VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Smrt
staro
  (#51 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 11:09
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Smrt - 13.05.2008, 10:47

Citat:
The Gunslinger kaže: Pogledaj poruku
Bojim se smrti, čisto zato što ne znam šta ide posle.
Taj strah je u svima nama, oduvek. Odatle i ideja o zagrobnom zivotu...Lakse je verovati da postoji nesto posle nego da cemo se pretvoriti samo u prah i pepeo, kao da nas nikada nije ni bilo...

Citat:
Ali najviše se bojim da ću umreti sam, i da niko neće žaliti za mnom kad umrem. Da nikog neće biti briga. To je najgora smrt, makar po meni.....to kad nikog nije briga što si umro.....
Mozda te to nauci da bolje cuvas svoju porodicu i prijatelje....
Svakako je i taj strah vrlo rasprostranjen i teba pronaci nacin za njegovo prevazilazenje, da nas ne bi "progutao"...

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Apolonija
Početnik
Apolonija će uskoro postati poznat član

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: juče 01:01
Godine: 28
Odgovor: Smrt - 19.05.2008, 13:37

Citat:
bobby kaže: Pogledaj poruku
Da li se bojite smrti ???
Ne, ne bojim se smrti,bojim se bola....

Znam da ništa ne znam...

staro
  (#53 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Muško
Odgovor: Smrt - 19.05.2008, 14:06

Kao prvo niko nije umro,pa zna kako je da bi se plašio iste... Ljudi umiru jednom,a kukavice više puta jeste istina suštinska,ali je lakše konstatovati nego provući kroz mozak dok si živ... A danas jesi sutra nisi,niko mrtav nije umro,ne kuca na vrata,pa da imaš vremena.... Bojimo se bolesti i spoznaje da nismo večni,a u dvadesetak hvatam sebe da nisam mislio da sam smrtnik i da se smrt,bolest dešava nekim drugim,a ne mojima i meni... S godinama kada počne da ti se dešava,počne i strah,ali pre svega zbog sebi bliskih i porodice i nihove patnje i samoće,a bol i smrt su na poslednjem mestu... mučenje je spoznaja da je i po tebe došla,ali to i čekaš od kako se rodiš... Znači pre da se bojim da će mi dati vremena kada zazvoni da se spremim i obučem za tu priliku.ali jbg... pođimo od toga da sve što je tvoje bilo kroz isto je prošlo... drugovi neki,prijatelji,generacija,babe,dede,onaj ko me napravio na kraju,pa sad ja da kukumačem stvarno bi bio žešća pička i samoživi idiot...

Od nje leka nema,a život da se kupi ne može,zato se i kaže da je sve ovo ostalo tako prolazno poput samog života... Kada bi bilo nešto drugo osim smrti bilo bi inspirativno,ali nema... pa 'ajde onda bar da ne budemo pičke jadne,jer ako počne život da ti prolazi u strahu ond aje bolje da ga i ne živiš,onda smrt ubija pre nego je i došla zvanično akreditovana...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...

staro
  (#54 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 23:28
Godine: 31
Odgovor: Smrt - 19.05.2008, 15:25

Bojim se smrti zbog svog sina kome sam potrebna dok ne postane čovek i roditelja, kojima trebam u starosti.
Posle toga, neka bude šta bude

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#55 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 11:04
Odgovor: Smrt - 20.05.2008, 18:01

Smrt, kao uostalom, i rodjenje su oduvek bili najvece tajne u zivotu ljudi. Otuda su u svim civilizacijama i svim narodima najsnazniji kultovi, koji se postuju, upravo oni koji su vezani za smrt i stvaranje novog zivota. Razlicite civilazije su u razlicitim periodima davale razne odgovore na objasnjenje smrti. I pored niza slicnosti, ali i razlicitosti tih objasnjenja, skoro sva ta tumacenja su sadrzala u sebi zelju da se coveku na neki nacin obezbedi mogucnost za vecnim zivotom, odnosno da se u stvari sto vise olaksa pojedincu odlazak sa ovog sveta...

Smatram da je strah od smrti generalno normalno osecanje koje moze biti promenljivog intenziteta, pa bi se tako potpuno slozio sa sledecim misljenjem, jer sam gotovo u jotu na isti nacin proziveo svoj boravak u ratu:
Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
....
I onda dodju ratne godine, plasio sam se toliko za svoj zivot da sam u nekim trenutcima bio na ivici nervnog sloma.
Prodjose ti dani... Previse stresa je ucinilo svoje. Pomirio sam se sa sobom, zivotom, na kraju se nisam vise plasio smrti. Mislim da me je to zauvek promenilo...
U sadasnjem trenutku svog zivota brinem o sebi vise nego kada sam bio mladji, ne zbog sebicnosti, vec, kako je to vec vise puta lepo navedeno, zbog svoje dece....

I na kraju, ne mogu a da ne pomenem svog poznanika iz Vrsca, zvanog Miki Triper, koji je imao obicaj da kaze:
- Necemo biti ni poslednji ni prvi, koga ce pojesti gliste i crvi!

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

staro
  (#56 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 10.07.2008 04:04
Godine: 38
Odgovor: Smrt - 20.05.2008, 18:07

...smrt dodje...i prodje...ostaju samo nasa dela...i secanja...

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija > Smrt
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Poslovice, izreke a i šire.. irnik Književnost 112 19.07.2008 23:41
Smrt fašizmu HLEBmaster Društvo oko nas 65 15.11.2007 23:02
Mačak koji najavljuje smrt Neuhvatljiva_ Belosvetske zanimljivosti 0 29.07.2007 12:17
Kidnapovao psa osuđenog na smrt Neuhvatljiva_ Belosvetske zanimljivosti 0 24.07.2007 09:02
SAD: Pričanje viceva posljednja želja osuđenika na smrt Crazy Angel Belosvetske zanimljivosti 1 02.07.2007 20:52