VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Sve je moguće...
staro
  (#1 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Pol: Žensko
Godine: 34
Sve je moguće... - 03.10.2008, 10:08

Ako nešto zaista želiš, ceo svemir će se ujediniti da to i dobiješ?

ili...

Pazi šta želiš, moglo bi jednog dana i da se ispuni...

Na koji način nas samo pozitivno razmišljanje i strast prema nečemu
''vode'' ka željenom cilju?

Ne mislim samo na pozitivno razmišljanje,
nego i negativno.

Mislite li da negativan stav,
na neki način sabotira želju, i na koji način?

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sve je moguće...
staro
  (#2 (permalink))
Kitty
...one of a kind...
Kitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 16:26
Odgovor: Sve je moguće... - 03.10.2008, 10:29

Davno, davno sam pročitala knjigu koja je bila upravo na tu temu. I naterala me na razmišljanje.

Iako optimista, čini mi se da sam od tada postala još veći. Ne vidim na koji način se lepe stvari mogu dešavati osobama koje su mračne u svojim razmišljanjima i koje u svemu vide crno. Sa druge strane tu je i neka energija koju odašiljemo. Svi više volimo da smo okruženi osobama koje oko sebe šire pozitivnu energiju, nego onima koje šire negativnu.

Ako razmišljaš pozitivno - pozitivno će ti se i desiti ...... I obrnuto.

To je neka misao koja mene pokreće. Stoga "glavu gore, osmeh na lice i idemo dalje"

When life hands you lemons, ask for tequila and salt

staro
  (#3 (permalink))
bellissima
Veteran
bellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimumbellissima je dostigao maksimum

Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: juče 22:58
Godine: 28
Odgovor: Sve je moguće... - 03.10.2008, 10:49

Odlicna tema.Jednom sam negde procitala da ako
nesto zaista jako zelis cela se vasiona uroti da to i dobijes.
Po prirodi sam optimista i verujem da ako je zelja dovoljno jaka ,ona ce naci put do ostvarenja.

Takodje mislim da ne treba rasipati energiju na negativne misli,onaj ko sumnja u sebe nikad nista nece postici,moze cak plivati u okeanu zelja ,ali nece uspeti da ih ostvari.

Medjutim onaj ko veruje u granicama realnih mogucnosti,
ostvarenje zelja mu nikad nece izmaci...

Stvarnost je stvarnija,ako joj dodas malo nestvarnog ...

staro
  (#4 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: danas 00:01
Godine: 33
Odgovor: Sve je moguće... - 04.10.2008, 09:55

Ja u to ne verujem.

Sve je to super, treba misliti pozitivno, ali ja licno smatram da nikakve veze nema moj pozitivan, negativan ili cak indiferentan stav s tim hoce li mi se nesto ostvariti ili ne. Bilo je stvari koje sam godinama zelela i cvrsto sam verovala da ce se desiti. Ali nikad nisu. Sve sto mi se desilo je samo ono za sta sam svojski zapela i potrudila se.

Ne, nisam pesimista, samo sam realna. Ni ja ne volim ljude koji su negativni i stalno im je sve lose. Oni od te svoje negativnosti ni ne mogu da vide dobre stvari koje su oko njih, u svakoj nalaze crno.

Sa druge strane, ljudi koji 'misle pozitivno' cesto umeju biti nerealni, i svojim stavom 'sve ce se to resiti' cesto zapadnu u jos vece probleme, jer ne reaguju na vreme.

I zato, ja verujem u sledece: "Gods will not do for man what man must do for himself" iliti, bice onako kako sama sebi napravim, samo od pozitivnih misli mala vajda.

Life is a series of challenges to be met and mastered.

Poruku je izmenio Cecara, 04.10.2008 u 13:57.

staro
  (#5 (permalink))
Rohalj Baze
Frajla Juca
Rohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostale

Član od: 19.07.2008.
Poslednji login: juče 14:03
Godine: 28
Odgovor: Sve je moguće... - 04.10.2008, 17:18

Da, sve je moguce.....samo se treba roditi srecan....

Ono za cim zudimo,a ne ono sto dobivamo, govori o nama kakvi smo.

staro
  (#6 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 20:33
Godine: 33
Odgovor: Sve je moguće... - 04.10.2008, 19:22

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku

Ako nešto zaista želiš, ceo svemir će se ujediniti da to i dobiješ?

"Ko kuca otvoriće mu se"....

Ćuti i prenesi dalje....

staro
  (#7 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Odgovor: Sve je moguće... - 04.10.2008, 20:02

Citat:
Cecara kaže: Pogledaj poruku
Ja u to ne verujem.

Sve je to super, treba misliti pozitivno, ali ja licno smatram da nikakve veze nema moj pozitivan, negativan ili cak indiferentan stav s tim hoce li mi se nesto ostvariti ili ne. Bilo je stvari koje sam godinama zelela i cvrsto sam verovala da ce se desiti. Ali nikad nisu. Sve sto mi se desilo je samo ono za sta sam svojski zapela i potrudila se.
Naravno, to niko ne osporava.
Dok se nisam ''žestoko'' potrudila
oko rešavanja nekih stvari u životu,
nisam ih ni realizovala / dobila.
Uvek sa osmehom na licu, i glavom gore.
(čini mi se da se to naziva pozitivnim stavom)
Citat:
Sa druge strane, ljudi koji 'misle pozitivno' cesto umeju biti nerealni, i svojim stavom 'sve ce se to resiti' cesto zapadnu u jos vece probleme, jer ne reaguju na vreme.
Mislim pozitivno, ali ne očekujem
da će mi rešenje problema pasti sa Neba.
Samo se jednostavno mirim sa stvarima koje ne mogu da promenim,
koje ne zavise samo od mene.

Citat:
I zato, ja verujem u sledece: "Gods will not do for man what man must do for himself" iliti, bice onako kako sama sebi napravim, samo od pozitivnih misli mala vajda.
Poštujem
ali da u određenim situacijama nisam razmišljala pozitivno,
sada ne bih sedela za kompom i kuckala komentar na tvoj post.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#8 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 21:16
Godine: 29
Odgovor: Sve je moguće... - 04.10.2008, 20:07

Citat:
samo od pozitivnih misli mala vajda.

...ali upravo pozitivne misli nam daju portebnu energiju da koračamo ka cilju.Naravno da nema vajde od sedenja i čekanja da nešto padne s neba, ali da bi čovek postigao neki cilj ili ostvario želju mora na tome i da radi i da to jako želi inače može doći do zasićenja i ili jednostavne situacije 'a zašto ja to kog đavola radim?'.Znači ipak treba imati veliku želju, misliti o tome i nadati se, što nam sve zajedno daje snagu da činimo sami sebi život lepšim.Cilj je slađi ako do njega dođemo sa osmehom na licu.

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

staro
  (#9 (permalink))
Vlada Vasic
Početnik
Vlada Vasic će uskoro postati poznat članVlada Vasic će uskoro postati poznat član

Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 08:26
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Sve je moguće... - 09.10.2008, 18:58

Mislim da je tema odlična, pa ću izneti svoje viđenje.

Svi mi bi želeli da kreiramo svoju stvarnost-relanost. Za to nam je potrebno poznavanje metafizičkih zakona. Kažu da je spoljašnji svet u kome živimo odraz našeg unutrašnjeg tačnije naših misli. Međutim, koliko god želeli nešto u svojim mislima nekada se ostvari a nekada ne..

Kada čovek nešto poželi u svojim mislima to predstavlja samo prvi korak prema materijalizaciji svoje želje. Na materijalizaciju želja utiče znatan broj faktora u zavisnosti od toga da li se materijalizuju stanja u čoveku ili okolnosti oko čoveka. Glavni ali ne jedini faktor jeste utrošena energija koja je potrebana da se želja materijalizuje. Energiju predstavljaju naše emocije. E pa sad, grubo rečeno, kada je želja u mislima potkrepljena enrgijom ona je na putu da se materijalizuje...Šta je zaustavlja u napredovanju ili joj ne omogućava da se materijalizuje? Zaustavlja je donošenje druge odluke-želje koja je u suprotnosti sa prvom. Mi ustvari nesvesno menjamo svoje želje i one teču upravo u onom smeru koji želimo ne ostvarenju. *Mislim da će sutra izaći samom*----*Ma nema šanse*....

Ono što mi sigurno ne možemo je da slažemo univerzum...

staro
  (#10 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum