|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Zivot posle zivota..!? |
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.05.2006.
Poslednji login: 28.07.2007 23:16
Pol: Muško
Godine: 55
|
Odgovor: Zivot posle zivota..!? -
15.09.2006, 17:50
Dali vam se nekada desilo da budete na nekim mestima i da vam se cini da ste vec tu bili ili to vam je poznato ? Dokle idu nasa secanja?Zivot posle smrti,sto da ne.Smrti se secamo kao surove pojave,ubistvo,klanje,potoci krvi radjaju u nama veliki strah na tu misao.Pokusajmo sve te surovosti da stavimo u stranu." Umro je sa osmehom na licu",nemoze nam se javiti kako je bilo,sve nase misli na ovu temu su slobodne,.. jer ih materijalno nemozemo dokazati.Ja verujem da trenutak odlaska nije toliko surov kao nase secanje na razne pojave smrti.Za ovih 52 godine ,imao sam 3 operacije pod narkozom.Osecanje kada se opirete dejstvu narkoze,kao da se skupljate u jednu tacku iz koje nastaje prasak.Tri puta sam imao razlicite snove,a doktori su mogli da rade sa mojim telom sta su hteli .
jer ja nisam bio tu.Kada sam dosao k svesti /vratio se/iskreno mije bilo zao jer secanje na "snove' bilo je neverovatno za nase shvatanje sna.Da,verujem u zivot posle smrti. ![]() |
|
|
|
|
|
Boško
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 19:20
Godine: 32
|
23.10.2006, 21:06
Zivot poslije smrti postoji kao globalni fenomen, ali nikakvo produzenje nekakvog "zivota" poslije smrti individue ne postoji. Svijest je subjektivna percepcija prostora i vremena u kome individua obitava na svom konacnom putu i nije nikakva apsolutna kategorija nego je podlozna promjenama pod uticajem raznih faktora koji se mogu okarakterisati na hilljade nacina kao npr. ocekivani, neocekivani, akutni, hronicni, patogeni, nepatogeni itd., a sama promjena moze nastupiti u bilo kojem momentu zivota individue. Svijest ne samo da moze biti drasticno modifikovana nego moze nestati i prije konacne smrti individue. O energiji i materiji nema smisla raspravljati posto su to apsolutne kategorije neovisne o zivotu i smrti i kao takve uvijek postoje i postojace bilo zivota ili ne. Totalno je besmisleno raspravljati o "duhovima" u kontekstu "vjecnosti" energije jer u tom slucaju citav univerzum bi se mogao okarakterisati kao "univerzum duhova".
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 22.12.2006.
Poslednji login: 04.01.2007 02:07
Godine: 32
|
26.12.2006, 23:11
...drugovi i drugarice
..procitao sam vas...znate i sami da ste svi u pravu a mozda i niste....i da! slazem se sa svima! i sa nikome od vas.Ja bi da svako u svom zivotu slobodno bira u sta zeli da veruje. Voleo bi da je tako za sve na svetu...ali znamo da nije... mozda nikada i nece biti... Kome sam ja izabrao da verujem na tu temu? Paramhans Swami Maheshwarananda zvani Swamiji poznati ucitelj joge tjst. "Joga in Daily Life" ima odgovore na sva ta pitanja koja se postavljaju svima nama na kugli zemaljskoj kad tad u zivotu....ali nece da nam da odgovore na njih iz jednostavnog razloga.... On kaze: Potpuno besmisleno traziti nove probleme u zivotu (probleme na nacin - sta je bilo pre koka ili jaje ili kuda cemo posle) zato sto se svako od nas jedva nosi sa problemima ovog "jednog" zivota. |
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() Offline
Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 14:57
Godine: 24
|
13.01.2007, 01:26
Pa ovo pitanje je vise da li smo Hriscanin ili ne... Hrist je rekao da posle smrti idemo u raj, Buda isto, Muhamed isto... Ja verujem Hristu...
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.05.2007.
Poslednji login: 28.11.2008 19:27
Pol: Žensko
Godine: 26
|
01.07.2008, 09:47
... verujem da dusa nastavlja da postoji ... jer mi je tuzna pomisao da tolike divne duse jednostavno nestanu samo zbog slabosti tela ... verujem da svako, tokom svog zivota sebi stvara svoj raj ili pakao u kojem ce postojati nakon zivota ... a dali je smrt bolna?... tesim se da tren same smrti nije bolan vec oslobadjajuci ... jer se nadam da ni voljenoj osobi koju sam nedavno izgubila nije bila bolna ... i iskreno ... cekam ponovni susret
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|