VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako proživeti život...???
staro
  (#61 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 19:11
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 15.07.2008, 08:24

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Vraćajući se iz bonice,u kojoj leži moj otac,upravo sam razmišljala o tome;život je lep onoliko,koliko ga mi sami učinimo lepim,ali postoje neke okolnosti,na koje ne možemo da utičemo...

Te su mi se ovih dana,svakojake misli preturile po glavi...o tome...kako nemamo pojma šta nam znači zdravlje....kako ne umemo da živimo,a ni da cenimo ono što imamo...i kad đavo dođe po svoje...ko nam je kriv?

U suštini sam optimista...al kad vidim koliko je sati...realna sam...i na kraju opet mi se postavlja pitanje:kako proživeti život?....

Odgovor-trenutno nemam pojma...a život teče.

Relativno je lako uživati u životu kada ne postoji ništa što bi moglo da nam naruši mir.
Treba biti spreman, hvatati zalet za preskakanje velikih prepreka našoj sreći u životu.
Upravo tada kad mislimo da se nalazimo u bezizlaznoj situaciji treba da skupimo maksimum životne snage i optimizma i guramo napred.
Znam da postoje situacije kada se osećamo bespomoćno da bilo šta učinimo jer ništa ne zavisi od nas samih.
To su izazovi života.
To su momenti kada treba da pokažemo snagu optimizma u punom sjaju koliko god nam se činilo nemoguće.

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#62 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 22:38
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 25.07.2008, 03:15

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Baš volim da te čitam...i ja ovako razmišljam,večiti optimista....

Često i sama,izgovorim rečenice koje sam ovde citirala...ali...

Vraćajući se iz bonice,u kojoj leži moj otac,upravo sam razmišljala o tome;život je lep onoliko,koliko ga mi sami učinimo lepim,ali postoje neke okolnosti,na koje ne možemo da utičemo...

Te su mi se ovih dana,svakojake misli preturile po glavi...o tome...kako nemamo pojma šta nam znači zdravlje....kako ne umemo da živimo,a ni da cenimo ono što imamo...i kad đavo dođe po svoje...ko nam je kriv?

U suštini sam optimista...al kad vidim koliko je sati...realna sam...i na kraju opet mi se postavlja pitanje:kako proživeti život?....

Odgovor-trenutno nemam pojma...a život teče.
Gledajući na sve to iz tvoje perspektive, zaista su ovo trenuci kada se zapitaš koliko je život fer prema tebi i prema ljudima koje voliš i do kojih ti je stalo... A kada samo malo pomeriš ugao gledanja i pokušaš da razmišljaš iz perspektive tvoga oca, šta ćeš videti? Videćeš pred sobom, sve ono u šta si godinama ulagao, sve što si voleo i sve do koga ti je stalo, pored sebe, kako ti pružaju svu svoju ljubav i podršku i znaćeš da si uspeo, da tvoj život ima smisla jer njegovu svrhu gledaš ispred sebe i srećan si ma koliko da ti je ustvari teško...
Ljubav je čudo...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#63 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 22:10
Godine: 31
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 26.07.2008, 11:36

Citat:
NSdjanka kaže: Pogledaj poruku
Gledajući na sve to iz tvoje perspektive, zaista su ovo trenuci kada se zapitaš koliko je život fer prema tebi i prema ljudima koje voliš i do kojih ti je stalo... A kada samo malo pomeriš ugao gledanja i pokušaš da razmišljaš iz perspektive tvoga oca, šta ćeš videti? Videćeš pred sobom, sve ono u šta si godinama ulagao, sve što si voleo i sve do koga ti je stalo, pored sebe, kako ti pružaju svu svoju ljubav i podršku i znaćeš da si uspeo, da tvoj život ima smisla jer njegovu svrhu gledaš ispred sebe i srećan si ma koliko da ti je ustvari teško...
Ljubav je čudo...
Tako je...koliko god da je teško...čujem to u njegovom glasu,kad smogne snage da govori,i vidim u njegovim očima kad se pogledamo...Želeo bi da stigne da mi kaže sve što nije...i ja njemu...baš juče pomislih da ne treba juriti za obavezama,nego što češće stati...i isključiti se,i okrenuti se onim malim stvarima,koje ne primećujemo,a tu su oko nas,i mnogo znače.

Gledajući iz njegove perspektive,vidim da mu se lice ozari,kad zna da su njegova deca uz njega,kao i ljubav njegovog života.
Ništa drugo mu nije potrebno...

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

staro
  (#64 (permalink))
bellissima
Početnik
bellissima ima spektakularnu auru oko sebebellissima ima spektakularnu auru oko sebebellissima ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: danas 21:45
Godine: 28
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 02.09.2008, 20:27

Sa osmehom na licu,neposustati ni pred jednom
preprekom i gurati dalje.Postaviti sebi realne ciljeve
koje bi mogli u dogledno vreme ispuniti.I biti pozitivan
pronalaziti u svakom povetarcu smisao i disati punim
plucima.Davno sam obecala sebi da necu dozvoliti da me
lome sitnice,jer ovaj zivot je samo jedan,a jedino od nas
samih zavisi da li cemo kad prodju godine imati cega da
se secamo ili cemo se kajati za propustenim prilikama.

staro
  (#65 (permalink))
egzotic
Iskusni forumdžija
egzotic je dijamantegzotic je dijamantegzotic je dijamantegzotic je dijamantegzotic je dijamant

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: danas 16:53
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 02.09.2008, 21:14

ne misliti puno na brige i obaweze(narawno oposljawati swe potrebstine),gledati sto wise kako ga trositi na najgraciozniji nacin,jer ziwot je ipak samo jedan jedini,i kunem ga zbog toga

0pusteno k0 babina sisa

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija > Kako proživeti život...???
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Kako se ljutimo? SQUAW Astrologija 38 17.05.2008 21:57
Kako najlakse ubiti noja? HLEBmaster Humor i zabava 5 06.02.2008 09:57
Kako si mogao? SQUAW Kućni ljubimci 5 03.02.2008 01:52
Kako se svideti.. Crazy Angel Astrologija 11 04.01.2008 19:42
CKM: KNOW HOW - Kako biti sovinista! HLEBmaster Humor i zabava 0 03.10.2007 03:27