VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Razum ili srce..?
staro
  (#1 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 26.11.2008 05:17
Pol: Žensko
Razum ili srce..? - 05.04.2006, 05:05

da li vise razmisljate racionalno i pokusavate da nadjete smisao u svemu..? ili pushtate srce da luta i da radi kako zeli, sta zeli i gde zeli?

imate li neku granicu izmedju razuma i osecaja?? sta vise prevladava kod vas?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Razum ili srce..?
staro
  (#2 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.04.2006, 10:42

Ne bi bilo lose kad bih pocela malo vise glavom da razmisljam

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#3 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:00
Godine: 33
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.04.2006, 15:11

Osećam. Ne čuvam se od toga da osećam iako mnogi ljudi to čine, jer osećanje isključuje razmišljanje. Nikada nisam bila osoba koja uvek nešto meri i trudi se da stalno nešto mozga i razotkriva. Važno mi je da osećam, možda zato što mene razmišljanje uvek odvede na pogrešan put . A i lepše mi je nekako kad znaš i osetiš da si u nečijem srcu, a ne u nečijoj glavi. Ifjunouvotajmin.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#4 (permalink))
Bishop
Iskusni forumdžija
Bishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Pol: Muško
Odgovor: Razum ili srce..? - 24.07.2006, 20:32

Razum ili srce ? pa to je vecna klackalica kod mene ,konstantni sukob
Naucio sam da u nekim delovim zivota pustim razum da vodi , a negde srce , ali ni to nije bas sredjeno jer ne ispadne bas sve uvek kako treba a onda stara prica..... osetio sam da ne ...... ili ono a znao sam da ne treba ali .....

Possibility of dream come true makes life worth living.....

staro
  (#5 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 20:56
Godine: 32
Odgovor: Razum ili srce..? - 24.07.2006, 20:49

Hehe kod mene je to SF film, srce preuzme razum pa ga koristi za svoje ma'nite radnje.. Posle ne znash ko vishe najebe hehe

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#6 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:07
Odgovor: Razum ili srce..? - 25.07.2006, 08:03

Razum. Uglavnom. Ali onda kada sve racionalizujem, usložim, sistematizujem i odmerim, taman kad napravim reda, srce se uzvrpolji, ojača, pobuni i nadjačava razum. Sukob neizvesnog ishoda koji opustoši unutrašnji mir. Eh, a o haosu u sistemu da ne pričam.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#7 (permalink))
Uriel
Spremač šupe
Uriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimum

Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 13:00
Godine: 42
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.11.2006, 04:52

Dokle god imaš srca, razum je manje-više nepouzdan.
Ako ti je srce nepouzdano, napustiće te i razum.
A ako nemaš srca onda ti je razum nebitan.

Srce razumeš

staro
  (#8 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.11.2006, 17:39

ni jedno. idem za stomakom. ozbiljno. onako nako njemci kazu bauch gefuel.

Tajne su tu zato da ih neko nasluti...Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti...

staro
  (#9 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: juče 02:14
Godine: 24
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.11.2006, 20:10

Uglavnom razmisljam sta bi moglo da se desi, znaci ipak volim da je razum prisutniji! Nekad me to nervira kod sebe, ali sta cu takva sam!

Naravno da ima situacija kada uopste ne razmisljam, nego pustim da se desi, uglavnom posle dodje do neke zbrke, ali ipak nista ne moze da uzme taj momenat kad nisam dozvolila da me razum nadvlada i kad sam zaista bila prepustena trenutku!

Mislim da je najbolje kad se balansira izmedju razuma i srca, ali to, uglavnom nije lako! Ko to uspe, svaka cast!

"toliko puteva.. koji izabrati, gde poci, koga povesti..???"

staro
  (#10 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Godine: 25
Odgovor: Razum ili srce..? - 05.11.2006, 20:32

Razumom ostvarujem zelje srca

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor