VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odluka i kako je doneti
staro
  (#1 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 22:32
Pol: Muško
Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 12:30

Svakodnevno smo u prilici da o nečemu odlučujemo. Većinu tih naših odluka donosimo po nekom automatizmu, jer su nam poznati svi parametri koji utiču na njihovo donošenje, kao i posledice takvog odlučivanja. Međutim, u životu postoje i situacije koje iziskuju donošenje odluka za koje nismo baš sigurni kako će se odraziti na neki proces, ili ljude, odnosno na neke buduće događaje...

Odluku nije lako doneti, ali je moguće. Kako?

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Odluka i kako je doneti
staro
  (#2 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 00:34
Pol: Žensko
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 12:39

To pushtam da odradi moj mehanizam
Ko ce sa tim tricama josh da se bakce

Tako ispada da odluke donosim
u hodu.

Ja hodam a mehanizam saopshtava
shta mi je
u kom koraku
chiniti.

Izgleda shashavo
ali mene uopshte ne boli glava

Poruku je izmenio Kalina, 27.08.2008 u 15:51. Razlog: vulgarnost

staro
  (#3 (permalink))
starsica
zaba Mrazica :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 00:33
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 15:58

odluke uglavnom donosim po intuiciji, po hercu..
retko kad sednem i promislim o tome, ne vagam pre et contra.. takav nacin odlucivanja se meni bar pokazao kao blagorodan, posto mi u 80% slucajeva zamisao uspe..
ali doduse, do sada nisam imala nijednu iole toliko tesku odluku da sam morala da sednem i razmislim veoma dobro pre nego sam istu i donela..
ali i bez obzira na to, mislim da odluke treba donositi po savesti i srcu, intuiciji.. verujem da ce takve odluke uglavnom biti bolje od onih suvise promisljenih..

Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#4 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 00:34
Godine: 31
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 19:36

Odluke...pa zavisi..uglavnom je potrebna petlja,ako je neka teža u pitanju.

Te teže presečem,kad dođe vreme za to...bitan je i momenat.

Posledice?...prate me ceo moj život ,jer sam često donoseći neke bitne odluke,ugađala drugima...pa ovih dana donosim odluku..da ne mere više tako...

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#5 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:30
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 21:28

Druga strana donošenja odluka je preuzimanje odgovornosti. Što veća odgovornost - to teža odluka.
Najteže životne odluke sam puno vagala. Lepo je znati željeni pravac, ali treba biti svestan i mogućih scenarija istih i premeriti da li si spreman da nosiš odgovornost za sva ta scenarija. Puno mozganja, puno neodlučnosti, zašto ne reći straha, slabosti... I onda se najčešće nađeš u vremenskom škripcu kada najčešće intuitivno izabereš jedan od dva preostala, neeliminisana moguća rešenja.
Posledice svojih odluka nosim, neke s ponosom, neke za nauk. Ali odgovornost za iste ne delim jer su odluke bile moje.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#6 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 22:05

U takvim situacijama jedino resenje je biti odlucan,stisnuti petlju,i imati m***!
Ako se pokaze da je odluka bila pogresna,treba imati sve ovo navedeno,i sam
"muski" snositi posledice.

staro
  (#7 (permalink))
egzotic
Muskarcina
egzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimumegzotic je dostigao maksimum

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: juče 19:19
Godine: 26
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 22:22

u principu,odmah imam instalirano misljenje i odluku samim tim,u mom prwom iskazu odluka je donesena

Opusteno Ko Babina Sisa

staro
  (#8 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: juče 21:19
Godine: 41
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 27.08.2008, 22:40

ja po onoj-tri puta meri jedanput seci-

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje

staro
  (#9 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:00
Godine: 33
Odgovor: Odluka i kako je doneti - 30.08.2008, 03:17

Citat:
lado kaže: Pogledaj poruku
ja po onoj-tri puta meri jedanput seci-
Nasmeja me i prosuh vodu usput Nema veze ni sa tobom ni sa temom, al' se setih neke ribe koju je jedan drug upoznao sa nama (ekipom, jel...) predstavljajući je kao svoju devojku i ona je mlela mlela mlela celo veče nešto i između ostalog reče kako se drži uvek te - tri puta meri jednom seci, na šta jedna moja budala reče onako tiho kroz ugao iskrivljenih usana u mom pravcu - Bato, ko mu je bre ovaj geometar?

Imam jasno definisane prioritete, principe kojih se držim tvrdoglavo, osmotrim i ispitam sve aspekte koristi i štete koje mogu da sagledam u datom trenutku, ali ne vagam dugo, tako da:

Citat:
CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
ispada da odluke donosim u hodu.

... po savesti i intuiciji

U hodu i ispravljam šta se ispraviti može kad se zajebem. Kad ne može - to premestim u folder - iskustvo - i giljam dalje.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#10 (permalink))
suvogoozastrebk
Banovan
suvogoozastrebk je sramota za ovaj forum

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: 30.08.2008 14:24
Godine: 23