VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Sonja Savić
staro
  (#11 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 19:38
Pol: Muško
Odgovor: Sonja Savić - 14.03.2008, 12:11

"Uspela sam da prezivim" - je recenica kojom je Sonja Savic pocela razgovor prilikom naseg poslednjeg susreta (07. marta ove godine). Meni je izgledala sjajno, valjda zato sto mi je neobicno draga. Posebno mi se dopadaju njene oci, plave, bistre, usplahirene... Kao srna u begu, da ukradem metaforu od poznatog hrvatskog pevaca. To vece sam je promatrao u monodrami "Tajna vencane fotografije". Sjajna predstava. Pogledajte je ako budete u prilici. Obavezno. Tuga do bola....

Posle predstave dala je intervju za jedne lokalne novine. Dok sam je slusao, zavideo sam joj na pameti i elokvenciji....
Onda mi je pozirala i snimio sam nekoliko fotografija. Jednu i prilazem....

Smeh. Volim taj njen smeh sa okusom gorcine i skrivene tuge...

Planovi. Prepuna je planova i zivotne snage. Neverovatno kako prepoznaje mogucnosti i lepotu u meni obicnim i nevaznim stvarima. Rekla mi je - Napisi nesto za mene. Bice hit, veuj mi...
Ja sam se tome smesjao:
- Ma kakav ja, sta ti je...
- Posalji to samo meni svoje tekstove, ostalo je moja briga. Napravicu i glumca od tebe...

Ja sam se jos vise smejao....
Priložene slike
Tip fajla: jpg sonja 1.jpg (93.1 KB, 11 pregleda)

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

Poruku je izmenio memento, 14.03.2008 u 13:00.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
iwcham1979
Novi član
iwcham1979 je na dobrom putu

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 27.09.2008 13:42
Godine: 29
Odgovor: Sonja Savić - 23.09.2008, 01:23

Pozdrav svima na forumu. Nasao sam vas trazeci nesto o Sonji. Bas mi je drago sto je opet lepa i dobra Zna li neko sta se sada sa njom desava? Dve recenice o Sonji na Wiki!!! ccc

Poruku je izmenio iwcham1979, 23.09.2008 u 01:44.

staro
  (#13 (permalink))
lado
Iskusni forumdžija
lado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članova

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 19:28
Pol: Žensko
Godine: 41
Odgovor: Sonja Savić - 23.09.2008, 11:53

sjajna glumica...steta odavno nista nije snimala.razlog ne znam

kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav

staro
  (#14 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 22:24
Odgovor: Sonja Savić - 23.09.2008, 11:58

Сад у недељу је био "Давитељ против давитеља", мислим да је то филм у ком убедљиво најбоље изгледа, врхунска риба.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#15 (permalink))
izabelitta
belittova zaleđina
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 10:48
Godine: 36
Odgovor: Sonja Savić - 23.09.2008, 23:34

Upravo sam na televiziji čula vest da je Sonja Savić umrla...

Vrag odneo šnalu...

staro
  (#16 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 22:24
Odgovor: Sonja Savić - 23.09.2008, 23:35

Невероватно, баш се сетих ове теме кад сам видео на тву вест... јој, тај нови талас... А Миле Китић има да живи 102 године...

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#17 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 19:30
Godine: 44
Odgovor: Sonja Savić - 24.09.2008, 00:35

Mile se drogira kokainom,a ona heroinom... Kod poročnih to je isto kao pušenje ili zdravlje odaberite sami...

Ko nema para za lek ima za otrov... najgora fela ljudi je ona koja koristi heroin... izgube sve što se karakterom može nazvati... brata,sestru,majku i oca bi zajedno prodali za kvoter,a sebe da ne pričam...

Neki ljudi , što talentovaniji , a to više destruktivniji prema samima sebi...

Žao mi i kera,a kamoli nje... Da je prvi put znala dokle će stići verovatno ne bi pošla tim putem,ali čoveka svašta na zlo navede,ne bih da sudim nikome...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

staro
  (#18 (permalink))
lado
Iskusni forumdžija
lado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članova

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 19:28
Godine: 41
Odgovor: Sonja Savić - 24.09.2008, 00:40

danas sam pisala da ne znam sto nema sonje savic.......sjajna glumica......stvarno mi zao sto je vise nema

kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav

staro
  (#19 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 04:45
Odgovor: Sonja Savić - 24.09.2008, 01:55

Neka počiva u miru.

Hoću da je pamtim po ulogama, po onom neobjašnjivom zbog čega neke ljude doživljavam kao rođene, po onom objašnjivom jer je mnogima od nas davala nadu i snagu i onako lepu, dugonogu, aristokratsko - mangupskog - i kakvog poželi izgleda. Takvu sam je gledala svakog dana, od prvog dana studentskih protesta.

... devedesete, tužne i nesretne

pre par dana bio joj je rođendan. uh, teško i kada znaš da je neminovno. a ipak sam se nadala i očekivala čudo.

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

staro
  (#20 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 19:21
Godine: 29
Odgovor: Sonja Savić - 24.09.2008, 09:25

Citat:
Preminula glumica Sonja Savić

Poznata srpska glumica Sonja Savić (47) preminula je sinoć oko 22.00 sati u stanu u Kursulinoj ulici broj 23. Hitna pomoć je na mesto nesreće stigla veoma brzo ali je, na žalost, bezuspešno pokušala reanimaciju.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, Sonju Savić je pronašao komšija koji je i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Lekari nisu imali uspeha i mogli su samo da konstatuju smrt poznate glumice. Zatim su došli i policajci koji su obezbedili zgradu zatvorivši ulaz.
Inače, ljudi koji su poznavali Sonju kažu da se poslednjih godina povukla u sebe i da se sve manje bavila glumom. Takođe, dodaju da je mnogo patila za svojom generacijom i članovim kultne rok grupe „EKV“. Poslednji javni nastup Sonja Savić je imala prošle nedelje na RTS i to baš na dan rođenja Milana Mladenovića, osnivača „EKV“ gde je sa gledaocima razgovarala o duhu prošlih vremena.

Rođena da glumi
Sonja Savić rođena je u Čačku 15. septembra 1961. godine. Glumom je počela da se bavi u amaterskim društvima i veća sa 16 godina debitovala je u "Leptirovom oblaku" 1977. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti 1982. godine, a za sporednu ulogu kafanske pevačice u filmu Bore Draškovića "Život je lep" 1985. godine dobila je i nagradu na festivalu u Veneciji.
Igrala je u nizu filmova i televizijskih serija, a široku popularnost stekla je 1983. sa ulogom Dečke u "Šećernoj vodici" Bate Prelića, koja je ubrzo stekla kultni status među pripadnicima njene i mlađih generacija.
Snimala je sa rediteljem Slobodanom Šijanom film "Davitelj protiv davitelja", a sa Mišom Radivojevićem erotski provokativnu "Unu" po romanu Mome Kapora, u kojoj joj je partner bio Rade Šerbedžija.
Tokom devedesetih ostvarila je zapažene i svaki put drugačije uloge u filmovima "Mi nismo anđeli", "Uvod u drugi život", "Ni na nebu ni na zemlji", "Urnebesna tragedija", "Tango je tužna misao koja se pleše"... Početkom ove decenije na saradnju ju je pozvao slovenački reditelj Jan Cvitkovič, impresioniran njenim specifičnim talentom. Snimili su "Hleb i mleko", za koji je on dobio "Zlatnog lava" za najboljeg debitanta u Veneciji (2001), a zatim i film "Od groba do groba", koji je postigao uspeh na međunarodnim festivalima.
U Srbiji je u novije vreme imala glavnu ulogu u filmu Milutina Petrovića "Jug jugoistok" (2005).
Ove godine publika je mogla da je vidi u sedam repriziranih epizoda televizijske serije "Vratiće se rode" u liku Darinke.
I pored bogate filmografije, koja broji više od 50 filmskih i tv naslova, Sonja Savić je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na ovdašnjoj kulturnoj sceni. U poslednjih desetak godina povremeno se povlačila iz javnosti i posvećivala alternativnoj umetnosti u oblasti eksperimentalnog filma, teatra, muzike i multimedija.

Odbacivala sve tabue
Sonjin privatni život, prema pisanju štampe, ali i prema njenim izjavama, nije bio sređen u klasičnom smislu te reči. Odbacivala je sve tabue, oštro kritikovala svako licemerje i, kako je ocenjivala, opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta. Govorila je da se, kada bi mogla ponovo da bira, ne bi odlučila za glumačku profesiju, ali da bi svakako bila slobodni umetnik.

Blic

Sonja Savić

Šećerna vodica

Bila je legenda ex yu kinematografije, imala je par nezaboravnih uloga a jedna od njih je i Dečka iz čuvene Šećerne vodice, po meni najbolja, žao mi je što je više nema. R.I.P.

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.