VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zivot je apsurd
staro
  (#1 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 22:36
Pol: Muško
Godine: 32
Zivot je apsurd - 06.10.2006, 03:12

Zivot je greska, apsurd, "uravnotezeni haos". Anomalija nastala na granici dva univerzuma: haosa i harmonije. Niti pipada jednom ni drugom, a ne moze niti bez prvoga ni bez drugog. Nista uzviseno, nista bozansko tu ne postoji. Zasad samo mozemo filozofirati o tome, ali uzdam se u nauku. Jednoga dana ce sve biti do detalja razjasnjeno.

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

Poruku je izmenio Papak, 06.10.2006 u 03:18.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zivot je apsurd
staro
  (#2 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 05.01.2009 22:19
Pol: Žensko
Odgovor: Zivot je apsurd - 06.10.2006, 19:23

E papak papak...
Život treba živeti nekako, ili najbolje što znamo, disati dok se to može (vidim ti nemaš problema sa tim ) Ne treba se objašnjavati ni analizirati, bojim se da sve filozofije nauke i religije ujedinjene zajedno ne mogu doneti nikakve novosti. Mali smo mi previše da bismo razumeli ono što nam se dešava. U nekoj od vrlih nauka kaže se da sve ima smisla dok je u haosu, daleko od ravnoteže, onog momenta kada se uđe u ravnotežu nema nas više...

staro
  (#3 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 31.12.2008 17:39
Odgovor: Zivot je apsurd - 23.10.2006, 05:17

Citat:
Papak kaže:
Zivot je greska, apsurd, "uravnotezeni haos". Anomalija nastala na granici dva univerzuma: haosa i harmonije. Niti pipada jednom ni drugom, a ne moze niti bez prvoga ni bez drugog. Nista uzviseno, nista bozansko tu ne postoji. Zasad samo mozemo filozofirati o tome, ali uzdam se u nauku. Jednoga dana ce sve biti do detalja razjasnjeno.

zivot nije ni greshka, nit' apsurd.. zivot je onakav kakvog ga lichno dozivljavamo.. razlicita iskustva oblikuju razlicita misljenja i razlicit dozivljaj prirode i okoline koja nas okruzuje.. za nekog je zivot mozda apsurd, za drugog je nesto drugo.. da li je zivot na granici xaosa i xarmonije, verovatno jeste.. ne bi bio zanimljiv da je samo jedno ili drugo zivot je uzivshen onoliko koliko ga mi sami dignemo u nebesa i bozanski je onoliko koliko ga mi sami takvim uradimo.. svako svoj zivot stvori prema svoji zeljama, teznjama i ciljevima..

ti se pouzdas u nauku, ja se pouzdam u filozofiju.. mislim da je tesko moguce da ce nauka naci odgovore na bas sve sto do sad jos nije odgovoreno.. ako nauka reshi sve zemaljske enigme, sta ce onda nama jadnim filozofima ostati?? necemo vise imati o cemu filzofiramo nasi zivoti ce onda udju u stanje neuravnotezenosti.. harmonija ce predje u xaos.. i sta onda?

moomoo meee juuooo

staro
  (#4 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 22:36
Odgovor: Zivot je apsurd - 02.11.2006, 01:52

Dragi moj Krle. Ne nastojim ja objasniti svrhu zivota sa stanovista subjektivnog osjecaja zadovoljstva ili nezadovoljstva istim. Ne interesuju me subjektivna misljenja oblikovana iskustvom, sticajima okolnosti, sudbinom. Pokusao sam dotaci se "zivota" kao globalnog, univerzalnog fenomena odrzivog kao takvog neovisno od necije smrti, rodjenja, okoline, prirode, srece, ljubavi, tuge, misljenja... Zivot kao takav je moguc samo na granici i samo tu je odrzhiv. Ili je mozhda Euridika u pravu; nema smisla sve ovo analizirati i objashnjavati. Kuzhish

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#5 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 31.12.2008 17:39
Odgovor: Zivot je apsurd - 06.11.2006, 09:09

ma kuzzim te ja ba

negoo, deder da ja tebi kazzem da zzivot nije nista do individualna stvar.. znaci meshavina iskustva i licne perspektive.. tesko je posmatrati zivot iz nekog neutralnog coska.. posto je covek, nazalost, ograniceno bice, i obicno uzima sve zdravo za gotovo.. teshko mu je uzdici se iznad ochitog i potrazziti skriveno.. kao sto je to i Dzonatan uradio rekoh teshko, sto ne znaci da je i nemoguce

mozda mozemo da kazemo da kao globalni, univerzalni fenomen zzivot jeste sastavljan od dve strane, sto ti rece 'uravnotezzenog xaosa' (ili je mozda opet haosna ravnoteza?).. upravo da bi na nekom individualnom nivou mogli da biramo ocemo xaos ili ravnotezu.. neovisno o individualcima, da zivot je uvek tu.. sad, kako cemo definishemo zzivot, opet je individualna stvar.. ili mozzda mozemo da se dogovorimo, pa da slozimo neku kosmotsko-generalno-univerzalnu teoriju o tome sta je zapravo zzivot!?

moomoo meee juuooo

staro
  (#6 (permalink))
Inquisitor
Početnik
Inquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat član

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 03:32
Odgovor: Zivot je apsurd - 08.11.2006, 12:05

Zivot je kao grip... ima pozitivne i negativne strane... Kad imas grip nesretan si jer si bolestan, boli te glava, kasljes, imas T, ali pozitivna strana je sto recimo ne moras u skolu ili na posao.

No kao i grip zivot je neizbezan i mora da se preboli... Grip traje 7 dana a zivot 70 godina...

staro
  (#7 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 31.10.2008 17:12
Godine: 45
Odgovor: Zivot je apsurd - 08.11.2006, 12:16

Ne,nikako.
Zivot je jedan i tu nema
mesta za eksperimentisanje.
Isto tako,zivot je nesto licno i
kako ga organizujes tako ces
i proziveti vek!

nomen est omen

staro
  (#8 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 02:08
Godine: 58
Odgovor: Zivot je apsurd - 01.03.2007, 17:02

Zivot je ogromna sreca, Bozji dar, harmonija lepote i stabilnosti, i pakao stihije.
Zasto sreca, pa pomislite prvo, koliko je spermatozoida jurisalo, ili otislo u prazno,
a bas mi smo imali tu srecu da drpimo jajnu celiju, i nastanemo mi.
Kad god pomislimo da je zivot nistavan i sita, setimo se te pocetnicke srece.
A, ako pomislimo da smo veliki, vazni, i markantni, legnimo na ledja i pogledajmo nocno zvezdano nebo, pomislimo,kako bi tu svoju krupnocu, velicinu ucrtali na ukupnoj karti Univerzuma!?

staro
  (#9 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: juče 20:01
Godine: 28
Odgovor: Zivot je apsurd - 01.03.2007, 20:36

-Zivot je reka

staro
  (#10 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: Zivot je apsurd - 01.03.2007, 20:44

Ponekad izgleda apsurdno,onda stavi naocare ili ih skini, videces drugacije...

No me toques

Odgovor <