VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako proživeti život...???
staro
  (#51 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 23:11
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 19.06.2008, 20:38

U jednom momentu svog života sam se okrenula, pogledala prošlost i shvatila da stalno gledam unazad.
Vezali su me za prošlost neki teški trenutci života, borba ali i pobeda.Bila je u mojim rukama a ja sam i dalje gledala preko ramena.
To je momenat kada sam prelomila i odlučila da učinim sve da kada jenog dana budem pravila "portre života svog" imam šta da naslikam i to veselim bojama.
Shvatila sam da sam iz velike bitke izašla kao veliki pobednik a da nijednog trenutka nisam dozvolila sebi da uživam u toj pobedi!
Moj život se u poslednjih godinu dana jaaaaako promenio, a i ja kao osoba.
Želim da živim punim plućima, ima toliko toga što još nisam probala a treba probati sve!
Optimizam, životni ciljevi, veeeliki osmeh i pogled napred.
Život je lep onoliko koliko ga sami učinimo lepim!

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Mare-VV
Početnik
Mare-VV će uskoro postati poznat član

Član od: 12.01.2007.
Poslednji login: 12.09.2008 12:12
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 20.06.2008, 18:38

Život treba provesti u hedonizmu. Zašto se patiti između rođenja i smrti, jer kako god živeli u smrti ćemo svi biti isti... Ne gledati prošlost, ne gledati budućnost već uživati u svakom momentu sadašnjosti koliko je moguće.

A friend in need is a friend indeed, but a friend in need isn't a friend you need

staro
  (#53 (permalink))
harizma
Novi član
harizma će uskoro postati poznat član

Član od: 23.06.2008.
Poslednji login: 28.06.2008 21:31
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 23.06.2008, 22:00

Sa sto manje bola ako je moguce.

staro
  (#54 (permalink))
slavkos
Iskusni forumdžija
slavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat član

Član od: 14.02.2008.
Poslednji login: juče 22:43
Godine: 39
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 23.06.2008, 22:10

"...vreme prolazi
zivot je kratak,
pile se pece
meni ce batak..."
Ovaj citat, moj prijatelj Raso, voli da koristi kada se spomenu ovakve teme.

pozdrav av av...

staro
  (#55 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Odgovor: Kako proživeti život...??? - 23.06.2008, 23:23

Moje mišljenje je da je potpuno besmisleno svesti pojam proživljavanja života na jedno rečenicu ili jedan pojam.
Ok. Razumem da je neko hedonista, ali gde su pojedinosti, sitnice?
Isto tako i bol. Pa niko od nas ne želi u životu da pati. Svi se trudimo da izbegnemo bol. A da li je to sve? Treba li život svesti na izbegavanje emotivnog bola? Zar se time ne zatvaramo suviše u sebe?
Treba umeti, a verujem da to i želimo, da doživimo što više različitih iskustava u životu.Koliko god ta iskustva bila dobra ili loša, to je zapravo ono što nas čini onakvima kakvi jesmo.
Puno ljudi će reći "eh, da mi je ova pamet i one godine" upravo zbog stečenih životnih iskustava.
Teško je sticati različita iskustva u životu a u isto vreme bežati od nečega.
Kroz život treba koračati sa puno hrabrosti i samopuzdanja, širom otvorenih očiju i srca.Biti dovoljno jak da ništa ne može da ti uništi samu želju za životom i volju da stalno ideš napred.
"Ono što me ne ubije samo će me ojačati" reče jednom neko pametan.

staro
  (#56 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2008 22:43
Godine: 24
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 24.06.2008, 18:38

Živeći

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#57 (permalink))
misti
just a girl
misti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat članmisti je nadaleko poznat član

Član od: 18.05.2008.
Poslednji login: juče 22:25
Godine: 30
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 25.06.2008, 01:26

Dan za danom. Iskoristiti svaki minut,najbolje što možeš. I loši dani mogu nečemu da nas nauče:"Ono što me ne ubije,učini me jačim."

staro
  (#58 (permalink))
prewrnuta_torta
Little Black Dress(:
prewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimum

Član od: 18.06.2008.
Poslednji login: danas 02:00
Godine: 19
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 02.07.2008, 03:26

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
Vezali su me za prošlost neki teški trenutci života, borba ali i pobeda.
Moj život se u poslednjih godinu dana jaaaaako promenio, a i ja kao osoba.
Želim da živim punim plućima, ima toliko toga što još nisam probala a treba probati sve!
u pravu si... kod mene je slicna situacija...
veliki sam optimista, stalno se smejem i mislim da treba u zivotu uvek uciniti ono sto pozelis... treba u zivotu hrabro koracati napred uzdignute glave (:

It's gonna be me you and the dance floor...and dance forever

staro
  (#59 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:18
Godine: 31
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 14.07.2008, 13:36

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
Baš volim da te čitam...i ja ovako razmišljam,večiti optimista....

Često i sama,izgovorim rečenice koje sam ovde citirala...ali...

Vraćajući se iz bonice,u kojoj leži moj otac,upravo sam razmišljala o tome;život je lep onoliko,koliko ga mi sami učinimo lepim,ali postoje neke okolnosti,na koje ne možemo da utičemo...

Te su mi se ovih dana,svakojake misli preturile po glavi...o tome...kako nemamo pojma šta nam znači zdravlje....kako ne umemo da živimo,a ni da cenimo ono što imamo...i kad đavo dođe po svoje...ko nam je kriv?

U suštini sam optimista...al kad vidim koliko je sati...realna sam...i na kraju opet mi se postavlja pitanje:kako proživeti život?....

Odgovor-trenutno nemam pojma...a život teče.

staro
  (#60 (permalink))
shacky
medeno srce

Odgovor: Kako proživeti život...??? - 15.07.2008, 08:24

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Vraćajući se iz bonice,u kojoj leži moj otac,upravo sam razmišljala o tome;život je lep onoliko,koliko ga mi sami učinimo lepim,ali postoje neke okolnosti,na koje ne možemo da utičemo...

Te su mi se ovih dana,svakojake misli preturile po glavi...o tome...kako nemamo pojma šta nam znači zdravlje....kako ne umemo da živimo,a ni da cenimo ono što imamo...i kad đavo dođe po svoje...ko nam je kriv?

U suštini sam optimista...al kad vidim koliko je sati...realna sam...i na kraju opet mi se postavlja pitanje:kako proživeti život?....

Odgovor-trenutno nemam pojma...a život teče.

Relativno je lako uživati u životu kada ne postoji ništa što bi moglo da nam naruši mir.
Treba biti spreman, hvatati zalet za preskakanje velikih prepreka našoj sreći u životu.
Upravo tada kad mislimo da se nalazimo u bezizlaznoj situaciji treba da skupimo maksimum životne snage i optimizma i guramo napred.
Znam da postoje situacije kada se osećamo bespomoćno da bilo šta učinimo jer ništa ne zavisi od nas samih.
To su izazovi života.
To su momenti kada treba da pokažemo snagu optimizma u punom sjaju koliko god nam se činilo nemoguće.

Odgovor