VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako proživeti život...???
staro
  (#11 (permalink))
psssst
tisina je zlato...
psssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostale

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: juče 20:30
Pol: Žensko
Godine: 24
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 23.03.2007, 12:18

Treba imati cilj u životu,a do tog cilja se stiže na razlicite nacine.
Svako je kovač svoje srece,ali na neke dogadjaje se ne može uticati-pa ipak nesto možemo(moramo) i sami da uradimo

Remember the three "Rs":
- Respect yourself
- Respect others
- Responsability for all your actions.

Prave stvari se uvek nalaze u rukama pogrešnih ljudi...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
DanijElla
Slatka mala
DanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan član

Član od: 26.09.2006.
Poslednji login: 04.05.2008 13:25
Godine: 29
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 01.04.2007, 19:54

Proživeti život.....mislim da je najbitnije biti svoj, imati cilj u životu, razmišljati pozitivno....

Život je samo san. Samo jedna epizoda naše duše, koja zauvek luta u beskonačost i "okupira" nove podanike

Žena nije stvar od celika, ona je cvet. Ona ne traži suvoparnu stvarnost, ona želi vedrinu ljubaznih reci. Bolje je svakog dana reci nešto milo, nego surovom ozbiljnošcu raditi za nju celog veka.

staro
  (#13 (permalink))
**princess**
**CicaMaca**
**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum

Član od: 21.03.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 20:47
Godine: 19
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 14.04.2007, 00:13

poslednja tri meseca sam nazalost bila u sitvaciji da sam bila jednostavno pimorana da razmishljam o zivotu kao takvom... o njegovoj sushtini, prolaznosti i onome shto nas cheka posle smrti, ako nas ishta cheka... shvatila sam da je zivot previshe kratak da bi se nervirala zbog gluposti i ljudi koji toga nisu vredni... jedan dan te ima drugi te nema... ocenjuje te ono shto si do tada uchinio, shto si za sobom ostavio... shto mozesh danas ne ostavljaj za sutra... sutra mozda nece doci. i kad razmishljam o tome uopshte nisam uplashena, tuzna... jednostavno sam to prihvatila... jer to je stvarnost svidela se ona nama ili ne. zivot je jedan i treba ga ceniti... zivot je najveci dar koji smo dobili i ne smemo ga olako odbaciti... nauchila sam da zivim za danas, za ovaj trenutak sad, a ne u proshlosti... ne planiram vishe toliko svoju buducnost kao shto sam ranije chinila... shvatila sma d ato nema smisla... pre tri meseca pola mojih planova je palo u vodu.... ostale su samo uspomene na njih.
Zivotu se pre svega treba rasovat... uzivati u svakom trenutku... nallaziti srecu u malim stvarima.
uuuu... ali se raspisah....

I'm not evil.... I'm just up to no-good...

staro
  (#14 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Godine: 25
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 17.04.2007, 18:49

Shta god da ti se desi, imaj osmeh na licu.

Zivim po nekim svojim parametrima, udesila sam zivot bash onako kako meni odgovara i vrlo sam zadovoljna.
Ne dozvoljavam nikom da mi nametje svoje "arhine" jer shto je za nekog dobro, ne znachi da je i za mene dobro.

Znam da bi neki drugi, na mom mestu mnogo vishe koristili mogutjnostiu koje imam ali me to ne dotiche jer je meni bash ovako odlichno

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#15 (permalink))
Isidor
Početnik
Isidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat član

Član od: 16.10.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 00:40
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 25.04.2007, 22:09

Čim počnete da razmišljate o prolaznosti života, znači da počinjete da starite. Samo starost razmišlja o životu, dok mladost živi i uživa u svakom trenutku. Kako proživeti život?
Kako nam je suđeno, kako se izborimo, kako život doživimo...Najbitnije je živeti u saglasju sa samim sobom i uživati u svakom danu....Jednom ćemo ionako shvatiti da je sve bila iluzija.

Pametniji ne popuštajte više- situacija je alarmantna.

staro
  (#16 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Godine: 46
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 25.04.2007, 22:10

Tako je Isidor.....
...Bez prige, i bez pameti

Svete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu reč za mene: "voleo sam"
(Tagore)

staro
  (#17 (permalink))
kohili
Početnik
kohili će uskoro postati poznat člankohili će uskoro postati poznat član

Član od: 22.05.2007.
Poslednji login: 11.07.2008 23:50
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 24.05.2007, 22:54

Koliko je ljudi,verovatno da je toliko i odgovora na ovo pitanje,pa ipak mislim da bi se svi mogli svesti na traganje za samim sobom.Kako proživeti život?Dolaženjem do onog što u suštini jesmo,do one jedine i konačne istine o samom sebi.Kada konačno sve nepotrebno spadne sa naše male,privatne ljušture,onda ostane ono što jesmo-jedno malo zrnce,jedno jedro,jezgro iz koga je poteklo sve ono što smo do tada činili.Pravo pitanje je da li smo spremni da posle pronalaženja načina da život proživimo u skladu sa svoji bićem,sa svojom suštinom,zaista to i učinimo?Da li smo spremni da prihvatimo tu slobodu najednom otkritu,iščačkanu iz najvećih dubina sopstvenog bića,ili smo spremni da prihvatimo beg od slobode kao način života,od odgovornosti koje ona donosi?

staro
  (#18 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 10:46
Godine: 31
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 24.05.2007, 23:13

Citat:
kohili kaže: Pogledaj poruku
Koliko je ljudi,verovatno da je toliko i odgovora na ovo pitanje,pa ipak mislim da bi se svi mogli svesti na traganje za samim sobom.
To je ono što svi radimo, svesno ili nesvesno, na ovaj ili onaj način, neko to predoči i prizna sebi, neko biva nošen stihijom i neznajući da to radi traga za sopstvenim bićem. Koliko ljudi, toliko načina.

Citat:
kohili kaže: Pogledaj poruku
Kako proživeti život?Dolaženjem do onog što u suštini jesmo,do one jedine i konačne istine o samom sebi.Kada konačno sve nepotrebno spadne sa naše male,privatne ljušture,onda ostane ono što jesmo-jedno malo zrnce,jedno jedro,jezgro iz koga je poteklo sve ono što smo do tada činili.Pravo pitanje je da li smo spremni da posle pronalaženja načina da život proživimo u skladu sa svoji bićem,sa svojom suštinom,zaista to i učinimo?Da li smo spremni da prihvatimo tu slobodu najednom otkritu,iščačkanu iz najvećih dubina sopstvenog bića,ili smo spremni da prihvatimo beg od slobode kao način života,od odgovornosti koje ona donosi?
Beg od slobode nije ono što je odgovornost, po prirodi smo zarobljeni i sputani na mnogo načina, odgovornost je traganje i nalaženje sopstvene slobode, to je ono što nas razlikuje jedne od drugih, kako se donese koja odluka i na koju se stranu krene u tome jeste čitava umetnost, u prepoznavanju momenta i praćenju znakova, pa kako bude.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#19 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 21:25
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 24.05.2007, 23:21

потрага за собом или смислом никада не престаје...
...
сваки пут кад кренем
и изнова осетим глад
наилазим на себе
то сам ја
то сам ја
(м.младеновић)
...и да,нема никога на овоме свету,другари моји,осим нас самих...
борба је наш усуд,борба за живот...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#20 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Godine: 46
Odgovor: Kako proživeti život...??? - 25.05.2007, 00:16

...svoj odgovor cu vam napisati kroz ovu pesmu Borhesa

Kada bih svoj život mogao ponovo da proživim.
Pokušao bih u sledecem da napravim više grešaka,
ne bih se trudio da budem tako savršen, opustio bih se više.
Bio bih gluplji nego što bejah, zaista,
vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatao.
Bio bih manji Cistunac.
Više bi se izlagao opasnostima, više putovao,
više sutona posmatrao, na više planina popeo,
više reka preplivao.
Išao bih na još više mesta na koja nikad nisam otišao,
jeo manje boba a više sladoleda, imao više stvarnih
a manje izmišljenih problema.
Ja sam bio od onih što razumno i plodno prožive
svaki minut svog života; imao sam, jasno, i casaka radosti.
Ali kad bih mogao nazad da se vratim, težio bih samo
dobrim trenucima.
Jer ako ne znate, život je od toga sacinjen, od trenova samo;
nemoj propustati sada.

Ja sam bio od onih što nikad nigde nisu išli bez toplomera,
termofora, kišobrana i padobrana;
kada bih opet mogao da živim, lakši bih putovao.
Kada bih ponovo mogao da živim,
s proleca bih poceo bosonog da hodam i tako išao do
kraja jeseni.
Više bih se na vrtešci okretao, više sutona posmatrao i
sa više dece igrao, kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite, imam 85 godina i znam da umirem

Svete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu reč za mene: "voleo sam"
(Tagore)