|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Da li može postojati pravda bez postojanja Boga? |
|
Odgovor: Da li može postojati pravda bez postojanja boga? |
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 18:03
Pol: Muško
|
Odgovor: Da li može postojati pravda bez postojanja Boga? -
16.09.2008, 10:00
Bez namere da polemišem o ovom složenom pitanju izneću svoje skromno i subjektivno mišljenje.
Uveren sam da pravda bez Boga ne može postojati. Bog je počelo svega, pa i pravde. To je potpuno jasno. Mislim da problemi oko shvatanja pravde počinju u nama samima, dakle ljudima, jer mi smo slabi, nesavršeni i podložni i drugim uticajima, a ne samo onima koji dolaze od Boga. Definisanje pravde na način kokao to ljudi čine, nije baš nebitno, ali nije suština pravde. Pravdu obično shvatamo kao uži deo morala, što, čini mi se ima smisla, ako pri tome mislimo na jedan od fenomenoloških izraza Boga samoga. Često naše mišljenje o pravdi i nema neke veze sa pravdom, jer mi to naše shvatanje formiramo sa subjektivnim pečatom koji polazi obično od samo naših, dakle subjektivnih interesa, koji ne moraju uvek biti i pravedni u najširem, dakle božanskom smislu. Hoću da kažem da i pored naših mogućnosti saznanja, apstrahovanja i mišljenja, ponekad nismo u stanju da shvatimo pravdu na najbolji način, jer nije pravedno ono što mi mislimo, već je pravda ono čime nas Bog dariva, pošto je pravda prevashodno dar Božiji... Kako doći do shvatanja pravde i kada ona postaje i naša pravda? Najvažniji način je da verujemo. Verom, verom i samo verom u Boga pravednog, kroz njegovog sina jednorodnoga Isusa Hrista. Vera je važnija i od naših dela, jer kada dostignemo stepen čvrste vere tada možemo shvatiti i zašto stradamo, i naše uspehe, i naše poraze, pa i sam i suštinski značaj pravde... Naravno, ovo je samo moje lično, dakle ljudsko i nesavršeno mišljenje i ono uopšte me nora biti ispravno... ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
|
|
Muskarcina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: danas 00:27
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Da li može postojati pravda bez postojanja Boga? -
16.09.2008, 15:24
Bog ili kako ga ja zowem 'bradonja' je tworac swih nasih djelatnosti ,generalno,tako da bez njega prawde i nema
![]() Opusteno Ko Babina Sisa
![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Da li može postojati pravda bez postojanja Boga? |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Slobodni zidari = Masoni | Nennad | Religija | 29 | 15.07.2008 16:03 |
| Slatki ubica tela i duha | SQUAW | Zdravlje i lepota | 36 | 03.05.2008 07:51 |
| Epiduralna anestezija | irnik | Zdravlje i lepota | 0 | 21.10.2007 08:26 |
| Karmicka astrologija - prema Martinu Shulmanu | Lillith | Astrologija | 9 | 12.09.2007 21:56 |
| Izdvojen deo poruka sa foruma Zdravlje i lepota | Crazy Angel | Spomenar | 4 | 27.06.2007 23:35 |