo potragu za Terzićem zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja, dok je bio predsednik OFK Beograda, prisvojio 1,1 milion maraka.

(MONDO)

staro
  (#14 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 13.03.2008, 22:16

Skupština FSS 14. aprila, Odbor vodi Savez

Dan nakon ostavke Zvezdana Terzića, Izvršni odbor zakazao je za 14. april vanrednu skupštinu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predložio održavanje sveopštih izbora u fudbalskoj organizaciji.

Do okončanja izbora, za koje je predložen termin održavanja od 15. aprila do 30. juna, FSS će voditi Odbor za hitna pitanja, koji čine četiri potpredsednika saveza - Tomislav Karadžić, Svetolik Kostadinović, Predrag Teofilović i Dragan Đorđević.

Skupština FSS jedina ima mogućnost da raspiše izbore.

Novog predsednika FSS, odnosno kandidate za tu funkciju, predložiće "baza", odnosno opštinski, gradski, regionalni, pokrajinski savezi. Ipak, ne treba sumnjati da će poslednju reč o ovom pitanju imati Odbor za hitna pitanja.

Jedna od odluka saopštenih novinarima, doduše "uvijena u obladnu", jeste da će se ubuduće postaviti kriterijumi za kandidate za obavljanje funkcija u telima Saveza. Karadžić je tu potrebu objasnio "poslednjim dešavanjima u srpskom fudbalu" - odnosno preciznije, hapšenjem direktora svih reprezentativnih selekcija Dragana Džajića i ostavkom predsednika FSS Zvezdana Terzića posle potrage MUP-a za njim.

"Do Skupštine ćemo napraviti profile koji trebalo da važe kao prohodnost u izborima, odnosno da pročitamo biografije, radne i sportske...Da ne ispliva talog koji nam nije potreban", najavio je Karadžić.

Inače, Tomislav Karadžić, jedan od potpredsednika FSS i prvi čovek Parizana, ostao je u Savezu, uprkos najavi da će se povući. Karadžić je, pod pritiskom ostalih potpredsednika, kako su rekli, odlučio da povuče ostavku i da se obaveže da će pomoći u vođenju Saveza u narednih mesec dana.

Novinarima je objašnjeno da u Statutu fudbalske organizacije nije bilo nikakvog pravnog osnova da se Karadžiću dozvoli da se sada povuče, a nije ni mogao. Naime, Odbor za hitna pitanja ne bi ni mogao da privremeno upravlja Savezom da se Karadžić povukao. Odbor mora da radi u stalnom sastavu od četiri potpredsednika (članovi Odbora su predsednik FSS i pet potpredsednika), pa bi povlačenje Karadžića značilo i blokadu Odbora. Još preciznije, savezom ne bi upravljao niko!

"Nisam hteo da budem taj koji će da produbljuje krizu u fudbalskoj organizaciji i zato sam odlučio da povučem ostavku, ali samo u narednih mesec dana. Posle toga, odlazim", rekao je Karadžić.

Jedan od potpredsednika FSS Svetolik Kostadinović pomalo je i prebacio Karadžiću na stavu - sad hoću, sad neću. "Kad se ulazi u kolo, treba dobro da se razmisli i da li se iz tog kola može izaći i kada se iz njega izlazi", bio je slikovit Kostadinović.

Članovi Odbora za hitna pitanja složili su se da je stanje u srpskom fudbalu - nikad gore! Karadžić kaže da je sve manje fudbalskih radnika a sve više odlazaka iz fudbalske organizacije i klubova i da se nada da će vanredni izbori doneti novu nadu srpskom fudbalu, ali pre svega "nove, mlade, kvalitetne ljdue".

"Svaka čast iskusnijim i starijima, ali su nam potrebni mladi ljudi. Nadam se kombinaciji mladosti i iskustva u rukovođenju Savezom", rekao je Karadžić.

Na sednici Izvršnog odbora, koja je prethodnila konferenciji za novinare, dvojica članova - Dragiša Kovačević (vlasnik SOS Kanala) i Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, nudili su ostavke na članstvu u IO, ali su one odbijene. Ipak, prihvaćena je ostavka Den Tane na mesto predsednika Komisije za međunarodne odnose.

(MONDO)

staro
  (#15 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 21.03.2008, 21:13

Đuka zvao Kolarova, Lukovića, Milovanovića...

Spekulacije medija da selektor Srbije Miroslav Đukić neće pozvati u tim napadače Herte i Fenerbahčea Marka Pantelića i Mateju Kežmana za prijateljski duel protiv Ukrajine pokazale su kao tačne u petak kada je selektor objavio spisak tima.

Na tom spisku našlo se ponovo ime golmana Sportinga Vladimira Stojkovića, igrača Udinezea Aleksandra Lukovića i Saše Ilića, ali i debitanata Aleksandra Kolarova, člana Lacija i kapitena Zvezde Dejana Milovanovića, koje selektor odlično poznaje iz mlade reprezentacije.

"Svestan sam da neki od pozvanih igrača ne igraju baš mnogo u svojim klubovima, ali oni se uklapaju u moju vizije ekipe i spadaju među fudbalere koji mogu da pomognu u stvaranju dobrog tima. Ja pokušavam da napravim ekipu koja će doneti dobre rezultate i shodno tome pozivam igrače", izjavio je selektor Đukić, naglasivši da kod njega nikada nije bilo bitno da li igrači u svojim klubovima vode glavnu reč.

Na Đukićevom spisku za meč protiv Ukrajine u Kijevu, 26. marta, nalaze se: golmani Vladimir Stojković (Sporting) i Radiša Ilić (OFK Beograd), odbrambeni igrači Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Udineze), Duško Tošić (Verder), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Lacio), Nemanja Rnić (Partizan), igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Nenad Kovačević (Lans), Milan Smiljanić (Espanjol), Deajn Milovanović (Crvena zvezda), Saša Ilić (Salcburg), Zoran Tošić (Partizan), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Herenven) i napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Milan Jovanović (Standard), Boško Janković (Palermo).

Đukić je posle serije tekstova o tome da li su Kežman i Pantelić zaslužili poziv u A tim, odbio da komentariše zbog čega ih nema na spisku.

"Ne želim da pričam o igračima kojih nema na spisku. Možemo da pričamo o ovima koje sam pozvao, a ne želim da ulazim u polemiku da li je nečije ime trebalo ili nije da se nađe na spisku. Ovo je moj izbor", izjavio je Đukić.

Selektor Srbije je istakao da je meč u Ukrajini veoma važan za njegov tim, koji treba da se uigra pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Meni je svaki meč važan i uvek nam je bitan rezultat. Za mene ne postoje trening utakmice i prijateljske, već je svaka bitna, ne samo za samopouzdanje, već i za uigravanje i stvaranje željenog tima", rekao je Đukić.

On je istakao da je za meč u Kijevu pozvao neke iskusnije igrače poput Stojkovića i Ilića, odnosno ukazao i šansu novajlijama za koje smatra da mogu da daju veliki doprinos stvaranju pravog tima, koji je spreman da izbori plasman na Mundijal.

"Saša Ilić je ofanzivan igrač, koji igra jednostavan fudbal, možda ne mnogo brz, ali je svakako fudbaler koji može da razigra ekipu. Šansu će prvi put dobiti i Dejan Milovanović, kao i Aleksandar Kolarov, za koje smatram da su neophodni ovom timu. Njih veoma dobro poznajem iz mlade selekcije, pratio sam njihove igre u poslednje vreme i smatram da je potrebno da im se ukaže šansa i u A timu".

Đukić je pred duel u Ukrajini u dogovoru sa selektorom Slobodanom Krčmarevićem, ustupio neke igrače mladoj selekciji za meč protiv San Marina u kvalifikacija za EP, ali je uprkos tome "prozvan" jer navodno nije želeo da pozajmi i Miralema Sulejmanija.

"Smatram da je A selekcija najvažnija, ne samo meni kao selektoru, već i Savezu i naciji, i da shodno tome prvi određujem listu tima, pa tek onda selektor mlade selekcije i svih ostalih timova. Budući da od A selekcije Savez živi, ona je prioritet i nema polemike oko toga da li sam izašao u susret mladoj reprezentaciji. Meč u Ukrajini meni je veoma važan, jer početka kvalifikacija igramo samo tri utakmice i moram da se uverim u kvalitet svoje ekipe i da je uigram", jasan je selektor Srbije.

On je dodao da udarci medija, koji svakodnevno polemišu o tome da li dobro ili loše obavlja svoj posao, neće uticati na ekipu, kao i na konačan cilj - plasman na Mundijal 2010.

"Svestan sam bio od početka da će ovaj posao uvek biti intersantan medijima, i da će mnogi komentarisati moje odluke o pozivanju određenih igrača, odnosno izostanku sa spiska. Ipak, takve stvari neće uticati na mene, ne trošim energiju na njih, već sam fokusiran na igrače i stvaranje i uigravanje ekipe. Rezultati su najvažniji i samo sam okrenut tom cilju. Trudiću se maksimalno, boriti se kao što sam uvek navikao, i videćemo da li ću uspeti da se izborim. Želim da ostvarimo plasman na SP i trudim se da uspemo u tome. Ne plašim se odgovornosti i uvek stojim iza svakog igrača koga pozovem, kao i iza ekipe koju formiram", sumirao je dosadašnji rad selektor Đukić.

Reprezentacija Srbije okupiće se u Kovilovu u ponedeljak, gde će boraviti do polaska u Ukrajinu. Oni će prvog dana održati konferenciju za medije u podne, a zatim i trening u popodnevnim časovima.

Prijateljski meč na stadionu Valerij Lobanovski u Kijevu počinje u sredu u 19 časova po lokalnom, odnosno u 18 sati po našem vremenu.

(MONDO)

staro
  (#16 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 24.03.2008, 20:24

"Orlovi" počeli pripreme za meč u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je u Kovilovu pripreme za prijateljsku utakmicu sa Ukrajinom, koja će se u sredu igrati u Kijevu.

"Posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, stvaramo novi tim, pa je svaka utakmica bitna. Bez obzira što se radi o prijateljskom meču, moramo da idemo na pobedu", rekao je na konferenciji za novinare povratnik u tim Aleksandar Luković.

Odbrambeni fudbaler Udinezea, koji je za reprezentaciju Srbije debitovao 2005. godine na upravo na turniru "Valerij Lobanovski" u Kijevu, istakao je i da se potajno nadao pozivu selektora Miroslava Djukića.

"Veoma sam zadovoljan što sam se posle dve godine odsustva vratio u reprezentaciju. Potajno sam se nadao pozivu, pošto mi u klubu ide zaista dobro. Na meni je da se nametnem i zadržim mesto u timu", kazao je Luković.

Golman Vladimir Stojković se vratio u reprezentaciju posle propuštene prijateljske utakmice sa Makedonijom, koja se prošlog meseca igrala u Skoplju. Prepreka nije bila ni pozicija Stojkovića u lisabonskom Sportingu, u kome srpski golman uglavnom sedi na klupi.

"Zahvalan sam treneru što me je zvao u reprezentaciju, iako u Sportingu ne dobijam priliku. Pokušaću da mu se na terenu odužim na najbolji način", naveo je Stojković, koga je Djukić uvrstio i na prošireni spisak za ovogodišnje Olimpijske igre u Pekingu.

"Mogu već sada da potvrdim da ću se, ako zaslužim mesto u timu za Peking, sigurno odazvati pozivu, pošto se Olimpijske igre dožive samo jednom u karijeri", rekao je Stojković.

Duel sa Ukrajinom biće i prilika da se u dresu "orlova" oprobaju i debitanti Aleksandar Kolarov i Dejan Milovanović, koji su u razgovoru sa novinarima izrazili zadovoljstvo zbog dobijene šanse.

"Velika je čast igrati za reprezentaciju, što sam uvek sanjao. Poznajem većinu igrača još iz mlade reprezentacije i verujem da ako prenesemo tu atmosferu u seniorski tim, možemo da se, uz pomoć iskusnijih reprezentativaca, plasiramo na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Nema veze što smo u teškoj grupi", ocenio je Kolarov.

"Znao sam da će poziv kad-tad doći, jer sam ga zaslužio. Prošle sezone mi nije išlo, ali sam bio strpljiv i vredno radio", istakao je Milovanović, kapiten Crvene zvezde.

Djukić je prilikom objavljivanja spiska naveo i da ga ne brine previše to što mnogi reprezentativci ne igraju standarno u svojim klubovima. Jedan od njih je i štoper Čelsija Branislav Ivanović.

"Imao sam problema zbog povrede, ali sada normalno treniram i čekam priliku da debitujem i nadam se, iskoristim svojih pet minuta", rekao je Ivanović.

(Beta)

staro
  (#17 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Fudbalski Savez Srbije - vesti, reakcije, stub srama... - 26.03.2008, 23:14

"Orlovi" nikako da polete, 0:2 u Ukrajini

Novi selektor, novi igrači, nova garnitura dresova - stara priča! Mi muljali loptu, proitvnik davao golove.

U hladnom Kijevu, Ukrajina - Srbija 2:0 (0:0).

Ni na drugoj utakmici od kada je početkom godine promovisan za selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Miroslav Djukić nije zabeležio pobedu. Posle februarskog remija u Skoplju sa Makedonijom (1:1), usledio je opori poraz na polupraznom (8.000) stadionu "Valerij Lobanovski"

Naši fudbalski znalci bili su ravnopravan rival sa Ševčenkom i drugarima na sredini terena. Razlika je bila u tome što, kada bismo se mi približili Kernoženku, bilo je providno, a kada bi se oni približili Stojkoviću, bilo je problematično.

Ipak, odbrana nam je izdržala u prvih 45 minuta, kada Ukrajinci nisu pravu, stopostotnu priliku, a mi smo dva puta (Kuzmanović i Lazović) pripretili iz daljine.

Ispostavilo se, to je bilo sve od Srba u sredu uveče.

U prvom delu igre, naš tim u formaciji 4-4-2 (Stojković - Rukavina, Vidić, Ivanović, Luković - Stanković, Smiljanić, Kuzmanović, Sulejmani - Lazović i Žigić), bio je solidno organizovan, igralo se otvoreno, ali sa čudnim idejama u završnici akcija, pred oba gola.

Lazović je šprintao, uklizavao, otvarao se, Žigić ništa od toga. Kapiten Dejan Stanković bio uporan i vredan, Sulejmani (naše novo rešenje na levom krilu) prodoran, ali neprecizan prilikom centaršuta.

Kod Branislava Ivanovića videlo se još u prvom poluvremenu da nije "video" fudbal od kada je potpisao za Čelsi zimus, ali je ipak dobio poverenje selektora Djukića.

I, to poverenje, nas je donekle koštalo početkom drugog poluvremena, kada je na teren istrčao Milan Jovanović, umesto Danka Lazovića.

Na šut Voronjina i intervenciju Stojkovića, nadovezao se korner, posle kojeg je naša odbrana na kratko izbila najvažniju stvar na terenu, ali ona je u pokušaju šuta dospela na kopaču Andrija Ševčenka, koji je sam "kao duh", boravio na petercu, izmedju statičnih Vidića i Ivanovića.

Napadač Čelsija samo je skrenuo loptu u našu mrežu u 54. minutu, a mi smo pokušali dizanjem ruku da dobijemo ofsajd. Istina je bila da smo dobili samo gol - 1:0.

I šta se onda dogodilo?

Proradio je naš čuveni "inat", pa smo puni samopouzdanja zaigrali još angažovanije i ubrzo primili još jedan. Samo četiri minuta kasnije.

Fudbal je posle centaršuta Ševčenka (80 mečeva, 37 golova), preleteo Ivanovića, odbio se od Voronjina i na 18 metara "seo" na nogu veziste Lazarenka, koji je poluvolej po zemlji "pospremio" u desni donji ugao Stojkovićevog gola - 0:2.

Do kraja meča, opet su golu bili bliži igrači u žutim dresovima, koji su nas od raspada SSSR i SFRJ već treći put pobedili u isto toliko mečeva. Dakle, prosečna evropska reprezentacija Ukrajine i dalje je za nas preozbiljan rival.

Mi smo bili bolji u izmenama. Sredinom drugog poluvremena u igru su ušli Saša Ilić, Boško Janković i Nemanja Rnić, a izašli Nikola Žigić, Dejan Stanković i Nemanja Vidić.

U finišu su travnjak "osetili" Zoran Tošić i Nenad Kovačević, a pod ćebe otišli Milan Smiljanić i Miralem Sulejmani.

Manje loš od ostalih bio je Zdravko Kuzmanović, ali njegove ideje i lopte slabo je ko razumeo.

Dok "orlovi" padaju, "sokolovi" visoko lete

Iako oslabljeni neigranjem najboljeg igrača i kapitena Mirka Vučinića, ali i Stevana Jovetića, crnogorski reprezentativci pokazali su zube u još jednom prijateljskom meču pobijedivši "pod Goricom" reprezentaciju Norveške sa 3:1.

"Sokolovi" su poveli u 8. minutu, kada je Simon Vukčević napravio slalom sa desne strane i uputio neugodan udarac po zemlji, koji je nakon loše intervencije golmana gostiju iskoristio Burzanović gurnuvši "otpadak" u mrežu za 1:0.

U 27. minutu asistent Vukčević povredio se i nije mogao da nastavi meč, pa ga je zamenio Bogavac.

Nije se čekalo dugo na drugi gol "đetića". U 36. minutu Burzanović je izveo slobodan udarac, pronašao Branka Boškovića na drugoj stativi, a ovaj glavom zatresao mrežu za 2:0 pre odlaska na odmor.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja i nove golove, ali ovog puta na obe strane. U 59. minutu Drinčić je nakon odbijene lopte uputio udarac, a Đalović naizgled slučajno skreće loptu i vara Opdala za svoj prvi gol u crvenom dresu i visokih (neočekivanih) 3:0.

Počasni pogodak za goste postigao je Džon Kerju u 72. minutu utakmice.

Rezultati prijateljskih mečeva u sredu:

Bugarska - Finska 2:1
/Lazarov 49, Genčev 90 - Litmanen 22 penal/

Madjarska - Slovenija 0:1
/Šišić 58/

Izrael - Čile 1:0
/Benajun 30/

Belorusija - Turska 2:2
/Kutuzov 34, Hleb 64 - Tunčaj 37, Metin 71/

Egipat - Argentina 0:2
/Aguero 66, Burdiso 85/

Crna Gora - Norveška 3:1
/Burzanović 7, Bošković 37, Đaletić 60 - Kerju 72/

Rumunija - Rusija 3:0
/Marica 54, Nikulae 60, 75/

U toku:

BiH - Makedonija 2:2
/Damjanović 17, 20 - Maznov 40, 45/

Danska - Češka 1:1
/Bendtner 25 - Koler 42/

Austrija - Holandija 3:1
/Ivanšić 6, Prodl 18, 35 - Huntelar 37/

Poljska - SAD 0:2
/Donovan 12, Onjevu 35/

Portugal - Grčka 0:2
/Karagunis 33, 60/

Brazil - Švedska 0:0

Švajcarska - Nemačka 0:1
/Klose 23/

Francuska - Engleska 1:0
/Riberi 32 penal/

Meksiko - Gana 0:0

Škotska - Hrvatska 1:1
/Miler 30 - Kranjčar 10/

Španija - Italija (22.00)

(MONDO)

Poruku je izmenio DarkRed, 26.03.2008 u 23:21.

staro
  (#18 (