VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
staro
  (#41 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:12
Pol: Žensko
Godine: 34
05.02.2008, 00:25

Kao igru...

Večitu igru... recimo, sutra ću poželeti engleski doručak u krevetu , mili će ga spremiti - valjda , ma hoće znam... uživaću u njemu (doručku), čitati novine, smejati se Kikijevim nestašlucima (a šta mi drugo preostaje ), ceo dan se posvetiti porodici, napraviti ugođaj - da se pamti, bilo da je reč o plesu, pesmi... kako god... i tako iz dana u dan...
Kliše... ne... ne želim, niti mogu sebi da priuštim taj luksuz... mili lepo kaže da nikada ne zna šta će ga dočekati kada se vrati u ''mirno'' porodično gnezdo , porodično gnezdo svakako, ali ''mirno'' nikako ... da li će to biti ''šoking'' ovakav ili onakav, stvar je mašte , tako da se trudimo i radimo na tome da nam nikada ne bude dosadno...
Kada se pojave oni teški dani, kada imam utisak da mi se ceo svet srušio na glavu, tada se nasmejem sebi, nekada i isplačem, ''otresem kolena i nastavim dalje'', jer naravno - ni jedan problem nije nerešiv, ''samo'' je potrebno iz sebe izbrisati tu dozu fatalizma koju na žalost svi imamo...
i koliko god da je teško u pojedinim momentima , napraviti taj, najteži prvi korak, krenuti napred... i samo napred... tada imam utisak kao da se ''kockice'' sudbine ili slučajnosti same uklapaju, i sve postaje nekako lakše, lepše i jednostavnije...
(u kratkim crtama )

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kako proživeti život...???
staro
  (#42 (permalink))
Zvonchica
Lutka
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: danas 12:29
Godine: 24
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 01:01

Grabiti priliku, gledati u sudbinu, slušati srce i biti glasno sretan!

staro
  (#43 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 09:55
Pol: Muško
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 01:42

Kako možeš i umeš... 'eremo kao da imamo izbora previše...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...

staro
  (#44 (permalink))
kristina-cica
Iskusni forumdžija
kristina-cica je dijamantkristina-cica je dijamantkristina-cica je dijamantkristina-cica je dijamantkristina-cica je dijamantkristina-cica je dijamant

Član od: 25.01.2008.
Poslednji login: juče 21:08
Godine: 28
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 03:15

Biti na pravom mestu u pravo vreme i uzeti sve sto se nudi...
A kad se ne nudi nista, onda traziti.
Ko ne trazi nece ni naci... i boriti se...

Zelim da ti budem drug u igri, da jedem iz tvog tanjira i da spavam na tvom jastuku...

staro
  (#45 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 16.07.2008 14:35
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 15:49

Biti svestan svih trenutaka i maksimalno ih iskoristiti i
treba uzivati u malim stvarima.

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#46 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 09:55
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 16:09

Vidim svi ste optimisti i voljni da se borite... pohvalno i zdravo... meni kažu što zauzimaš mesto drugima kada ti odavno više ne treba ništa i odavno ne postoji nešto da ti viđeno nije,a ja isto kao i vi skoro uhvatim sebe kako mislim da još ima vremena za što šta,ali dok o tome mislim trudim se da to bude tog trenutka,jer da se ne ponavljam život nije siguran uopšte ,a ono drugo jeste...

Ovo sam napisao za one koji samo znaju kako treba , ali ne konzumiraju ništa uz izgovore da će biti vremena i sl. , znači za teoretičare...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...

staro
  (#47 (permalink))
mirka7
Iskusni forumdžija
mirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članova

Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: juče 23:29
Godine: 35
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 11.02.2008, 17:25

Pade mi napamet Đ.Balašević/stih/
Neko pijan lakše život odrobija...
Kako...svi imaju neku svoju predstavu kako bi,a dešava se milion stvari koje ne zavise baš direktno od nas...
Kako...jednostavno živjeti...suočavati se sa njim a ne bježati od njega...
Život nije isto što i polje preći...
Biti ili ne biti...ustati ili odustati...varijacija na ovu temu bezbroj...
Samo treba biti svoj...i naučiti da se nosiš i sa srećom i sa tugom.Ma mislim sve je ovo teoretisanje...al evo smijati se,ponekad i plakati,činiti male stvari...biti svačiji i ničiji...radovati se i taj isti život će se već nekako pobrinuti za nas...valjda...samo imati volju za njim,čak i kada liči i na mrtvo more....

staro
  (#48 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 10:56
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 07.05.2008, 15:13

Kao sto su i mnogi rekli pre mene, vrlo je vazno spoznati sebe, i sebe u odnosu na svet, i prihvatiti to...Biti svoj, biti individua, a ne samo jos jedno bezlicno bice iz mase...

Zivot treba proziveti onako kao navire iz nas samih, i da kada dodje onaj poslednji dan, poslednji pogled u ogledalo, mozemo sami sebe pogledati u oci, i u svom odrazu u ogledalu ugledati sebe, a ne stranca....Ne smemo zaboraviti svoje snove, i svakoga dana moramo raditi na njima da bi se oni i ispunili...
I kao sto Beliver negde rece:
Hodaj, samo hodaj......

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#49 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 08:27
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 16.05.2008, 21:24

Kažu da u trenutku smrti proleti ceo život pred očima... Ako je tako, onda ću da se trudim da napravim što više lepih trenutaka, osećaja sreće, razdraganosti koja širi grudi, vedrine ,pesme u ušima,neba u očima... Što više takvih trenutaka da mogu da odem sa osmehom, nesputana...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#50 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 10.07.2008 04:04
Godine: 38
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 19.06.2008, 00:01

......

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor