|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Zivot posle zivota..!? |
|
Odgovor: Zivot posle zivota..!? |
|
|
|
|
|
Todd Anderson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Zivot posle zivota..!? -
01.06.2006, 00:22
Citat:
Citat:
Citat:
Dete se rađa kao "prazna tabla", ali ne baš potpuno. Na toj tabli su, delovanjem nasleđenog genetskog materijala, ovlaš povučene izvesne linije, koje autori knjige nazivaju preferiranim putanjama. Elem, elektronski impulsi (koji se u mozgu stvaraju kao reakcija na spoljašnje okruženje koje mozak detektuje čulima) u mozgu se kreću upravo tim preferiranim putanjama. Skup preferiranih putanja čini jedinstveni karakter svakog od nas. Ovi električni impulsi predstavljaju kratkotrajno pamćenje - koje za par trenutaka potpuno iščili iz sećanja i nepovratno se gubi. Međutim, kada jedan te isti impuls dovoljan broj puta prođe određenom putanjom (na primer, kada nešto pokušavamo da naučimo ili prisustvujemo nekom događaju koji na nas ostavi naročito jak utisak) taj električni impuls stvara u mozgu svojevrsnu belančevinu pamćenja (u knjizi je dat opis zaista fantastičnih eksperimenata koji navodno potvrđuju ovakvu teoriju). U tom trenutku, dakle, pamćenje (koje je osnovna komponenta svesti) prelazi iz nepostojanih električnih impulsa (dakle, energije) u relativno trajne i nepromenljive belančevine (dakle, materiju). E, sad ono najvažnije - u trenutku neposredno pre smrti tela, čitav ovaj proces se ponavlja, ali obrnutim redosledom. Mozak, osećajući neposrednu životnu opasnost, nalaže ponovno pretvaranje celokupnog nataloženog pamćenja u jedan, za sada nepoznati oblik energije, koja iz tela odlazi neznano kuda. Upravo otuda i onaj osećaj, koji je dobro poznat svima koji su se ikada našli u nekoj situaciji opasnoj po život, da im se čitav život odjednom "izvrteo" pred očima kao na filmskom platnu. Francuski naučnik po imenu Žan Žak Delpas, smislio je jedan genijalan i nadasve duhovit (dobro, možda ipak malo crnohumoran) eksperiment, kojim je pokušao (i na kraju uspeo) da dokaže da se u trenutku smrti zaista odigrava jedan ovakav proces pretvaranja materije (čuvenih 21 gram) u energiju. Citat:
![]() |
||||
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: juče 23:10
Godine: 27
|
01.06.2006, 00:34
-Mogu da pretpostavim ceo proces do vracanja "materije u energiju", to zivimo, to smo videli, ali sigurno da cu posvetiti vremena, "kontajuci" sto je inace moja omiljena disciplina. Pa cu da Vam prenesem zakljucke!
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
02.06.2006, 17:36
-Sve i da je tako, energija bi u tom slucaju igrala ulogu katalizarora, tako da nakon smrti ostaje samo cista energija, a nas izede crv. Svest "sljaka" samo da telo funkcionise, a nikako zasebno. E sad, "profesore" ako krenes od zakljucka, pa pocnes da ga branis, onda moze da ti ima smisla.
|
|
|
|
|
|
Todd Anderson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Godine: 42
|
02.06.2006, 21:00
Citat:
![]() MiSSim, jedina alternativa bi bila da, recimo, na tebi primenim eutanaziju i zatim te ponovo vratim među žive da nam ispričaš ša ti se sve dešavalo "tamo". |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
|
03.06.2006, 14:12
-Jos dok sam bio mladjan lovac, rekao sam sebi da necu da se bacam u depresije kad nesto nemogu da razmem. Ovo je definitivno jedna od tih stvari, tako da nekrecem ni od jedne pretpostavke, za razliku. Posto ti od jedne kreces, primecujem odredjene nedoslednosti. Priroda sve svoje moci upregla (ili priroda poseduje svest ili to nije priroda). Po mom misljenju tu smo - gde smo, slucajno. Razlikujem dve vrste pristupa ovoj temi: religijski - dusa napusta telo i u zavisnosti od "zasluge" nastavlja zivot na odredjenoj "lokaciji" i drugi (koji sam prepoznao kod tebe) gde se radi o pomenutoj energiji koja bi trebalo da podleze zakonitostima prirode. Priznajem da je na mene veliki uticaj imalo "Ucenje Don Huana" za koje bih voleoda je tacno.
-Dakle moj konacni odgovor je: Da odustanem ! |
|
|
|