|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Dobar, loš, zao |
|
Odgovor: dobar, loš, zao |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: 28.11.2008 20:44
Pol: Žensko
Godine: 35
|
Odgovor: dobar, loš, zao -
25.01.2008, 17:29
Ljudi se rađaju dobri,mislim tako.
A to zlo koje kao postoji u svima nama nije urođeno. Ljudi postaju zli ili više pakosni.Za mene je pakost zlo... A loš..svi imamo neke mane i kad one ne odgovaraju nečijim načelim ili principima onda smo loši. Često čujemo ono on je loš čovijek...a da zapravo i ne znamo zašto.Neko zato što živi svoj život,neko što se ne uklapa u što sam već gore rekla... Za mene su svi ljudi dobri...postoji ona granica pozitivnog i negativnog u njima.To se osjeti...i tu se povuče crta. |
|
|
|
|
|
Monsieur Da
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: juče 23:42
Pol: Muško
Godine: 41
|
25.01.2008, 18:55
Covek se rodi sa onim primarnim u sebi, opstanak.
Dobro i zlo (bog i shejtan) dolaze kasnije, formira ih zivotna prica. Zato postoje nijanse (sive i u boji)... |
|
|
|
|
|
Hitchhiker's Guide
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: juče 21:45
Pol: Muško
|
25.01.2008, 18:59
Ne mogu da zamislim svet kao crno beo
![]() ... jest da nisam zvezdaš, ali ipak ne mogu Citat:
ili da bi na svaki postavljeni post, postavila novo pitanje Način na koji vodiš temu bi više odgovarao igrama bez granica nego filozofiji |
|
|
|
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 00:01
Godine: 46
|
25.01.2008, 19:12
Citat:
Novorodjence, po tebi, je prazan list papira - kako to mislis? Biljka, predmet? Zar novorodjence, nema emocije koje izrazava, ne govorom, vec placom, mimikom i pokretima. Da li je u njemu usnulo zlo, mi to ne znamo, niti ono zna. Tek kasnije u njegovom zivotu, pokazace se da li se zlo u njemu probudilo - ponavljam, kao steceno, ili kao urodjeno. Ti si postavila ovu temu, ja sam dala svoje misljenje i ne svidja mi se sto pokusavas da ga izvrnes i nametnes neko svoje misljenje ili definiciju. Zivotinjski instikt u borbi za opstankom, nema blage veze sa prirodom coveka. Poredimo babe i zabe! Da li zlo postoji u prirodi? Ne postoji! Tako da zlo, bez nas, ne postoji. Žene imaju problem za svako rešenje
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 31
|
25.01.2008, 21:58
Citat:
To znači da nisam dobro shvatila i da želim da shvatim bolje. Šta sam izvrnula i nametnula? Citat:
Ako zlo postoji samo po sebi, zašto se vezuje samo za ljude i njihova dela? Zato što jedino ljudi procenjuju šta je dobro, a šta ne? Dajem primer koji sam pročitala na jednoj diskusiji: Recimo da je čovek upao u bunar. Da bi se do njega došlo mora da se iskopa rupa. Pri iskopavanju iste pobijemo pola živog sveta, poremetimo čitav jedan mikro kosmos, ali spasimo čoveka. Učinili smo dobro delo. Ili ne? Kako se uopšte definiše to strašno, a uspavano u nama i samo u nama, našoj maloj deci i tek rodjenim bebama? Onako bez svadje, meni je najstrašnije to što pojedini misle da ono najčistije na ovoj planeti nosi neko usnulo, skriveno = podmuklo zlo u sebi. Ni Biblija nije toliko strašna! |
||
|
|
|