|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Ima li misao boju? |
|
|
|
|
Beatrix Kido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
|
Odgovor: Ima li misao boju? -
21.04.2007, 17:35
Citat:
} misao sama po sebi nema atribute materijalne stvarnosti koji bi je sputavali da bude bezgranichna i vechna... Dakako da je zamisao moguce materijalizovati ali moramo se sloziti da ona tada prestaje biti misao... kako je covek bice koje je sposobno da misli subjektivizuje i oblikuje po sopstvenom nahodjenju odatle i shvatanje da je ono nesto vise od misli... I bez obzira sto ce me neki {recimo isidor} osuditi kako im ovom konotacijom oduzimam car i lepotu...Da unapred kazem da je to jedna velika greska jer je misao posebna bas zato sto nije deo materijalne stvarnosti vec produkt uma... I kao takva ona jeste bozanska moc coveka da je poseduje... Ubica mekog srca. |
|
|
|
|
|
|
Genius
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Pol: Muško
Godine: 40
|
04.07.2007, 00:14
Citat:
Citat-Dakako da je zamisao moguce materijalizovati ali moramo se sloziti da ona tada prestaje biti misao... Dali je materijalno u stvari samo jedno od stanja misli? Mozda su misli u stvari ono sto mi zovemo energija, a razlika izmedju energije i misli je jedino sto smo energiju posredno u stanju da dokazemo...a misao jos ne.... U prirodi je sve reverzibilno....dvosmerno...materiju je moguce pretvoriti u energiju, i obrnuto energiju u materiju...a energija je nematerijalan pojam..kao i misao... U novije vreme nauka je sve blize stavu da se materija u stvari moze opisati kroz cistu energiju, talas, frekvenciju....da je materija u stvari privid nastao posebnim kretanjima energije....nas subjektivni utisak..ogranicenje naseg fizickog bica... |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 02.07.2008 14:40
Godine: 41
|
05.07.2007, 21:28
Svaka misao ima svoju boju .Mracna misao -crna veselija -ruzicasta itd .Misle uvjek ne opkruzavaju i svaki cas smo u razlicitim bojama.Boja ima koliko da hoces,
|
|
|
|
|
|
Beatrix Kido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
|
05.07.2007, 21:50
Citat:
Citat:
ja sad na primer imam zamisao da nesto ostvarim, kreiram, stvorim... kada to uradim to nije otelovljenje misli, vec to vishe nije misao... Citat:
primer klasicne energije koju pominjesh nije isto sto i pokretachka energija uma... Citat:
Ubica mekog srca. |
||||
|
|
|
|
|
kobasi_car
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: juče 23:26
Pol: Muško
Godine: 36
|
05.07.2007, 22:01
Citat:
... ultra moderno......![]() |
|
|
|
|
|
|
...limiT_
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 32
|
25.08.2007, 22:55
Misao ima boju, jer šta bi boja bojila bolje do misli.
Baš kao i ukus, miris i dodajem atribut - dodir. Meni dovoljno. Misli su energija, elektromagnetne prirode i kao takve imaju svoju talasnu duzinu, svoju frekfenciju koja odredjuje i boju. One mogu i da prouzrokuju, da nam manifestuju i materiju ako se koncentrišemo dovoljno. Takve misli potpomognute sa mentalnom slikom, ojačavaju se u osećajnom telu i postaju nasa želja. Ne formira naša misao stvarnost, već je stvarnost ta koja formira misao, a čula su u svemu tome samo posrednici. Moje mišljenje ![]()
|
|
|
|