|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Od cega bezis -- to te kad tad stigne |
|
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: 07.04.2007 20:37
Pol: Muško
|
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne -
12.11.2006, 11:00
Citat:
Po meni je najzanimljivije takozvano " bezanje od stvarnosti ". koje se po definiciji jedino desava kada covek umre. Alkoholizmu i Narkomaniji je bez ikakve logike prilepljena etiketa te vrste " Bezanja ". Osnovao sam bezprofitnu organizaciju 05.05.05. u Ohaju i nazvao je LoveScience of Destiny LLC koja se bavi bezanjem od smrti. Uslov da se postane clan i dobije garancija o vecnom zivotu je poznavanje Istine i Ljubavi. Ukoliko osoba nema shvatanje Istine i Ljubavi, umrece. Svim mojim prijateljima dlaka sa glave nije pala i nece. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Godine: 26
|
12.11.2006, 15:24
Imajuci u vidu da se tema nalazi na filozofiji, hmm pa ajde onda...
Od cega bezis - to te kad tad stigne, sad cemo ovo lepo da razlozimo, objasnimo po deo i nakraju zaokruzimo. Od cega bezis, predstavlja odredjenu stvar, postupak, osobu, pojavu... u svakom slucaju odredjeno "nesto" sto nas na neki nacin okruzuje, sto je moguce da ce se desiti, odnosno ono sto ima odredjenu verovatnocu da nam se desi. to te kad tad stigne, u ovom drugom delu nailazimo na razresenje same misterije , "kad - tad" nije nista drugo nego jednostavna formulacija verovatnoce, odnosno mogucnosti da se nesto dogodii moze se izraziti kroz proporciju ili procentePosto smo vec ustanovili "da bezimo" od necega sto je u odredjenom smislu stvarno, odnosno prisutno i ustanovili da postoji odredjena verovatnoca, odnosno mogucnost da nas to nesto i stigne, dolazimo do zakljucka da npr. odredjeno pitanje na ispitu koje nemamo pojma ima recimo 5% sanse da nas zakaci (ako recimo imamo 20 pitanja), ali isto tako i 95% da izvucemo bilo koje drugo pitanje (kao sto je Vlada lepo primetio pojava "koja ima izuzetke"). Na kraju mozemo reci da svaki dogadjaj sa sobom nosi odredjenu verovatnocu dogadjanja i da ta verovatnoca/slucaj najstaje na preseku nebrojeno mnogo kauzalnih lanaca koji odredjuju slucajne dogadjaje, pa tako i nase samo postojanje. ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: 07.04.2007 20:37
|
12.11.2006, 16:33
S obzirom da si izbacio gomilu bisera, ajde da napravim ogrlicu.
Citat:
gubi potpuno kontekst zbog nebuloze da " te kad tad stigne ", u engleskoj verziji covek ima mogucnost da do kraja zivota bezi od necega, i nikad ne bude stignut. U srpskom prevodu ( netacnom ) " kad tad " oznacava neizbezno stizanje, sto je pogresno. znam jako puno ljudi koji su pobegli od Srbije, nikad je nisu imali u sebi, i nikad ih nece stici, jer vise u njoj ne zive. to cisto da se pobije ta nebuloza od prevoda. A za tebe Mind_reset zemljace, od cega god da osoba ima mogucnost da bezi se desilo i desava, a ne da ima verovatnocu da ce da se desi. Citat:
nije mogucnost, nego osigurano desavanje, kao recimo smrt. Citat:
da li bi bio ljubazan da to objasnis ? ![]() Unapred zahvalan. |
|||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Godine: 26
|
12.11.2006, 22:00
Citat:
Dobar si dzo zemljace moj, dobar, ajde da vidimo tu ogrlicu, i gde da tebe stavim na njuAjde sad da prvo pokusamo da te vratimo na izvornu poruku, to je ona at the begining sto bi ti reko Citat:
Citat:
you can't hide - nikad ne bude stignut ovo ces ti derane moj morati nama da objasnis, posto mi se nesto cimi da pomenuta poslovica ima potpuno suprotno znacenje, odnosno you can't hide- ne mozes se sakriti, tj. sticice te sta god da radis, bices stignut, platices, ispastaces, kazna ti je neizbezna, pravda je spora ali dostizna, i jos gomila varijacija bas na ovu temu rasejanih svuda u nasem jeziku. A kad vec prevodimo, sto inace uopste nije poenta ovog topica, ali ajde, bukvalni prevod bi bio "mozes da bezis, ali ne mozes da se sakrijes" i odnosi se na vec uradjeno delo i kaznu - posledicu tog dela od koje pokusavas da pobegnes - znaci da ce te nesto stici za ono sto si uradio, da ce te stici kazna ili u primeru sa ispitnim pitanjem ne ucenje istog ce biti kaznjeno izvlacenjem bas tog pitanja, ajde da ponovim jos jednom, ja se ne slazem sa tom neizbeznoscu. Citat:
Bas mi drago zbog njih kad su uspeli da pobegnu od te zle Srbije, mada ne vidim zasto bi ih ona vijala i stizala i sta to sve ova nasa Srbija moze tako strasno da im uradi???Citat:
Ako imas mogucnost da od neceg bezis i ti bezis, to nesto se nije moglo desiti, to nesto je posledica tvog prvog dela, ti bezis od necega sto moze da da ti se desi, sto moze da te zavati, sto je potencijalno, sto je verovatno, a ne onog osnovnog dela koje to nesto/posledicu izaziva, bezis od pcela zato sto mogu da te izbodu, a ne zato sto si im maznuo med, bezis od vuka ne zato sto si tabanao kroz sumu nego da te ne gricne di netreba, ti bezis od naplate duga, bezis od javne osude, od potencijalne kazne, zemljace moj, kao u slucaju ovih tvojih, bezis od Srbije zato sto bi mogla da te stigne njena zla kletva . Citat:
![]() |
||||||
|
|
|