VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Sve se vraća - sve se plaća
staro
  (#1 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:30
Pol: Žensko
Sve se vraća - sve se plaća - 03.10.2008, 23:54

Koliko puta smo čuli "Neka ga, još ne zna da se sve vraća i sve plaća" ili "Na žalost, ne njemu, nego deci će se sve vratiti".
Bojite li se da ćete platiti za učinjene greške? Ili da će to platiti vaši naraštaji?
Smatrate li da učinjeno dobro delo možda neće biti vraćeno vama, ali neka vam se vrate deci?

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća
staro
  (#2 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 00:02

...da podseti me na detinjstvo ... pa se vratilo na mene ...
tata kad me poslo po kiselu vodu u radnju s staklenom flaşom da vratim ...
a ja je slomio usput pa moro da je platim ...
eh te kaucije za flaşe ... to je bilo vreme a ne ova plastika sada

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#3 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Godine: 34
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 00:04

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Koliko puta smo čuli "Neka ga, još ne zna da se sve vraća i sve plaća" ili "Na žalost, ne njemu, nego deci će se sve vratiti".
Bojite li se da ćete platiti za učinjene greške? Ili da će to platiti vaši naraštaji?

Na žalost - mnogo sam puta čula izjave ovakvog tipa.
Reagujem na njih sa užasavanjem, strahom i pitanjem...
''Zašto, decu?'' Iako odgovor znam...
Po Borinim stihovima ''decu ti neću oprostiti'',
sada upotrebljenim u drugom kontekstu,
ne dozvoljavam, da se deca spominju u ovoj priči.

Verujem u kosmičku ravnotežu.
Verujem
...da ću svoje grehe i pokore da plaćam sama.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Poruku je izmenio Goga, 04.10.2008 u 00:10. Razlog: ops...

staro
  (#4 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 00:30
Godine: 31
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 00:25

Baš tako..sve,i dobro i loše.

"Učini dobro i zakopaj pod kamen, ono će od kamena načiniti sebi jezik i objaviti se",reče jedna mudra glava.

Ne brinem za sebe,nek platim šta sam dužna...već za svoju decu,i često mi je ta misao prisutna, nedao Bog da oni plaćaju moje životne cehove.

Ovih dana,pravim neko malo istraživanje na netu o jednoj porodici...čestiti ljudi,plaćaju tuđ ceh,i kada sam otkrila tek samo neke detalje,bilo mi je jasno,zaista plaćaju nedužni...ali takođe i podaci koje sam otkrila tek u naznakama,nisu naivni nimalo...

Ono na što mi sami možemo da utičemo u ovoj priči,je upravo do nas...imati to na umu.

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:00
Godine: 33
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 10:21

Ako se sve vraća neka donesu taj zakon o restituciji više
Ne verujem u te gluposti oko vraćanja retroaktivno Ono što je loše su ljudi izmislili kako bi sebe utešili što se trenutno pate. A dobrom valjda svako treba da teži ne nadajući se da će biti nagrađen... ali najčešće nije tako Dobri su dobri da bi im se vratilo, a loši su loši jer drugačije ne umeju.

Citat:
"Neka ga, još ne zna da se sve vraća i sve plaća"
"Na žalost, ne njemu, nego deci će se sve vratiti".
Light proklinjanje.
Ovo je na primer sigurno rekao neki dobar čovek

Sve svoje plaćam sama A buđelar... kafanski

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#6 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 16:25

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku

Da, verujem u to... Verujem da se dobro dobrim vraća(ili loše lošim), mada to ponekad ne izgleda tako... Često puta nam se učini kako loši dobro prolaze, ali kad tad sve dođe na naplatu... Ipak, mislim da čovek najpre zbog samoga sebe treba da se trudi da bude ispravan... Najlepše se spava mirne savesti...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#7 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 20:33
Godine: 33
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 19:07

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku

Verujem
...da ću svoje grehe i pokore da plaćam sama.

Neka Bog radi svoj posao , a ja ću svoj...

Ono o čemu mislimo često(positivno/negativno) i ono u šta verujemo je to šta dobijamo u životu, prije ili kasnije.
To je suština Zakona Privlačnosti-slično se sličnom raduje!
i u tome je neka istina...karma je čudo.

Na kraju puta, mislim da da!
Mora postojati balans.
Dobro i zlo! Crno i belo! Vruće i hladno! Prosto to tako ide.

Ćuti i prenesi dalje....

staro
  (#8 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 21:16
Godine: 29
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 20:29

Verujem u balans u životu.
Balans između dobra i zla, suza i smeha.
Verujem da se dobro vraća dobrim a loše lošim, jer sam već bila u situaciji da svoje grehe platim sama i to na isti način kako sam ih i počinila, a da mi se dobre stvari dogode baš onda kada se najmanje nadam ali gotovo u istom obliku u kom sam ih i ja činila.
Decu već ne bih mešala u tu stvar.

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

staro
  (#9 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 00:24
Godine: 46
Odgovor: Sve se vraća - sve se plaća - 04.10.2008, 21:20

Koliko pazarim, toliko i placam. I niko drugi.... samo ja! Ne znaci da je svaki "pazar" i dobar pazar. Desavalo se da su cene nekih od njih bile preskupe, da neke nisam mogla da priustim, ali mnogi od mojih "pazara" naucili su me da budem malo stedljivija u zivotu.

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#10 (permalink))
jovuk
E n i g m A
jovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimum