VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Napravi svoj svet
staro
  (#1 (permalink))
Vlada Vasic
Početnik
Vlada Vasic će uskoro postati poznat članVlada Vasic će uskoro postati poznat član

Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 08:26
Pol: Muško
Godine: 31
Napravi svoj svet - 17.10.2008, 16:39

Možda nekom naš SveT, u društvenom, socijalnom, kulturnom, religijskom smislu izgleda idealno...nekom drugom izgleda potpuno drugačije...a onom trećem to uopšte nije važno...

Iznesite Vašu ( naravno maštovitu ) sliku SveT-a u kome bi ste Vi našli potpuni mir i bili potpuno zadovoljni.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Napravi svoj SveT
staro
  (#2 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Napravi svoj SveT - 17.10.2008, 19:00

Vidiš, to će kod mene da ide malo teže.
Moji nemiri su sastavni deo mene.
Bez njih ne bih bila ono što jesam.
Nikada nisam zadovoljna
možda sam zato grešna
Imam svoja dva ''momka'',
malu / veliku pomoć prijatelja,
maleni svet - i oko njega kineski zid...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor: Napravi svoj SveT
staro
  (#3 (permalink))
starsica
zaba Mrazica :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 00:04
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Napravi svoj SveT - 17.10.2008, 19:25

kad kazemo idealno, to se obicno odnosi na to da imamo sve.. sto materijalno, sto duhovno.. vec sam pominjala da niko ne moze da ima sve.. bar ne sve odjednom.. ono sto nas cini, to su i usponi i padovi, posebno mogucnost da posle pada ustanemo i posle uspona se ne ponizimo..
"Moj svet, caroban i lep.."
nemam tacnu sliku svog idealnog sveta, kad pokusam da je projektujem, ispadne mi samo nesto sto sada nemam a imala sam, ili sto nisam imala a volela bih da imam..
verujem da bi mi idealno bilo taman onoliko da budem srecna, mozda malo srecnija nego sto sam danas.. jer stvarati iluziju i ziveti u masti znam, ali ne smem da se zanosim..
daleko sam ja od osobe koja bi mogla da trazi idealno.. nemam toliko ni godina ni iskustva da bih znala sta jeste idealno, jer u ovim godinama u kojim sam ja, malo je potrebno da budes srecan, jer nekih tezih briga prakticno ni nemam, sto ne znaci da ih nemam trenutno..

evo ovako.. idealno bi mi bilo.. da u mom svetu ne prestaje muzika da pici.. gitare, bubnjevi, saksofon.. i da imam ljubavi toliko da ne treba da se osvrcem i trazim nesto sto nemam.. ali idealno je, je l'.. pa necu morati.. da budem okruzena osobama koje volim.. i da.. da budu tu neke osobe koje sada oru nebeske njive..
meni za idealno treba samo ljubav..

Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

Odgovor: Napravi svoj svet
staro
  (#4 (permalink))
BoginjaMarija
srna
BoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostale

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: danas 00:04
Godine: 29
Odgovor: Napravi svoj svet - 17.10.2008, 19:28

on,ja decaci i mala krecava devojcica sa plavim okicama-to bi za mene bilo ispunjenje sna-moj svet

...sreca ne moze da se dobije,moze samo da se izgubi...

staro
  (#5 (permalink))
DzuPiter
Iskusni forumdžija
DzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamant

Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: juče 11:22
Odgovor: Napravi svoj svet - 18.10.2008, 12:15

Citat:
Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku
Možda nekom naš SveT, u društvenom, socijalnom, kulturnom, religijskom smislu izgleda idealno...nekom drugom izgleda potpuno drugačije...a onom trećem to uopšte nije važno...

Iznesite Vašu ( naravno maštovitu ) sliku SveT-a u kome bi ste Vi našli potpuni mir i bili potpuno zadovoljni.
Ja sam potuno miran i zadovoljan ovim ovakvim svetom, zato sto znam da nije mogao da bude drugaciji, i od rodjenja nisam trazio od sveta ono sto ne mogu da dobijem.

Radim na kreiranju sveta u kojem ce ljudi znati samo istinu, a do toga se dolazi
eliminacijom svega sto moze da se veruje.
A to proizilazi od covekovog shvatanja da sve sto veruje je laz, i racionalan
covek automatski eliminise lazi iz svog mozga.
Kada covek shvati da je religija u koju veruje - laz, on iz nje izlazi.
Nuspojava je to sto ljudi to ne shvate do svoje smrti.

piter

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku

Vidiš, to će kod mene da ide malo teže.
Moji nemiri su sastavni deo mene.
Bez njih ne bih bila ono što jesam.
Nikada nisam zadovoljna
možda sam zato grešna
Imam svoja dva ''momka'',
malu / veliku pomoć prijatelja,
maleni svet - i oko njega kineski zid...

Goga, zar pitanje nije bilo tvoja slika sveta koji bi i drugi mogli da dele sa tobom ?
Praksa nam je pokazala da svet koji je opasan Kineskim zidom vodi u bedu i
smrt u bedi.

jupiter

Poruku je izmenio Goga, 18.10.2008 u 16:35. Razlog: uzastopni postovi

staro
  (#6 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 22:32
Odgovor: Napravi svoj svet - 18.10.2008, 12:58

Ja živim u ovom svetu kakav jeste i to je moj svet, jer je najbolji od svih mogućih svetova. Što već davno i pametno reče Lajbnic...

Rebel

staro
  (#7 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Godine: 34
Odgovor: Napravi svoj svet - 18.10.2008, 16:41

Citat:
DzuPiter kaže: Pogledaj poruku

Goga, zar pitanje nije bilo tvoja slika sveta koji bi i drugi mogli da dele sa tobom ?
Praksa nam je pokazala da svet koji je opasan Kineskim zidom vodi u bedu i
smrt u bedi.

jupiter

To što sam dala odgovor kakav jesam
nije bez razloga.
Koja je to praksa pokazala da svet koji je opasan Kineskim zidom,
vodi u bedu i smrt u bedi?
Kineski zid je ''samo'' je samo upotreba pesme,
koju izvodi jedna sjajna muzička grupa.
Odgovor je dat, živim svoj život baš onako kako mi je podaren,
a ti možeš da misliš šta hoćeš.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#8 (permalink))
izabelitta
Iskusni forumdžija
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: juče 18:33
Godine: 37
Odgovor: Napravi svoj svet - 18.10.2008, 17:10

Da se požalim na svoj život, bila bih baš razmažena... Ali pošto sam se svojski potrudila da ga baš takvim učinim, mogu uzeti slobodu da ga slavim, a da po nekim segmentima i pljucnem, jer tako pljuckam na svoju sopstvenu inertnost u nekim stvarima, na svoje sopstvene slabosti...
Tema je fenomenalna jer raspaljuje maštu, a tek na tom ispitu se možda vidi koliko smo se, svesno ili nesvesno, prilagodili datostima koje nas okružuju, pa se ne snalazimo baš u apsolutnoj slobodi da nas misli ponesu u neke nedoglede. Sama se upravo tako osećam...
Razmišljanje o tome bih uzela kao veoma inspirativan domaći zadatak... Za početak mi je pala na pamet možda suluda ideja o tome kako bi svet možda mogao izgledati, ukoliko bi se nekim opštim dekretom ukinuo novac. Pitam se koji bi to drugi unutrašnji podstreci mogli nadomestiti sve one motive koje u nama budi i pokreće zarada novca, koliko bi takav sistem promenio način života, šta bi raspad tog moćnog sistema mogao doneti svetu ili svima nama pojedinacno... No, ne želim da razmišljam o realno mogućim posledicama, tek gackam po fantaziji, ali rado bih zamislila sliku sveta u kojem svi ljudi rade iz sopstvenog zadovoljstva ono što vole i umeju, da mogu da uživaju u svemu što ih zanima, da im novac nije prepreka za kvalitetnu egzistenciju...
Eto, kad bi se taj materijalni uslov ukinuo, ja bih i dalje radila posao koji sad radim, a odmor provodila lutajuci po svetu sa svojim najbližima... I volela bih da svi oko mene isto to mogu, ili šta god drugo što bi ih usrećilo. Rastužuju me, zbog para, večito zabrinuta lica... Bilo bi lepo da nam se svima baš ta novčana bora izbriše sa čela...

Vrag odneo šnalu...

staro
  (#9 (permalink))
DzuPiter
Iskusni forumdžija
DzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamant

Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: juče 11:22
Odgovor: Napravi svoj svet - 18.10.2008, 20:35

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku
To što sam dala odgovor kakav jesam
nije bez razloga.
Koja je to praksa pokazala da svet koji je opasan Kineskim zidom,
vodi u bedu i smrt u bedi?
Kineski zid je ''samo'' je samo upotreba pesme,
koju izvodi jedna sjajna muzička grupa.
Odgovor je dat, živim svoj život baš onako kako mi je podaren,
a ti možeš da misliš šta hoćeš.
Nisi ti rekla nista pogresno, ja sam samo mislio da je pitanje fokusirano na svet u kojem danas zivimo, i u kojem nema ljudi koji su izolovani od drugih kineskim zidom.
I da u tom kontekstu damo nase vizije o idealnom svetu.
U realnosti danas ne postoji ljudsko drustvo koje je u potpunosti izolovano
od spoljnog uticaja drugih.
Pozitivno je sto zivis zivot kako ti je podaren, i ja o tome nisam nista rekao,
samo mislim ono sto moram.
Smatram da covek nemoze da hoce ili nece da misli.

piter

staro
  (#10 (permalink))
Vlada Vasic
Početnik
Vlada Vasic će uskoro postati poznat članVlada Vasic će uskoro postati poznat član

Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 08:26
Godine: 31
Odgovor: Napravi svoj svet - 19.10.2008, 11:14

Pitao sam se šta mi je potrebno da bih kreirao svoj svet?

Da bih kreirao svet, to znači da ja moram upravljati svim resursima koji postoje u ovom svetu uključujući i ljudski. Bilo kakva pobuda da je u pitanju ( najbolja ili najgora) moja potpuna dominacija nad svetom i nametanje pravila imaće za posledicu različita mišljenja i ponašanja ljudi. Nekom će to odgovarati, neko će se buniti a neko neće ni primetiti šta se dešava... u takvoj konfuziji neminovni su nemiri, konflikti i stradanja, bilo da govorimo o porodici, državi, celom svetkom poretku...Kada bundžije uskoče u odgovarajuće, uloge će se promeniti, a istorija ponoviti. Oni treći i dalje neće razumeti šta se dešava, bar oni koji su preživeli... To me je navelo da se zamislim da li mi živimo u jednom ili više svetova? Ono što je sigurno, Mi *jedan predmet* gledamo drugačijim očima ili ga uopšte ne vidimo..

Pa koji bi to svet odgovarao svima? Da li je to moguće i koju su uslovi? Da, moguće je...čim mogu da zamislim..uslov za tako nešto je definitivno razvoj svesti i spoznaja istine.