VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine...
staro
  (#11 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: juče 23:49
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 07.03.2008, 14:17

Citat:
NSdjanka kaže: Pogledaj poruku
Znači li još nekom "časna reč"?...
Znači,časnim ljudima...

znači ljudima,koji je daju....

znači ljudima koji je drže....

znači onima koji veruju...

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 09:07
Godine: 34
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 10.05.2008, 23:12

Više se i ne pitam - što je najtužnije. Mnogo sam se preispitivala ranije i konstatovala da sam blesava što toliko pridajem značaja: osmehu, lepoj reči, nekom gestu...
Kada sam rodila Kikija i moja razmišljanja su se promenila, pa sam u fazonu: ko hoće lepo , ko neće - ne mora... ...

To je neka vrsta '' garda '' malo suptilnijeg , ali drugačije za sada ne znam, ili...
ne želim da znam..
Tempo života je samo izgovor za nerazumevanje među nama - '' ljudima '' ...
Čini me sretnom ovaj virtuelni svet, ovaj Forum, jer... iako se ne vidimo, ne čujemo - srodne duše se uvek nekako prepoznaju i može se osetiti emocija - pozitivna ili negativna ( odoh u off )

Zaboravili smo da lepa reč otvara sva vrata. Mada, nije bitno šta se priča, već ko...
Posmatramo oko sebe bukadžije i hukadžije i nesvesno postajem možda čak i gora od njih...
Često se pitam kako u tvrdo uho da zabodem lepu reč...
Brzo se zaboravlja, često smo skloni '' zlopamćenju '' i ono dete u nama se polagano, ali sigurno sve više povlači i čeka neke bolje dane...
Dokle god imala oko sebe ljude koje '' imam '' - biću srećna jer uz njih neću zaboravljati ( i da hoću ) šta znači:
ne biti malodušan,
znati oprostiti,
imati više tolerancije - mnooogooo više...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#13 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 05:01
Godine: 20
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 11.05.2008, 18:31

novonastali ritam zivota je nametnuo neke nove navike i bitove, koji su potpuno osakatili ljudske poglede na svet, a samim tim i vaspitanje..
zivim u malom mestu, ovde svako svakog zna i prosto je nelogicno da pored nekoga prodjem a da se ne javim, makar mi se usta osusila od "dobar dan".. ali to valjda zavisi i od sredine.. ne mogu isto tako sebe da zamislim u gradu kako svakom ponaosob govorim isto na svaku sekundu.. sto se naravno ne odnosi npr. na stanare u istoj zgradi, kvartu, prodavnici whateva..
jednostavno je neki kucni odgoj, navike i lepo ponasanje sa manirima zaboravljeno u veeeelikoj vecini
ne kazem da ne postoji vise, ali polako postaje misaona imenica..
mnogo je lepo i koliko ti samo ulepsa dan kad ti se neko javi sa osmehom.. meni sine sunce istog momenta..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#14 (permalink))
Cacti
Početnik
Cacti će uskoro postati poznat član

Član od: 22.04.2008.
Poslednji login: 20.06.2008 14:45
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 15.05.2008, 10:48

Lepa tema. Moram priznati da ste me naterale da se zamislim. Iskreno rečeno skoro da sam izgubio nadu da još uvek ima dobrih i prijatnih ljudi. Na žalost oni pasivno sakriveni čekaju da neko drugi učini prvi korak nekim prijatnim gestom koji će ostali da slede. Uvek ću se rado sećati jedne bake koja se ponudila da mi ustupi mesto u autobusu "Mladiću delujete umorno, želite li da sednete?". Samo sam se nasmešio i odgovorio "Hvala gospođo, sada se mnogo bolje osećam." Uvek mi prija da čujem lepu reč, makar i to bila hladna isforsirana formalnost koja maskira loše raspoloženje. Iskreno rečeno i meni je bitna povratna reakcija, ako prema nekome učinim pozitivan gest i izostane pozitivna reakcija, velike su šanse da ću sledeći put postupiti drugačije.

Iskustvo je divna stvar, omogućava nam da prepoznamo iste greške koje smo i ranije pravili.

staro
  (#15 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
Pol: Muško
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 15.05.2008, 12:16

Људско друштво је променљив медиј у многим својим сегментима па и у бројним обичајима, односно њиховим појавним облицима. Али, од памтивека се неке људске особине славе, а неке осуђују, без обзира на тренутну „моду“, то јест укупне друштвене услове у којима се људи тренутно налазе.
Поштење, храброст, несебичност, скромност, одговорност, вредноћа, човекољубље, приврженост породици, поштовање законских и обичајних норми итд, су увек били поштовани и то у свакој култури, у свим народима и у свим временима. Снажан доказ овој мојој тврдњи су грчке античке драме, писане пре скоро две и по хиљаде година, у којима се управо глорификују ове особине, али и осуђују властољубље, лицемерје, гордост, грамзивост, себичност, кукавичлук, неморал, насилност...
Дакле, уверен сам да нема правог оправдања за промовисање, рецимо, себичности или претеране амбиције, правдајући то наводном потребом коју намећу нека нова времена и нови услови речима да је само луд ко не искористи прилику иако тај поступак није ни моралан ни частан.
И поред тога што нам савремене технологије уоквирене капитализмом који, евидентно у овом моменту без алтернативе, граби у експлоатацији свог тренутног успеха према флуидној и, уверен сам, нехуманој идеји познатој као `нови светски поредак`, верујем да ће основне људске вредности ипак преживети и пронаћи одговор данашњим изазовима...

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

staro
  (#16 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 14:49
Godine: 28
Odgovor: Zaboravljene ljudske osobine... - 15.05.2008, 13:18

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Људско друштво је променљив медиј у многим својим сегментима па и у бројним обичајима, односно њиховим појавним облицима. Али, од памтивека се неке људске особине славе, а неке осуђују, без обзира на тренутну „моду“, то јест укупне друштвене услове у којима се људи тренутно налазе.
Поштење, храброст, несебичност, скромност, одговорност, вредноћа, човекољубље, приврженост породици, поштовање законских и обичајних норми итд, су увек били поштовани и то у свакој култури, у свим народима и у свим временима. Снажан доказ овој мојој тврдњи су грчке античке драме, писане пре скоро две и по хиљаде година, у којима се управо глорификују ове особине, али и осуђују властољубље, лицемерје, гордост, грамзивост, себичност, кукавичлук, неморал, насилност...
Дакле, уверен сам да нема правог оправдања за промовисање, рецимо, себичности или претеране амбиције, правдајући то наводном потребом коју намећу нека нова времена и нови услови речима да је само луд ко не искористи прилику иако тај поступак није ни моралан ни частан.
И поред тога што нам савремене технологије уоквирене капитализмом који, евидентно у овом моменту без алтернативе, граби у експлоатацији свог тренутног успеха према флуидној и, уверен сам, нехуманој идеји познатој као `нови светски поредак`, верујем да ће основне људске вредности ипак преживети и пронаћи одговор данашњим изазовима...

Slazem se u potpunosti.
Dodala bih samo da se posle ratova, velikih drustvenih i politickih promena cesto javlja pojava izvrnutih drustava, da je tako nazovem. Gde ljudi koji su bili na vrhu drustvene lestvice odu na dno, a oni sa dna isplivaju na vrh. Otuda kod nas mnogo onih koji upadaju u oci, a nemaju nikakav sistem vrednosti...Potrebno je dosta vremena da se to iskristalise....i da se uspostavi opet neki normalan sistem vrednosti...Danas je situacija bolja nego sto je bila pre 10 godina a za deset ce biti jos bolja...samo treba istrajati...

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija > Zaboravljene ljudske osobine...