VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li lažete sami sebe?
staro
  (#31 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 23:07
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 16.05.2008, 19:47

naravno ...
i to kad uvatim sebe da lažem naljutim se pa ne govorim sa sobom neko vreme

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 09:55
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 18.05.2008, 01:44

Bolje da lažem sam sebe i u sebi uvek nego da se drugima lažno predstavljam makar i povremeno...

E baš ne volim da lažem... mada ima trenutaka kada je laž opravdana,a jedino je u braku i policiji opravdana...

Generalno važi da žene vole da čuju ono što im godi,pa ih navodno lako slagati,tj. same sebe lažu lakše,a mislim da svi lažemo sebe ako ne uvek,ali s vremena na vreme,jer kada bi samo istinu gledali oko sebe i u sebi bojim se da ne bi preživeli koliko ista ume da bude surova...

Bože me se oprosti šta mi je to došlo večeras,pa 'erem k'o pingvin...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...

staro
  (#33 (permalink))
drth09
Početnik
drth09 je dijamantdrth09 je dijamantdrth09 je dijamantdrth09 je dijamantdrth09 je dijamant

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: danas 01:30
Pol: Žensko
Godine: 27
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 18.05.2008, 02:41

Prošle zime smo često provodili noci sa društvom igrajući se najraznovrsnijih društvenih igara. Jedva smo čekali da se nadje malo slobodnog vremena da se ususkamo i igramo- bilo šta. Počeli smo sa kartama, onim najuobičajenijim igrama: sedmice, remi, slaganje kule od karata... pa onda uno, solo, activity, risiko, jenga i td... sve nam je bilo zabavno kada smo provodili vreme zajedno.

Jednom je drugarica donela iz slovačke igru Saint or Devil. Svi smo se smejali kad smo videli o čemu se radi; naime svaki igrač vuče karticu na kojoj su tri pitanja. Svako od pitanja je takvo na koje niko ne bi rado odgovorilo pred publikom. Ne sećam se već tačno koja su bila, ali nije teško pretpostaviti... a mora se priznati da je autor imao bujnu maštu. Onda ostatak ekipe bira koje će od ta tri postaviti, za koje misle da je najizvesnije da igrač neće reći istinu. Ako ostali misle da igrač laže, onda pravila nalažu da se on podrvrgava ispitivanju na detektoru laži. To je neka plastična spravica na baterije na koju prisloniš dlan i onda ona posle desetak sekundi pokaže rezultat. Ja ne znam kako to radi, ali ta stvarčica ne bila nepogrešiva. Posle su mi rekli da postoji jednostavno naučno objašnjenje za to.

Ovog sam se setila zato što smo na kraju sami sebe ispitivali da li lažemo sebe i postavljali najrazličitija pitanja. Što mislim da i jeste moj odgovor na ovo pitanje. Možda nekada lažemo sebe ali sigurno da ćemo to vrlo teško otkriti. Jedino možda kada bi mi neko stavio u ruke takvu spravu sa milion crvenih LE dioda i naponom od 100000 volti.

staro
  (#34 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 11:38
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 18.05.2008, 13:22

I u laganju samog sebe ima cari. To se cini u najboljem drustvu!

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

staro
  (#35 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 17.07.2008 18:59
Godine: 25
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 18.05.2008, 17:59

Naravno. Svesno lazem sebe. Autosugestija je cudo. Kad ne bih sebe lagala emocije bi me odvele u pm. Ovako se iskontrolisem. Vise puta namerno izgovorena laz postaje istina.

goldie

staro
  (#36 (permalink))
Najgora
...čačkalica...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 12:50
Godine: 33
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 18.05.2008, 18:01

Bolje ja nego neki stranac

staro
  (#37 (permalink))
Cacti
Početnik
Cacti će uskoro postati poznat članCacti će uskoro postati poznat član

Član od: 22.04.2008.
Poslednji login: 16.07.2008 18:01
Godine: 32
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 27.05.2008, 11:00

Pa često se predomišljam. Recimo da u trenutnku kada razmiljam o nečemu ja zaista verujem u to, da bih nešto kasnije o tome razmišljao na jedan sasvim drugačiji način i onda kada se setim kako sam ranije razmišljao nisam više siguran šta je zapravo istina i trudim se da tu temu posmatram iz više različitih uglova. Često nesvesno zanemarim i izostavim pojedine neprijatne činjenice i ti različiti uglovi posmatranja su u stvari zasnovani na nepotpunim podskupovima informacija koji mi dopuštaju različite interptetacije, tako što nagađam ono što nedostaje... i onda me tako iznenada lupi nešto što sam prevideo Vremenom sam se pomirio sa tim da ne postoji apsolutna istina, bolje rečeno da smo mi ljudi ograničeni i da nismo u stanju da je sagledamo, već da je "istina" samo ono u šta ljudi nepokolebljivo veruju. Čak i oni koji govore da su objektivni realisti, podsvesno veruju da postoji aposultna realnost na kojima se zasniva njihova objektivna vizija sveta, odnosno da su čvrsto uvereni da imaju čvrsta uverenja, logički zasnovana na dostupnim činjenicama.

Nadam se da razumete šta hoću da kažem.
Možda bi bolje pitanje bilo da li ste nekada bili u zabludi da niste u zabludi?
Ma koga ja to pokušavam da slažem...

Iskustvo je divna stvar, omogućava nam da prepoznamo iste greške koje smo i ranije pravili.

staro
  (#38 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 08:27
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 27.05.2008, 16:32

Jedno vreme mi je to čak i polazilo za rukom, a onda sam postala svesna svoje nesvesti... Ma možeš da se lažeš, ali ne možeš da pobegneš od sebe onakvog kakav jesi i "kakvog su te stvorili Bog i ljudi"...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#39 (permalink))
Adora
Dr.Haus
Adora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat član

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 17:08
Godine: 36
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 08.06.2008, 07:29

Biće bolje,biće bolje...

staro
  (#40 (permalink))
Plava ptica
Početnik
Plava ptica će uskoro postati poznat član

Član od: 04.05.2008.
Poslednji login: 03.07.2008 10:12
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 08.06.2008, 08:10

Ne znam kako uopšte naši mali mozgovi mogu da ocene šta je laž a šta istina.
E sad kada bih rekla da je to ipak vezano za stepen razvijenosti lične svesti...i to je relativno.Ocenjivati sam sebe?
Znam da mi često život lupi poneki šamar,protrljam obraz....i pitam se gde sam pogrešila.Samo moja greška može da ga izazove.E upravo taj trenutak prispitivanja sopstvene krivice je put do iskrenosti prema sebi.

I pad je let

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza
Linearni prikaz Linearni prikaz
Pregled po temama