VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Najbolji od najgorih
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:36
Pol: Žensko
Godine: 33
Najbolji od najgorih - 17.09.2007, 14:31

Ko vam je kao negativac u filmu bio najupečatljiviji? Imate li omiljene negativce? I, da li je možda bilo filmova u kojima ste za negativce navijali? Ne mora samo nabrajanje, može i obrazloženje (što reče Nele na nekom koncertu: mogu ruke, a mogu i upaljači )... i da probamo da se setimo nekih, na koje možda drugi nisu obratili pažnju.

Ako zaobiđem Entoni Hopkinsa kao Hanibala i Kevin Spejsija (u Sedam i The Usual Suspects), kao klasiku koju bi verovatno većina ljudi navela, jedan od meni omiljenih negativaca je Tim Roth. Možda i nije imao ne znam koliko negativnih uloga, ali mi je svakako jako upečatljiv (Rob Roy, zbog njega ga i vredi pogledati) samom svojom pojavom, i na oko već raspoložen nekako psihopatski. Što s' mene tiče, odličan glumac za negativce

John Malkovich, takođe

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Najbolji od najgorih
staro
  (#2 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 21:05
Godine: 29
Odgovor: Najbolji od najgorih - 17.09.2007, 22:16

Eto, opet pocinjem sa Hopkinsom, sta cu kad je najbolji negativac. Moram spomenuti film 'Pukotina' gde glumi jako 'dobrog' negativca (sta im je radio ) pa npr Gery Oldman u ' The 5th element' poznatiji kao Zorg u filmu, Robert de Niro u cuvenom 'The Godfather'. Seticu se ja jos pa cu dopisati

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#3 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 23:50
Pol: Muško
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 00:29

Rame uz rame sa Hopkinsom, po meni još mogu da idu John Lithgow i Harvey Keitel, no Hanibal je svakako prva asocijacija

A kao zloća mi je dobar i Hugo Weaving u u filmu Intervju, i kao Agenta Smit u Matrixu

U svakom slučaju, što bolji glumac, to će bolje odigrati ulogu, bila ona uloga "pozitivca" ili zloće.

staro
  (#4 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 17:52
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 06:47

uz vec navedene meni najbolje negativce -- Gary Oldmana i Harvey Keitela stvarno im negativni likovi lezhe dodajem Joaquin Phoenix koji je Gladijatora odlichno odglumio!
Kevin Bacon i Kristofer Walken.. a Jack Nickolson i ona scena "hiiiir koms Dzooooni" skeriii choveche
i Al Pacino ne zaostaje previshe...

sad kad razmishljam, svi moji omiljeni glumci su negativci dal' da se zapitam?

a od zhenskih uloga, recimo Meril Streep zna odlichno negativne likove da odglumi...

moomoo meee juuooo

staro
  (#5 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 15:48
Godine: 29
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 07:23

Jedan dječji film ali kad se ovaj moment nemrem sjetiti nikoga drugog..

101 dalmatinac i Cruella deVille alias Glen Close

staro
  (#6 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 05:03
Godine: 27
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 07:26

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ako zaobiđem Entoni Hopkinsa kao Hanibala
uh tesko njega da zaobidjem... Hanibal mi je do sada neprevazidjen filmski lik... znaci Hopkins no1 negativac, mada meni Hanibal uopste nije negativac
i naravno stari dobri Jack Nicholson... odlicno je odradio mafijozu Kostela u Departed

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#7 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 23:52
Godine: 20
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 15:40

takodje, nemoguce je zaobici Entonija kao negativca, mada ga dobar deo nas ne zapazava kao takvog
takodje i Joaquin Phoenix u Gladijatoru.. koja dobro odglumljena ljiga

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#8 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 08:36
Godine: 33
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 16:50

Šta ste se uhvatili tog obilaženja samo pomenuh u kontekstu, a naravno da ga je nemoguće zaobići

Nego, da ne zaboravimo žene. Ko je gledao Let iznad kukavičjeg gnezda, svakako se seća kakva je kučka bila Louise Fletcher.

I Kathy Bates, Misery, naravno. Odlične.

A čitala sam negde da su izbacivali scene iz Robin Huda, ne znam da li je istina, jer je Alan Rickman toliko bio moćan i upečatljiv da je svojom glumom pretio zaseniti Kostnera, skroz I ima on tih momenata u više filmova.

Upamtila sam i Longshanksa dobro u Hrabrom srcu

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#9 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 20.08.2008 13:07
Godine: 24
Odgovor: Najbolji od najgorih - 18.09.2007, 18:38

Neponovljivi šmeker..

Ovaj kadar je iz 'Suicide Kings', ali je i u 'True Romance' bio genijalan..

"Rekoh sebi,
moj Boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske salve,
koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim
mrznje, sujete, vlasti..."

staro
  (#10 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Posle