VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Sport > Sportska centrala > Fudbal

Fudbal Najvažnija sporedna stvar na svetu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Reprezentacija Srbije
staro
  (#31 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Reprezentacija Srbije - 27.12.2006, 18:40

Коначан списак репрезентативаца
за меч против селекције Баскије

Селектор српске фудбалске репрезентације Хавијер Клементе саопштио је данас списак од 18 играча на које ће рачунати у пријатељској утакмици против селекције шпанске покрајине Баскије, заказане за 27. децембар у Билбау. Меч ће почети у 20.30 сати.

Због такмичарских обавеза, овом приликом изостаће штопер Манчестер јунајтеда Немања Видић, док капитен Дејан Станковић и Младен Крстајић неће бити у саставу екипе због изузетних напора током јесењег дела сезоне.
Утакмица на стадиону «Сан Мамес» биће последња у текућој години за српску репрезентацију. Полазак у Билбао је заказан за 26. децембар, а повратак екипе је одмах после утакмице.
Позвани су:
Голмани – Владимир Стојковић (Нант) и Влада Аврамов (Тревизо)
Одбрамбени – Марјан Марковић (Динамо Кијев), Душко Тошић (Сошо), Бранислав Ивановић (Локомотива Москва), Александар Луковић (Асколи) и Милан Степанов (Трабзонспор)
Везни – Игор Дуљај (Шахтјор), Ненад Ковачевић (Ланс), Иван Ергић (Базел), Александар Тришовић (Црвена звезда), Милош Красић (ЦСКА Москва), Бошко Јанковић (Мајорка) и Огњен Короман (Портсмут)
Нападачи – Марко Пантелић (Херта), Никола Жигић (Расинг), Дејан Миловановић (Црвена звезда) и Милан Смиљанић (Партизан).

Napomena: TV prenos meča selekcije Baskije i Srbije je od 20.45h na RTS 1.

(Zvanični Sajt Fudbalskog saveza Srbije)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj.... )

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 27.12.2006, 23:51

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od domaće selekcije Baskije rezultatom 4:0.

Baskija je povela golom Jestea iz penala, a tim bivšeg trenera Atletika iz Bilbaa Havijera Klementea dokrajčili su Ismail Urzaiz, Hozu Sarijegi i Garikoiz Uranga, a Dušan Đokić je promašio penal za Srbiju.

Naša reprezentacija je igrala u oslabljenom sastavu ali mislim da niko nije očekivao ovako slab nastup i ubedljiv poraz.

- Kakvi su vaši komentari na igru, rezultat, zalaganje na terenu...?

staro
  (#33 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 28.12.2006, 23:32

Selektor Srbije Havijer Klemente nije se preterano uzbuđivao zbog visokog poraza.

- Izgubljenoj utakmici kumovao je i nepostojeći penal za domaćina. Umem dobro da podnesem poraz. Treba imati u vidu na nismo imali vremena da se adekvatno pripremimo za meč i pariramo brzini i snazi igre protivnika. Naravno da bih voleo da sam pobedio u ovom meču, ali Baskija je bila jača. Treba uzeti u obzir da sam na teren izveo i jako mladu postavu - rekao je Klemente.

Pojedinci će možda pričati o otkazima zbog povreda i nerazumevanju klubova, umoru najstarijih i najiskusnijih koji nisu ni pozvani, ali pitanje onda glasi: Zbog čega se uopšte igrala utakmica? Ako je cilj bio samo da se rivalu čestitaju praznici - poštujemo. Niko im nije čestitao lepše od nas. Ako to nije bio cilj, onda Klemente nije imao šta da vidi, osim Miloša Krasića. Prvotimac CSKA je još jednom dokazao da mu je mesto među najboljima, i to ne samo kada mu se pronađe mesto zbog otkaza. On ima i motiv, i želju, i ideju. Da poseduje kvalitet odavno je potvrdio.

- Ne bih sebe izdvajao - skromno kaže Krasić. - Naročito zbog toga što smo poraženi baš velikim rezultatom. Pristali smo na presing na našoj polovini, primili dva gola i sve je bilo gotovo. Kasnije nismo uspeli ni da ublažimo poraz sa penala. Ne mogu ničim da opravdam ovaj debakl, ali ako je nešto dobro, onda je to podatak da je veliki broj mladih igrača osetio kako je igrati u najboljoj selekciji.

Bili ste daleko najzapaženiji pojedinac u redovima Srbije?

- Trudim se zaista da svaku priliku iskoristim na najbolji način. Tako je bilo protiv Norveške, u sredu protiv Baskije, a ja se nadam i ubuduće. Ako u CSKA nastavim sa igrama kao i do sada, nema razloga da izostanu pozivi u najbolju selekciju - završio je Krasić.

O ostalima tek toliko da je za pojedince bilo bolje da nisu ni krenuli na put, tačnije, da nisu prekidali odmore. Ovako će im za praznike sigurno biti gorak ukus u ustima, a možda ih se ni selektor više ne seti.

(Blic)

staro
  (#34 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 15.01.2007, 20:00

"Orlovi" neće igrati prijateljske mečeve
Ponedeljak, 15. januar 2007.

Umesto prijateljskih fudbalskih mečeva početkom februara, fudbalska reprezentacija Srbije imaće trodnevne pripreme, od 5. do 7. februara u Beogradu, odlučili su selektor havijer Klemente i čelnici Fudbalskog saveza.

Srpskom fudbalskom savezu bili su ponudjeni prijateljski mečevi sa Obalom Slonovače u Parizu i sa Peruom u Južnoj Americi, ali je procenjeno da je bolje da se organizuju mini-pripreme.

S obzirom na nepotrebnu blamažu protiv selekcije Baskije pred kraj prošle godine, čini se da je ova odluka čelnika nacionalnog saveza pametnija.

Trodnevni rad u Beogradu biće iskorišćen za održavanje treninga, sastanke na kojima će selektor igrače edukovati na taktičkom planu, jačanju postojeće zdrave porodične atmosfere koja vlada u ekipi i priprema za naredne kvalifikacione utakmice.

Kvalifikaciona Grupa A, u kojoj se nalazi i Srbija, jedina je grupa sa osam učesnika.

Tokom 2007. godine "orlovi" će odigrati 10 susreta na putu ka Prvenstvu Evrope koje će 2008. biti održano u Austriji i u Švajcarskoj.

Prvu narednu utakmicu srpska selekcija igraće 24. marta u Alma-Ati protiv Kazahstana, a četiri dana kasnije u Beograd dolazi Portugal.

(MONDO)

staro
  (#35 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 24.01.2007, 22:55

Klemente pozvao Kežmana na mini-pripreme
Sreda, 24. januar 2007.

Centarfor Fenerbahčea Mateja Kežman dobio je poziv selektora reprezentacije Srbije Havijera Klementea za trodnevne pripreme, koje će u Beogradu biti održane od 5. do 8. februara, javio je SOS Kanal.

Mateja Kežman je u poslednje vreme izjavljivao kako je njegovo izostavljanje iz državnog tima povezano sa predsednikom FS Srbije Zvezdanom Terzićem i da je on "sklonjen" iz državnog tima zbog lošeg ponašanja na letošnjem Mundijalu u Nemačkoj.

Prema svemu sudeći, "mali Napoleon" ovim potezom pokušava da razuveri nekadašnjeg golgetera Partizana, PSV Ajndhovena i Čelsija i pokaže mu da ima budućnost u reprezentaciji.

Kežman će, dakle, dobiti kakvu-takvu šansu, ali poziv na mini-pripreme ne znači da je on automatski uvršten u kombinaciju za kvalifikacione utakmice za EURO 2008. protiv Kazahstana i Portugala, krajem marta.

U jesenjim kvalifikacionim i prijateljskim mečevima Nikola Žigić, Marko Pantelić i Danko Lazović imali su prednost u odnosu na Kežmana.

(MONDO)

staro
  (#36 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 25.01.2007, 18:33

Klemente nije zvao Kežmana, nema ni Ilića
Cetvrtak, 25. januar 2007.

Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je spisak od 22 fudbalera koji će februara biti na trodnevnim pripremama u Kovilovu. Na spisku nema do sada standardnih reprezentativaca Saše Ilića i Danijela Ljuboje, ali je Klemente rekao da se nije odrekao njihovih usluga za buduće duele.

Selektor je odlučio da se sa reprezentacijom od 5. do 7. februara pripremaju i "vezisti" Dejan Milovanović i Stefan Babović čiji je jedini nastup u dresu nacionalnog tima bio decembra na nezvaničnoj utakmici protiv selekcije Baskije.

Poziv nije dobio ni Mateja Kežman, iako su mediji proteklih dana spekulisali da će se napadač turskog Fenerbahčea vratiti u ekipu za koju je poslednji put igrao na prošlogodišnjem Mundijalu u Nemačkoj, tada pod imenom Srbija i Crna Gora.

Na trodnevne pripreme u Kovilovu pozvani su golmani: Vladimir Stojković (Nant), Vlada Avramov (Trevizo), odbrambeni fudbaleri: Marjan Marković (Dinamo Kijev), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Mladen Krstajić (Šalke), Ivica Dragutinović (Sevilja), Duško Tošić (Sošo), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Milan Stepanov (Trabzonspor), sredina terena: Igor Duljaj (Šahtjor), Nenad Kovačević (Lans), Dejan Stanković (Inter), Ivan Ergić (Bazel), Aleksandar Trišović, Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Boško Janković (Majorka), Ognjen Koroman (Portsmut), Stefan Babović (OFK Beograd), Miloš Krasić (CSKA Moskva) i napadači: Nikola Žigić (Rasing Santander), Marko Pantelić (Herta) i Danko Lazović (Vitese).

Reprezentacija Srbije će 2007. godine igrati samo takmičarske utakmice - deset u kvalifikacijama za Evropsko prenstvo 2008. godine.

Fudbaleri Srbije su na drugom mestu tabele Grupe A sa 10 osvojenih bodova u četiri utakmice. Rivali "orlova" u Grupi A su selekcije Poljske, Portugala, Finske, Belgije, Jermenije, Azerbejdžana i Kazahstana.

Prvi naredni izazov Srbija će imati 24. marta kada će gostovati Kazahstanu. Četiri dana kasnije u Beograd će doputovati ekipa Portugala.

Stručni štab je odlučio da reprezentacije ne igra prijateljske utakmice pošto su ponude stigle iz Južne Amerike i Australije, koje su predaleko. Reprezentacija Srbije je prijateljsku utakmicu mogla da u Francuskoj igra i sa selekcijom Obale Slonovače, ali je i ta ponuda odbijena.

(Beta)

staro
  (#37 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator

Odgovor: Reprezentacija Srbije - 26.01.2007, 13:21

Kežman bez teksta, Ilić se ne ljuti
Petak, 26. januar 2007.

Mateja Kežman i Saša Ilić uz Danijela Ljuboju su najzvučnija imena kojih nema na spisku selektora Srbije Havijera Klementea za mini-pripreme u Kovilovu, od 5. do 7. februara.

Dok je Ilić mirno prihvatio takvu odluku španskog trenera, Kežman je vest iz Beograda primio sa nevericom, pogotovo što su mediji nekoliko dana ranije brujali o njegovom povratku u nacionalni tim.

"Ne znam šta da kažem. Novinari su me zvali bezbroj puta, ubedjivali me da ću biti pozvan, ali sada vidim da od toga nema ništa. Neko se poigrao sa mojom ličnošću. Svega mi je preko glave", poručio je golgeter turskog Fenerbahčea u izjavi dnevnom listu "Sport".

Njegov nekadašnji klupski drug, a sada veliki rival iz tabora Galatasaraja, nema nikakav problem sa izostavljanjem sa spiska.

"Navikao sam da me zaobilaze, ali se ne ljutim. Nisam ja Ronaldinjo da od mene sve zavisi i da moram da igram. Ako me drugi put pozovu, odazvaću se jer volim Srbiju i reprezentaciju. Nisam čovek za konflikte", kratko je prokomentarisao Ilić, koji će posle najave transfera u Monako najverovatnije ipak ostati u Istanbulu.

(MONDO)

staro
  (#38 (permalink))
1oredz3
Novi član
1oredz3 je na dobrom putu

Član od: 21.01.2007.
Poslednji login: 27.08.2007 15:08
Godine: 24
Odgovor: Reprezentacija Srbije - 26.01.2007, 20:42

Citat:
DarkRed kaže: Pogledaj poruku
Kežman bez teksta, Ilić se ne ljuti
Petak, 26. januar 2007.

"Ne znam šta da kažem. Novinari su me zvali bezbroj puta, ubedjivali me da ću biti pozvan, ali sada vidim da od toga nema ništa. Neko se poigrao sa mojom ličnošću. Svega mi je preko glave", poručio je golgeter turskog Fenerbahčea u izjavi dnevnom listu "Sport".
Stvarno surova šala...

Ja znam da ništa ne znam.

staro
  (#39 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator