VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Zivot posle zivota..!?
staro
  (#11 (permalink))
vlado
Veteran
vlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 22.11.2008 20:05
Pol: Muško
Godine: 15
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 03.07.2006, 22:17

Ja svakako verujem u zivot posle smrti. Ali postoji jedna dilema. Naime da li se posle smrti odlazi u raj/pakao ili dusa prelazi u telo novorodjenceta? To niko ne moze da zna ali ja sve vise verujem u prelazak duse u novo telo. Ipak, s druge strane, odlazak u raj ( o paklu necu da diskutujem, jer je to prema predanju mesto za gresnike ) bi bio nagrada za zivotni trud. Sta je istina, svi ce mo saznati, ali se nadam ne bas skorije

Carl doesn't want to belive, he wanted to know

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
pinokio
Iskusni forumdžija
pinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamant

Član od: 04.06.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 00:08
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 08.07.2006, 23:47

Ja skoro nista, ili upravo nista ne znam o smrti. Naravno, iz sijaseta pretpostavki, mogao bih izabrati jednu, pa vjerovati u nju. No, opet, prije toga bi bilo potrebno da iz svoje promisljajuce aparature eliminisem sumnju. A ona mi je najdraza.

staro
  (#13 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 12.09.2006, 09:52

Smatram da život posle smrti ustvari nije fizički, već način na koji te se ljudi sećaju i da je to ustvari jedan način života.

staro
  (#14 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 23:43
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 13.09.2006, 00:14

Nisam sigurna da verujem. Znam za tumačenja
duh=energija ^ energija=constanta => duh ne ne može nestati jer energija samo menja oblik.
Ova teorija mi zna zvučati smisleno, ali svaka teorija se da dokazati, zar ne. Stoga, dok je neko ne dokaže, ne mogu da kažem i da verujem u nju.
S druge strane, volela bih da ljudski duh ne nestaje momentom smrti, ne zbog sopstvenog straha od smrti, već bi mi tako bilo lakše da prihvatim smrt meni dragih. Verovati da je njihov duh tu negde, oko mene, da mi daju podršku, da su tu.
Što se tiče reinkarnacije, nije baš ni da bih volela da postoji jer nečiji duh ne mogu da zamislim u telu ribe, vrbe ili risa.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#15 (permalink))
DzuPiter
Iskusni forumdžija
DzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamantDzuPiter je dijamant

Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: danas 11:22
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 15.09.2006, 12:15

Citat:
yige_gui kaže:
temu otvaram na temelju neceg sto sam cula od jedne osobe -- da je smrt samo oblik prelaska iz prethodnog zivota --
Nema osobe na ovoj planeti koja moze da dokaze postojanje neceg sto
nepostoji. Kao " najinteligentnija " vrsta u prirodi, u isto vreme smo i jedina vrsta
koja je " kontrolisana " emocijama koje su kontrolisane osnovnom, koju zovemo
verovanje.
Smrt je samo rec, ona fizicki ne postoji, i oznacava kraj zivota, i potpuno bi
izgubila smisao, kada ne bi znacila to sto oznacava.
Naucno je dokazano da ne postoje dve identicne osobe, fizicki ili duhovno.
Ono sto osobu cini " Unikatnom " je DNK struktura, krv, sve je to uslovljeno zivotom. Kada zivot prestane, taj duh, ili to " Ja " nestaje, i ostaje samo ono sto je ostalo iza te osobe, recimo pesma " All we need is love ", Komunizam, Fashizam, Organizovana Religija ...... sve, sem potomstva, kao jedinog metaforickog znacenja " Zivota, posle zivota "
Zivot je najbitniji, sve ostalo nema apsolutno nikakvo znacenje.

staro
  (#16 (permalink))
bobby
Početnik
bobby će uskoro postati poznat članbobby će uskoro postati poznat član

Član od: 12.05.2006.
Poslednji login: 28.07.2007 23:16
Godine: 55
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 15.09.2006, 17:50

Dali vam se nekada desilo da budete na nekim mestima i da vam se cini da ste vec tu bili ili to vam je poznato ? Dokle idu nasa secanja?Zivot posle smrti,sto da ne.Smrti se secamo kao surove pojave,ubistvo,klanje,potoci krvi radjaju u nama veliki strah na tu misao.Pokusajmo sve te surovosti da stavimo u stranu." Umro je sa osmehom na licu",nemoze nam se javiti kako je bilo,sve nase misli na ovu temu su slobodne,.. jer ih materijalno nemozemo dokazati.Ja verujem da trenutak odlaska nije toliko surov kao nase secanje na razne pojave smrti.Za ovih 52 godine ,imao sam 3 operacije pod narkozom.Osecanje kada se opirete dejstvu narkoze,kao da se skupljate u jednu tacku iz koje nastaje prasak.Tri puta sam imao razlicite snove,a doktori su mogli da rade sa mojim telom sta su hteli .
jer ja nisam bio tu.Kada sam dosao k svesti /vratio se/iskreno mije bilo zao jer secanje na "snove' bilo je neverovatno za nase shvatanje sna.Da,verujem u zivot posle smrti.

staro
  (#17 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 19:20
Godine: 32
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 23.10.2006, 21:06

Zivot poslije smrti postoji kao globalni fenomen, ali nikakvo produzenje nekakvog "zivota" poslije smrti individue ne postoji. Svijest je subjektivna percepcija prostora i vremena u kome individua obitava na svom konacnom putu i nije nikakva apsolutna kategorija nego je podlozna promjenama pod uticajem raznih faktora koji se mogu okarakterisati na hilljade nacina kao npr. ocekivani, neocekivani, akutni, hronicni, patogeni, nepatogeni itd., a sama promjena moze nastupiti u bilo kojem momentu zivota individue. Svijest ne samo da moze biti drasticno modifikovana nego moze nestati i prije konacne smrti individue. O energiji i materiji nema smisla raspravljati posto su to apsolutne kategorije neovisne o zivotu i smrti i kao takve uvijek postoje i postojace bilo zivota ili ne. Totalno je besmisleno raspravljati o "duhovima" u kontekstu "vjecnosti" energije jer u tom slucaju citav univerzum bi se mogao okarakterisati kao "univerzum duhova".

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#18 (permalink))
Mosho
Novi član
Mosho će uskoro postati poznat član

Član od: 22.12.2006.
Poslednji login: 04.01.2007 02:07
Godine: 32
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 26.12.2006, 23:11

...drugovi i drugarice ..procitao sam vas...znate i sami da ste svi u pravu a mozda i niste....i da! slazem se sa svima! i sa nikome od vas.

Ja bi da svako u svom zivotu slobodno bira u sta zeli da veruje.
Voleo bi da je tako za sve na svetu...ali znamo da nije...
mozda nikada i nece biti...

Kome sam ja izabrao da verujem na tu temu?
Paramhans Swami Maheshwarananda zvani Swamiji poznati ucitelj joge tjst. "Joga in Daily Life" ima odgovore na sva ta pitanja koja se postavljaju svima nama na kugli zemaljskoj kad tad u zivotu....ali nece da nam da odgovore na njih iz jednostavnog razloga....

On kaze:
Potpuno besmisleno traziti nove probleme u zivotu
(probleme na nacin - sta je bilo pre koka ili jaje ili kuda cemo posle)
zato sto se svako od nas jedva nosi sa problemima ovog "jednog" zivota.

..rokenrol je toliko dobar da stvarno neznam zasto sam morao da kupim zimske gume!...

staro
  (#19 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 14:57
Godine: 24
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 13.01.2007, 01:26

Pa ovo pitanje je vise da li smo Hriscanin ili ne... Hrist je rekao da posle smrti idemo u raj, Buda isto, Muhamed isto... Ja verujem Hristu...

staro
  (#20 (permalink))
Mopiell
Početnik
Mopiell je na dobrom putu

Član od: 30.05.2007.
Poslednji login: 28.11.2008 19:27
Godine: 26
Odgovor: Zivot posle zivota..!? - 01.07.2008, 09:47

... verujem da dusa nastavlja da postoji ... jer mi je tuzna pomisao da tolike divne duse jednostavno nestanu samo zbog slabosti tela ... verujem da svako, tokom svog zivota sebi stvara svoj raj ili pakao u kojem ce postojati nakon zivota ... a dali je smrt bolna?... tesim se da tren same smrti nije bolan vec oslobadjajuci ... jer se nadam da ni voljenoj osobi koju sam nedavno izgubila nije bila bolna ... i iskreno ... cekam ponovni susret

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen