|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Filozofija Mislim, dakle postojim |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: 07.04.2007 20:37
Pol: Muško
|
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne -
13.11.2006, 12:32
Citat:
kao planeta Jupiter, ali ima konotaciju svetog Petra koji je bio Jew ( jevrejin ) po imenu Simon. A Planeta je dobila ime po nekom Piteru iz Ju(goslavije), po kojem sam ja uzeo DJ ime Jupiter i zbog boravka u Engleskoj i Americi promenio u YuPiter. Ostalo si sve pobrkao, ne obracajuci paznju na moj originalni odgovor na tvoj post. Ja vrlo dobro znam sta znaci " You can run, but you can't hide ", i lepo sam rekao da je nebuloza drugog dela tog prevoda " te kad-tad stigne " Engleski se zbog idioma nemoze bukvalno prevoditi, ali sam objasnio da " kad-tad " nema ni blizu znacenje " you can't hide " zbog prvog dela koji nije " Od cega bezis " , nego " You can run ", koje oznacava izbor da bezis od necega, i ti od toga mozes bezati do kraja, smrcu te " to " nije stiglo. You can't hide znaci da to nemozes sakriti, ljudi ce to otkriti " kad-tad " Posto se sve desava sa razlogom, i mora da se desi, verovatnoca je Iluzija, bas kao i Sreca ( koja se jako cesto brka sa pojmom Radost, koji je emocija, a ne sreca, koja je vezana za Igre na srecu, a zivot nije igra na srecu) Sto se tice ljudi koji su pobegli iz Srbije, nisu to uradili jer mrze zemlju i ljude, nego vole sebe malo vise od potrebe da po svaku cenu zive ovde. Ja se nikad ne bih vratio, da nisam morao. |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Godine: 26
|
13.11.2006, 16:33
Citat:
, u svakom slucaju, tvoje vredjanje osnovano mojim oslovljavanjem tebe sa dzo, je potencijalno priblizno onome kada ti mene oslovljavas sa zemljace.Citat:
Citat:
Citat:
Deo sa "sve se desava sa razlogom", verovanje u sudbinu i sl. necu da kometarisem, kao ni ovu izjavu o sreci (sreca kod nas ima vise znacenja, a ne samo eng. luck) i kako to nije emocija (pogledaj radove npr. Dr Paul Ekman-a, Frijda, Oatley i Johnson-Laird, Weiner i Grahama, i manje vise svih psihologa koji su se ikada bavili emocijama, uzgred rezultati njihovih istrazivanja se interpretiraju kroz statistiku i potpuno oslanjaju na teoriju verovatnoce)Citat:
, a eto sada mi je zao sto si ti morao da se vratis. Nadam se da smo sada ovo rascistili, a imajuci u vidu da se nalazimo na filozofiji mislim da je cela prica, manje vise - (jako) siroko gledano , povezana sa topicom i da ce podstaci dalje slicne rasprave. ![]() |
|||||
|
|
|
|
|
... baba Ruija @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:41
Pol: Žensko
|
14.11.2006, 07:11
momci, vas dvojica ste se uhvatili mojih rechi ko pijan plota
prvo i osnovno, ja sam uzela sebi na slobodu da preoblikujem temu i da navedem primer, banalni, ali je svejedno primer, i da izreci "od cega bezis - to te (kad tad) stigne" dodam ovo kad tad.. vas dvojica ste to boldovali (i povecavali) nekoliko puta, a to "kad-tad" je najmanja stavka u ovome svemu.. originalna izreka, ako mene secanje sluzi, ide "od cega bezis to te stigne".. ova tema jeste na filozofiji upravo da bi se diskutiralo, a ne da bi se prepirali a vi ste tu izmeshali i ovce i novce otom bolje, siroko nam polje diskusije ![]() mozda primer sa ispitom nije bio najbolji za ovu temu, jer na ispit odes jednom i verovatno nikad vise (sem ako ga ne prodjes ) znaci ne moze te pitanje koje ne znas stici negde posle u zivotu ![]() zato cemo nadjemo neki bolji primer.. evo recimo strah.. strah mozda moze da posluzi kao bolji primer.. vecina ljudi ima neki strah, jel da? slozicemo se verovatno jednoglasno po tom pitanju ![]() dakle, ako se neko recimo boji visine/zmija/paukova/zatvorenih prostora/pricanja pred velikom publikom... itd, primera koliko hoces.. psihologiji je poznato da ce se neko reshi straha jedino ako se s njim suochi.. dakle, u koliko izbegavash (da ne kazem bezis) od necega, kad tad ce doci neka prilika gde ces MORATI da pricas pred velikom publikom ili ces MORATI da boravis u zatvorenom prostoru ili ces MORATI da se suocis sa paukom koji ti je na krevetu, a ti hoces da leggnes u isti... dakle, ono sto izbegavash s tim ces se kad tad morati susresti... nije u pitanju ni ljubav ni zelja prema necemu.. dakle, evo sad sam mozda malo bolje pojasnila ono sto sam mislila.. Citat:
![]() Citat:
|
||
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 12:38
Godine: 57
|
14.02.2007, 23:12
Ja bih dodao komentar: Sta u zivotu predstavis lazno za sebe da bi se izvukao iz neke neugodne situacije, to se kad tad stvarno dogodi. Pocev od decjih dana, bolestan sam fol, nemogu u skolu. Nabavi buduci vojnik , lazno lekarsko, odnosno jaki tata isposluje oslobadjanje od sluzenja vojske jer je dete nesposobno zbog neke bolesti, i onda posle nekog vremena lazna dijagnoza se obistini.
|
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 04.07.2008 07:40
Godine: 26
|
15.02.2007, 18:06
Jedino sam bezala od sebe...Od stvari koje nisam htela da prihvatim,koje su mi bile mucne a ispostavilo se da su ipak neizbezne,...i stignu me uvek...
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: juče 09:16
|
26.04.2008, 02:04
Citat:
|