VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Promene...
staro
  (#11 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 13:16
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Promene... - 01.06.2008, 22:43

Pa kad bi me neko upitao za savet,verovatno bi ga ohrabrila...

Nisam osoba koja na prečac pravi velike promene u svom životu,ali kad rešim,ne zaustavljam se.Problem je dok ne krenem...bistrim ja to sve u svojoj glavi,al mi svest o dejstvovanju,malko kasnije proradi .
Tačnije imam i ja frku od nekih većih promena,mada sam u suštini za,ako će one doneti dobro mojoj okolini i meni.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 10:20
Godine: 33
Odgovor: Promene... - 02.06.2008, 02:35

Kao i vuci. Dlaku menjam, al' ćud nikako. Mogu samo da se prilagođavam, da razumem, da usvajam, ali da se menjam nikako ili bar ne a da sam svesna toga. Svoje vizije branim i mačem ako treba
Što se tiče eksterijera tu bez promena nikad nije moglo, od kad za sebe znam, šta god da je u pitanju, a enterijer... well, lakše je planinu pomeriti

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#13 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 13:48
Pol: Muško
Odgovor: Promene... - 02.06.2008, 08:43

Bez obzira sta mislili o promenama, verujem da se vecina nas, hteli mi to ili ne hteli, menja dramaticinije nego sto to i uvidjamo. Mislim da je potrebna bliza definicija promena kojima podlezemo i u tom smislu bi ih uslovno svrstao na interne i eksterne, odnosno na one koje ne zavise puno od nase volje i na one u kojima je nasa volja bitno zastupljenija. Naravno da su one u interakciji i da se ne mogu cvrsto odvojiti i da se rezultanta tih sila opet prelama preko nasih ledja...

Neke stvari na, ili u nama se teze menjaju. To su crte ili osobine nase licnosti (temperament, karakter, navike i ostale psiholoske odrednice nas samih). Medjutim i one se menjaju u smislu prilagodjavanja, sto je dobro.

Nas odnos prema promenama koje nam namecu novonastale situacije u zivotu je u stvari konkretizivanje pojedinacnih sposobnosti snalazenja i sustinske inteligencije svakog od nas.

Manje je vazno da li volimo promene ili ne...

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

staro
  (#14 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 09:05
Godine: 29
Odgovor: Promene... - 02.06.2008, 09:00

Nemam ništa protiv promena jer svaki rad na sebi iziskuje promene, sitne ili krupne, a ja sam osoba koja mnogo radi na sebi. Generalno neke crtice svog karaktera ne mogu da promenim ili ne želim da promenim. Nekada nam se dogode velike promene koje nismo u stanju da kontrolišemo, izazvane recimo nekom traumom posle koje više nismo isti. Svako novo iskustvo u životu, hteli mi to ili ne, nas pomalo promeni.
Ne mogu reći da sam nestalna ličnost, ali prihvatam pozitivne promene.
Negativna iskustva su me previše promenile pre par godina, ali to tek sada uviđam.

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#15 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 10:20
Godine: 33
Odgovor: Promene... - 02.06.2008, 09:44

Zanimljivo, ni negativna iskustva ni novonastale situacije ni životne situacije me nisu mnogo promenile, već kao da su udarile pečat na sve ono što je već čučalo u meni urezbareno. Ili se ja onda toliko svesno/nesvesno opirem . Mislim da sa mnogim stvarima ne bih mogla ni da se nosim da nisam ja - ja. Biće da sam neki jebeni entitet

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#16 (permalink))
Vamp73
Početnik
Vamp73 će uskoro postati poznat članVamp73 će uskoro postati poznat član

Član od: 25.08.2008.
Poslednji login: 10.10.2008 07:29
Godine: 35
Odgovor: Promene... - 29.08.2008, 14:30

Obozavam promene, ali mislim da nisam neki velik avanturista.

Promene uvek gledam veoma pozitivno. Mnogo puta sam ja proizveo neke vece promene u svom zivotu. Znao sam da nece bit lako i nije bilo, ali kad se okrenem i razmislim ... opet bi isto uradio. Promene za mene uvek nude nesto novo, nesto ne istrazeno, ne ocekivano i insiprira svaki osecaj u meni.

Koliko god volim promene, tu uvek postoji jedna cvrsta, fiksna tacka u mom zivotu, za koju mogu uvek da se vezem. Da toga nema ... verovatno bi se izgubio u svemu novom.

Neko kaze da ne voli promene, a ja opet mislim da su one ne izbezne. Kao malo dete kad raste i menja se. Svaka godina je nov period zivota mlade osobe. Kako si stariji, promene su manje, sporije ... ali se i dalje menjas. Neko ne voli tu promenu i hoce da se zadrzi u onom nekom periodu gde mu je bilo najlepse, bezbrizno mozda ... ali nekad je lakse prihvatiti istinu i prilagoditi se novim promenama.

staro
  (#17 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 16:30
Godine: 29
Odgovor: Promene... - 24.09.2008, 11:09

Promjene su sastavni dio života.

Po meni su promjene neki test sposobnosti usvajanja gradiva, prihvaćanja tuđeg mišljenja - može se gledati na razne načine.. Donijele one nama dobro ili loše - tako stečemo iskustva.

Smatram da osoba koja ne prihvaća promjene, da nije spremna uhvatiti se u koštac sa životom jer se drži provjerene formule koja ju zadovoljava.

staro
  (#18 (permalink))
lado
Iskusni forumdžija
lado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članova

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 13:10
Godine: 41
Odgovor: Promene... - 24.09.2008, 11:13

promene su neminovne....pitanje je koliko radimo na sebi da promenimo sebe na bolje....okolnosti se menjaju a izbor je nas da li cemo poraditi na sebi i koliko

kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav

staro
  (#19 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Promene... - 24.09.2008, 11:18

Ako ne menjamo sebe na bolje,promenice nas drugi-na gore.

staro
  (#20 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 13:48
Odgovor: Promene... - 24.09.2008, 11:24

Promene mogu biti i lepe pa i romantične. Recimo, jednokratno promeniti partnerku. I tako, mislim...

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

Odgovor