VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Ima li misao boju?
staro
  (#11 (permalink))
Isidor
Početnik
Isidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat član

Član od: 16.10.2006.
Poslednji login: 27.06.2008 20:31
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Ima li misao boju? - 17.04.2007, 21:17

U međuzvezdanom prostoru ne postoji tečno stanje...Moraćeš ipak viljuškom.

Pametniji ne popuštajte više- situacija je alarmantna.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Ima li misao boju? - 19.04.2007, 09:22

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
Da li je materijalna?
Ima li boju?
Ukus?
Miris?
i ostale atribute materijalne
stvarnosti?

Da vas chujem...

Paaa, osim sto bi neurolog/elektricar objasnio da je misao prolazak slabe (bioloske) struje kroz mrezu neurona/sinapsi (sto se, jelda, moze izmeriti..) a jaci intenzitet te struje znaci intenzivnije, snaznije emocije..(znaci orgazam je ondak nesto kao kada te udari grom..ili dva groma,..ili tri... ...... ....jbt to nisam imao pojma...)

A i tu postoji pitanje da li je nesto zeleno (dobro, dobro ili plavo ili crveno..) zato sto mi tako mislimo, ili mi mislimo da je to zeleno (ili plavo ili crveno) pa to i bude tako.... ali to bi znacilo onda da ono sto je zeleno meni nije isto tako zeleno i tebi...???

A ima i toga da posledice nekih misli mogu biti atributi materijalne stvarnosti...kada nekom kazes da je smrad, naprimer onda tvoja misao, koja je poprimila atribut materijalne stvarnosti (rec, zvuk, vibracija) moze itekako da ostavi trajne fizicke posledice po tebe (i bolne, sto je opet samo atribut misaoni, subjektivni, pa smo opet tu odakle smo krenuli.. )

Znaci konacan odgovor bi trebalo da ima ....ili je mozda i obrnuto, da materijalna stvarnost ne postoji, samo svest, misao....

Mogu ja o tome danima, ali sto vise razmisljam, sve manje razumem sve to..a vi?

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#13 (permalink))
tipka
Iskusni forumdžija
tipka će uskoro postati poznat člantipka će uskoro postati poznat član

Član od: 13.02.2007.
Poslednji login: 28.06.2008 21:33
Godine: 34
Odgovor: Ima li misao boju? - 20.04.2007, 14:31

Ma pusti se filozofije hihihihihhii

staro
  (#14 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: Ima li misao boju? - 21.04.2007, 17:35

Citat:
vojvodjan kaže: Pogledaj poruku
Mogu ja o tome danima, ali sto vise razmisljam, sve manje razumem sve to..a vi?
Mi {i Kill i BIll }

misao sama po sebi nema atribute materijalne stvarnosti koji bi je sputavali da bude bezgranichna i vechna...

Dakako da je zamisao moguce materijalizovati ali moramo se sloziti da ona tada prestaje biti misao...
kako je covek bice koje je sposobno da misli subjektivizuje i oblikuje po sopstvenom nahodjenju odatle i shvatanje da je ono nesto vise od misli...
I bez obzira sto ce me neki {recimo isidor} osuditi kako im ovom konotacijom oduzimam car i lepotu...Da unapred kazem da je to jedna velika greska jer je misao posebna bas zato sto nije deo materijalne stvarnosti vec produkt uma...
I kao takva ona jeste bozanska moc coveka da je poseduje...

Ubica mekog srca.

Poruku je izmenio Kill Bill, 21.04.2007 u 18:13.

staro
  (#15 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 18:14
Godine: 34
Odgovor: Ima li misao boju? - 23.04.2007, 20:59

misao isijava smisao.svaka ga boja krije.

staro
  (#16 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Ima li misao boju? - 04.07.2007, 00:14

Citat:
Mi {i Kill i BIll }

misao sama po sebi nema atribute materijalne stvarnosti koji bi je sputavali da bude bezgranichna i vechna...

Dakako da je zamisao moguce materijalizovati ali moramo se sloziti da ona tada prestaje biti misao...
kako je covek bice koje je sposobno da misli subjektivizuje i oblikuje po sopstvenom nahodjenju odatle i shvatanje da je ono nesto vise od misli...
I bez obzira sto ce me neki {recimo isidor} osuditi kako im ovom konotacijom oduzimam car i lepotu...Da unapred kazem da je to jedna velika greska jer je misao posebna bas zato sto nije deo materijalne stvarnosti vec produkt uma...
I kao takva ona jeste bozanska moc coveka da je poseduje...
A mozak, um je materijalna stvar, pa ako materijalna stvar moze kreirati, stvoriti misao da li je suludo pomisliti da i misao moze biti uzrok, stvaratelj materijalnog......i gde je tacno granica izmedju ta dva stanja...

Citat-Dakako da je zamisao moguce materijalizovati ali moramo se sloziti da ona tada prestaje biti misao...

Dali je materijalno u stvari samo jedno od stanja misli? Mozda su misli u stvari ono sto mi zovemo energija, a razlika izmedju energije i misli je jedino sto smo energiju posredno u stanju da dokazemo...a misao jos ne....

U prirodi je sve reverzibilno....dvosmerno...materiju je moguce pretvoriti u energiju, i obrnuto energiju u materiju...a energija je nematerijalan pojam..kao i misao...
U novije vreme nauka je sve blize stavu da se materija u stvari moze opisati kroz cistu energiju, talas, frekvenciju....da je materija u stvari privid nastao posebnim kretanjima energije....nas subjektivni utisak..ogranicenje naseg fizickog bica...

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#17 (permalink))
kerfija
Iskusni forumdžija
kerfija će uskoro postati poznat člankerfija će uskoro postati poznat član

Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 02.07.2008 14:40
Godine: 41
Odgovor: Ima li misao boju? - 05.07.2007, 21:28

Svaka misao ima svoju boju .Mracna misao -crna veselija -ruzicasta itd .Misle uvjek ne opkruzavaju i svaki cas smo u razlicitim bojama.Boja ima koliko da hoces,

staro
  (#18 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Ima li misao boju? - 05.07.2007, 21:50

Citat:
vojvodjan kaže: Pogledaj poruku
A mozak, um je materijalna stvar, pa ako materijalna stvar moze kreirati, stvoriti misao da li je suludo pomisliti da i misao moze biti uzrok, stvaratelj materijalnog......i gde je tacno granica izmedju ta dva stanja...
Da, ali misao nije ni opipljiva niti se nalazi u materijalnom mozgu....

Citat:
Dali je materijalno u stvari samo jedno od stanja misli? Mozda su misli u stvari ono sto mi zovemo energija, a razlika izmedju energije i misli je jedino sto smo energiju posredno u stanju da dokazemo...a misao jos ne....
Hm..ajmo s primerom...
ja sad na primer imam zamisao da nesto ostvarim, kreiram, stvorim...
kada to uradim to nije otelovljenje misli, vec to vishe nije misao...

Citat:
U prirodi je sve reverzibilno....dvosmerno...materiju je moguce pretvoriti u energiju, i obrnuto energiju u materiju...a energija je nematerijalan pojam..kao i misao...
slazem se ja da je sve reverzibilno, samo ti je ovo losh primer...
primer klasicne energije koju pominjesh nije isto sto i pokretachka energija uma...

Citat:
U novije vreme nauka je sve blize stavu da se materija u stvari moze opisati kroz cistu energiju, talas, frekvenciju....da je materija u stvari privid nastao posebnim kretanjima energije....nas subjektivni utisak..ogranicenje naseg fizickog bica...
Nasuprot, misao je bezgranichna upravo jer nema svojstva materijalne stvarnosti...

Ubica mekog srca.

staro
  (#19 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: juče 23:26
Godine: 36
Odgovor: Ima li misao boju? - 05.07.2007, 22:01

Citat:
Da, ali misao nije ni opipljiva niti se nalazi u materijalnom mozgu....

Hm..ajmo s primerom...
ja sad na primer imam zamisao da nesto ostvarim, kreiram, stvorim...
kada to uradim to nije otelovljenje misli, vec to vishe nije misao...

slazem se ja da je sve reverzibilno, samo ti je ovo losh primer...
primer klasicne energije koju pominjesh nije isto sto i pokretachka energija uma...

Nasuprot, misao je bezgranichna upravo jer nema svojstva materijalne stvarnosti...
...ovde su mi sve misli u braon boji... ... ultra moderno......

...za dame besplatna degustacija...

staro
  (#20 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 32
Odgovor: Ima li misao boju? - 25.08.2007, 22:55

Misao ima boju, jer šta bi boja bojila bolje do misli.
Baš kao i ukus, miris i dodajem atribut - dodir.
Meni dovoljno.
Misli su energija, elektromagnetne prirode i kao takve imaju svoju talasnu duzinu, svoju frekfenciju koja odredjuje i boju. One mogu i da prouzrokuju, da nam manifestuju i materiju ako se koncentrišemo dovoljno. Takve misli potpomognute sa mentalnom slikom, ojačavaju se u osećajnom telu i postaju nasa želja.
Ne formira naša misao stvarnost, već je stvarnost ta koja formira misao, a čula su u svemu tome samo posrednici.
Moje mišljenje

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...