Citat:
memento kaže:
Mislim da je potrebna bliza definicija promena kojima podlezemo i u tom smislu bi ih uslovno svrstao na interne i eksterne, odnosno na one koje ne zavise puno od nase volje i na one u kojima je nasa volja bitno zastupljenija.
|
Ovo kao da sam ja pisala...

Ne mogu da svrstam sve promene u jedan koš, pa tako ni da odredim svoj odnos prema njima. To je kao sa oblačenjem recimo. Naizgled bezazlen primer, ali... Volim da menjam garderobu, da kupujem različite stvari, uvek imam na pameti šta mi još treba, od detalja do krupnijih stvari, ali sva ta gomila odeće mora da bude prilagođena mom ukusu, i to ne bih menjala nikad. Smetnja može da bude cena, i veličina koja mi možda ne odgovara, a to su eksterni faktori kojima moram da se prilagođavam. Doduše, ponekad se zeznem i kupim i ono što nikad posle ne obučem, ali to su oni minutići kad nas zanese neka zavodljiva, ali pogrešna procena...
Tako je i sa drugim stvarima u životu. Postoje one sfere mog života koje sa zadovoljstvom ispunjavam promenama, ali postoje i one zakucane koje nipošto ne želim da menjam. Na spoljne faktore nisam imuna, procenjujem ih u hodu i gledam da moj najvažniji prtljag u životu bude maksimalno sačuvan i što manje oštećen. Na nešto se jednostavno ne može uticati i moramo se prilagođavati, uz gundjanje, uzdah ili psovku, ali nekad se mora i to...