|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Napravi svoj svet |
|
Odgovor: Napravi svoj SveT |
|
Odgovor: Napravi svoj SveT |
|
Odgovor: Napravi svoj svet |
|
|
|
|
Colonel Walter Kurtz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 22:32
Pol: Muško
|
Odgovor: Napravi svoj svet -
18.10.2008, 12:58
Ja živim u ovom svetu kakav jeste i to je moj svet, jer je najbolji od svih mogućih svetova. Što već davno i pametno reče Lajbnic...
Rebel
|
|
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 12:08
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Citat:
To što sam dala odgovor kakav jesam nije bez razloga. Koja je to praksa pokazala da svet koji je opasan Kineskim zidom, vodi u bedu i smrt u bedi? ![]() Kineski zid je ''samo'' je samo upotreba pesme, koju izvodi jedna sjajna muzička grupa. Odgovor je dat, živim svoj život baš onako kako mi je podaren, a ti možeš da misliš šta hoćeš. ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: juče 18:33
Pol: Žensko
Godine: 37
|
18.10.2008, 17:10
Da se požalim na svoj život, bila bih baš razmažena... Ali pošto sam se svojski potrudila da ga baš takvim učinim, mogu uzeti slobodu da ga slavim, a da po nekim segmentima i pljucnem, jer tako pljuckam na svoju sopstvenu inertnost u nekim stvarima, na svoje sopstvene slabosti...
Tema je fenomenalna jer raspaljuje maštu, a tek na tom ispitu se možda vidi koliko smo se, svesno ili nesvesno, prilagodili datostima koje nas okružuju, pa se ne snalazimo baš u apsolutnoj slobodi da nas misli ponesu u neke nedoglede. Sama se upravo tako osećam... Razmišljanje o tome bih uzela kao veoma inspirativan domaći zadatak... Za početak mi je pala na pamet možda suluda ideja o tome kako bi svet možda mogao izgledati, ukoliko bi se nekim opštim dekretom ukinuo novac. Pitam se koji bi to drugi unutrašnji podstreci mogli nadomestiti sve one motive koje u nama budi i pokreće zarada novca, koliko bi takav sistem promenio način života, šta bi raspad tog moćnog sistema mogao doneti svetu ili svima nama pojedinacno... No, ne želim da razmišljam o realno mogućim posledicama, tek gackam po fantaziji, ali rado bih zamislila sliku sveta u kojem svi ljudi rade iz sopstvenog zadovoljstva ono što vole i umeju, da mogu da uživaju u svemu što ih zanima, da im novac nije prepreka za kvalitetnu egzistenciju... Eto, kad bi se taj materijalni uslov ukinuo, ja bih i dalje radila posao koji sad radim, a odmor provodila lutajuci po svetu sa svojim najbližima... I volela bih da svi oko mene isto to mogu, ili šta god drugo što bi ih usrećilo. Rastužuju me, zbog para, večito zabrinuta lica... Bilo bi lepo da nam se svima baš ta novčana bora izbriše sa čela... |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: juče 11:22
|
18.10.2008, 20:35
Citat:
I da u tom kontekstu damo nase vizije o idealnom svetu. U realnosti danas ne postoji ljudsko drustvo koje je u potpunosti izolovano od spoljnog uticaja drugih. Pozitivno je sto zivis zivot kako ti je podaren, i ja o tome nisam nista rekao, samo mislim ono sto moram. Smatram da covek nemoze da hoce ili nece da misli. piter |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.08.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 08:26
Godine: 31
|
19.10.2008, 11:14
Pitao sam se šta mi je potrebno da bih kreirao svoj svet?
Da bih kreirao svet, to znači da ja moram upravljati svim resursima koji postoje u ovom svetu uključujući i ljudski. Bilo kakva pobuda da je u pitanju ( najbolja ili najgora) moja potpuna dominacija nad svetom i nametanje pravila imaće za posledicu različita mišljenja i ponašanja ljudi. Nekom će to odgovarati, neko će se buniti a neko neće ni primetiti šta se dešava... u takvoj konfuziji neminovni su nemiri, konflikti i stradanja, bilo da govorimo o porodici, državi, celom svetkom poretku...Kada bundžije uskoče u odgovarajuće, uloge će se promeniti, a istorija ponoviti. Oni treći i dalje neće razumeti šta se dešava, bar oni koji su preživeli... To me je navelo da se zamislim da li mi živimo u jednom ili više svetova? Ono što je sigurno, Mi *jedan predmet* gledamo drugačijim očima ili ga uopšte ne vidimo.. Pa koji bi to svet odgovarao svima? Da li je to moguće i koju su uslovi? Da, moguće je...čim mogu da zamislim..uslov za tako nešto je definitivno razvoj svesti i spoznaja istine. |
|
|
|