VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija

Filozofija Mislim, dakle postojim

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Neverni Toma... ili...
staro
  (#1 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
Neverni Toma... ili... - 19.12.2006, 12:53

Skoro sam pročitala u jednoj knjizi...ne bih sad znala reći kojoj...sledeću rečenicu:
Jedni bi hteli da razumeju ono u šta veruju, drugi da poveruju u ono što razumeju.

Da ne odemo predaleko u povezivanju ove teme sa religijom i verom u Boga,
da ne zalutamo stazama teizma, agnosticizma, ateizma...
da ostanemo samo na kursu našeg ličnog stava prema životu koji živimo
prema stvarnim događajima i ljudima..

Da li ste ikada zapitali sebe: Jesam li ja Neverni Toma?
Da li tek kada nešto razumem i shvatim u potpunosti
dobro..ne baš u potpunosti, ali u meri koja me zadovoljava
tek onda mogu to prihvatiti i u to verovati?

Priznajm da se pronalazim u toj, drugoj kategoriji.
Vidim to u svojoj svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima, u načinu na koji se odnosim prema stvarima koje mi se dešavaju
ukoliko nešto ne razumem, ne mogu to čak ni da prihvatim, a tek da verujem nema šanse...

Jeste li ikada sebe posmatrali sa te tačke? I? Kakvi ste?

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Neverni Toma...ili...
staro
  (#2 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Godine: 31
Odgovor: Neverni Toma...ili... - 13.06.2007, 21:46

Citat:
SansRomantic kaže: Pogledaj poruku
Skoro sam pročitala u jednoj knjizi...ne bih sad znala reći kojoj...sledeću rečenicu:
Jedni bi hteli da razumeju ono u šta veruju, drugi da poveruju u ono što razumeju.

Da ne odemo predaleko u povezivanju ove teme sa religijom i verom u Boga,
da ne zalutamo stazama teizma, agnosticizma, ateizma...
da ostanemo samo na kursu našeg ličnog stava prema životu koji živimo
prema stvarnim događajima i ljudima..

Da li ste ikada zapitali sebe: Jesam li ja Neverni Toma?
Da li tek kada nešto razumem i shvatim u potpunosti
dobro..ne baš u potpunosti, ali u meri koja me zadovoljava
tek onda mogu to prihvatiti i u to verovati?....
Ako sam uopšte razumela pitanje

Nisam se nikada zapitala da li sam Neverni Toma, mislim da nisam, ponekada stvari uzimam zdravo za gotovo, čak ponekada i ono što je vezano za posao koji radim, to se desi kada sam umorna od količine informacija, i nateram sebe da me uopšte ne zanima kako i zašto nešto radi.

U privatnom životu, zavisi isključivo od toga koliko mi je do nečega ili nekoga stalo, neću tražiti objašnjenja od nekih sporednih likova, neću se uopšte zapitati šta li znači to što su mi rekli, samu ću izgurati situaciju i nastaviti dalje, isto tako neću tražiti uzroke i posledice u svakom događaju koji proživim, bojim se da bi se to pretvorilo u razmišljanje o životu a ne življenje istog.

Kada se radi o nesporednim likovima, i jako važnim ljudima, onda (ako se desi situacija da mislim da mi je potrebno objašnjenje) ću to sigurno izgurati do kraja.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#3 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Godine: 25
Odgovor: Neverni Toma...ili... - 23.06.2007, 03:40

Poshto ljudima uvek poverujem na prvu ( jer polazim od sebe, pa rachunam da ja netju da lazem) onda obichno napravim greshku.....
Na moj urodjeni pozitivni instikt, iskrenost i naivnost, lazi dodju kao shok i uvreda.
Sad se zaista trudim da ne poverujem ljudima kad mi neshto kazu, jer se ispostavi da uglavnom lazu.

posle svih loshih iskustava koje sam imala, svih skotova koje sam u zivotu imala prilike da upoznam, chudime da ne zazirem od ljudi.... mada sam ih par meseci bash iz tih razloga u potpunosti izbegavala. nisam uopshte vishe mogla da podnesem pomisao da tju sa neki da razgovaram, a da tje taj pokushati neshto da me slaze... sve mi se smuchilo.

sad se trudim da uopshte ne chujem ljude, lakshe mi je tako....
neka raddi shta ko hotje, na njegovu dushu greh.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#4 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Neverni Toma...ili... - 06.08.2007, 20:24

Sve "istine" koje mi se serviraju smestam u memoriju takvu kakva jete. I nastojim da budem konstruktivan u obrazlaganju te "istine". Pa je polako protisnem kroz sve cinjenice koje imam i poput puzlem pokusam da je uklopim. Ako se donekle uklopi onda je OK, ako ne onda komentarisem. Ukoliko nisam upucen u taj segment, tj. ako u mojoj memoriji na toj poziciji nema podataka, stavljam je tamo neka ceka. Doci ce dan kad cu je ili potvrditi ili ukrstanjem sa drugim podacima odbaciti.
Inace, podatke ma kako apsurdni bili, ne odbacujem olako i ne osudjujem na prvu.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

Odgovor: Neverni Toma... ili...
staro
  (#5 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 18:14
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Neverni Toma... ili... - 10.09.2007, 22:10

ја сам скептик до сржи. некада ме је, давно, једна мени драга женска особа сврстала у нихилисте. ваљда сам јој тако изгледао...
много тога ја не прихватам. и нису то предрасуде.
најпре ја то лепо осмотрим па се малко измакнем даље и закључим да је у питању само опсена, варка и произвољност. у већини случајева, у огромној већини. овако сад све ово звучу испразно због тога што не конкретизујем ствари. али, верујте ми на реч- будите опрезни и не прихватајте ствари здраво за готово.
уф, обожавам ја да полемишем са оним "правим верницима", онима који

bi hteli da razumeju ono u šta veruju,
онима који би
da poveruju u ono što razumeju

лицем ка ветру
с ветром уз лице

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Filozofija > Neverni Toma... ili...