|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Zivot je apsurd |
|
Odgovor: Zivot je apsurd |
|
|
|
|
Boško
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 22:36
Pol: Muško
Godine: 32
|
Odgovor: Zivot je apsurd -
02.11.2006, 01:52
Dragi moj Krle. Ne nastojim ja objasniti svrhu zivota sa stanovista subjektivnog osjecaja zadovoljstva ili nezadovoljstva istim. Ne interesuju me subjektivna misljenja oblikovana iskustvom, sticajima okolnosti, sudbinom. Pokusao sam dotaci se "zivota" kao globalnog, univerzalnog fenomena odrzivog kao takvog neovisno od necije smrti, rodjenja, okoline, prirode, srece, ljubavi, tuge, misljenja... Zivot kao takav je moguc samo na granici i samo tu je odrzhiv. Ili je mozhda Euridika u pravu; nema smisla sve ovo analizirati i objashnjavati. Kuzhish
![]() Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
|
|
... baba Ruija ~
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 31.12.2008 17:39
Pol: Žensko
|
06.11.2006, 09:09
ma kuzzim te ja ba
![]() negoo, deder da ja tebi kazzem da zzivot nije nista do individualna stvar.. znaci meshavina iskustva i licne perspektive.. tesko je posmatrati zivot iz nekog neutralnog coska.. posto je covek, nazalost, ograniceno bice, i obicno uzima sve zdravo za gotovo.. teshko mu je uzdici se iznad ochitog i potrazziti skriveno.. kao sto je to i Dzonatan uradio rekoh teshko, sto ne znaci da je i nemoguce ![]() mozda mozemo da kazemo da kao globalni, univerzalni fenomen zzivot jeste sastavljan od dve strane, sto ti rece 'uravnotezzenog xaosa' (ili je mozda opet haosna ravnoteza?).. upravo da bi na nekom individualnom nivou mogli da biramo ocemo xaos ili ravnotezu.. neovisno o individualcima, da zivot je uvek tu.. sad, kako cemo definishemo zzivot, opet je individualna stvar.. ili mozzda mozemo da se dogovorimo, pa da slozimo neku kosmotsko-generalno-univerzalnu teoriju o tome sta je zapravo zzivot!? ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 03:32
|
08.11.2006, 12:05
Zivot je kao grip... ima pozitivne i negativne strane... Kad imas grip nesretan si jer si bolestan, boli te glava, kasljes, imas T, ali pozitivna strana je sto recimo ne moras u skolu ili na posao.
![]() No kao i grip zivot je neizbezan i mora da se preboli... Grip traje 7 dana a zivot 70 godina... ![]() |
|
|
|
|
|
Legenda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 31.10.2008 17:12
Godine: 45
|
08.11.2006, 12:16
Ne,nikako.
Zivot je jedan i tu nema mesta za eksperimentisanje. Isto tako,zivot je nesto licno i kako ga organizujes tako ces i proziveti vek! |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 02:08
Godine: 58
|
01.03.2007, 17:02
Zivot je ogromna sreca, Bozji dar, harmonija lepote i stabilnosti, i pakao stihije.
Zasto sreca, pa pomislite prvo, koliko je spermatozoida jurisalo, ili otislo u prazno, a bas mi smo imali tu srecu da drpimo jajnu celiju, i nastanemo mi. Kad god pomislimo da je zivot nistavan i sita, setimo se te pocetnicke srece. A, ako pomislimo da smo veliki, vazni, i markantni, legnimo na ledja i pogledajmo nocno zvezdano nebo, pomislimo,kako bi tu svoju krupnocu, velicinu ucrtali na ukupnoj karti Univerzuma!? |
|
|
|