VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Nova filmska biografija o Bruce Lee-u
staro
  (#1 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 00:36
Pol: Žensko
Godine: 29
Nova filmska biografija o Bruce Lee-u - 15.05.2007, 11:20

Jedan hongkonški režiser pregovara sa porodicom Brusa Lija o snimanju filma o ovom akcionom junaku.
Stenli Kvon ("Rouge" i "Center Stage") najavio je da će njegov film biti priča o tome kako je na Lija uticala činjenica da je odrastao bez oca i kako je podigao svog sina Brandona. Gledaoci će saznati i kako je Brus Li postao majstor borilačkih veština.
I Brus i Brendon Li umrli su relativno mladi. Brus Li umro je 1973, u 33. godini, od hematoma na mozgu. Brendon, koji je takodje bio glumac, poginuo je 1993. na snimanju filma "Vrana", kada je iz pištolja umesto ćorka ispaljen pravi metak.
Kvon još nije odabrao glumačku postavu za svoj film, ali se zna da će snimanje najverovatnije početi naredne godine.
Brus Li rodjen je u San Francisku, a njegova porodica potom se vratila u Hongkong, gde je odrastao. U SAD se vratio radi studija filozofije na Univerzitetu u Vašingtonu, a 1964. se oženio u Sijetlu, gde je otvorio svoju prvu školu borilačkih veština.
Kasnije je otvorio školu u Los Andjelesu, gde ga je jedan producent uočio i angažovao za ulogu Katoa u televizijskoj seriji "Zeleni stršljen".

Li je poznat po filmovima u kojima je igrao likove koji brane kineski identitet i radničku klasu.

Najpoznatiji autobiografski film o Liju je "Zmaj: Priča o Brusu Liju", sa Džejsonom Skotom Lijem iz 1993, a kineski mediji javili su u aprilu da je državna televizija počela snimanje serije od 40 epizoda o Brusu Liju, u okviru promocije kineske kulture pred Olimpijske igre u Pekingu sledeće godine.

MONDO

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Poruku je izmenio silvia, 15.05.2007 u 12:13.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Nova filmska biografija o Bruce Lee-u
staro
  (#2 (permalink))
Manjelos
Novi član
Manjelos je na dobrom putu

Član od: 24.04.2007.
Poslednji login: 23.02.2008 05:36
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Nova filmska biografija o Bruce Lee-u - 20.05.2007, 15:22

Ajde Brus li, udri Brus Li, ubigi ih svi...

"The Sims" na velikom platnu
staro
  (#3 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen članLady S je savršen član

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 14.05.2008 10:23
Godine: 26
"The Sims" na velikom platnu - 27.05.2007, 01:22

Producent John Davis planira da snimi filmsku adaptaciju video igre "The Sims" za studio 20th Century Fox. Za scenario filma biće zadužen Brian Lynch. Igra "The Sims" je kompaniji Electronic Arts donela zaradu od preko 1,6 milijarde $, sa prodajom od preko 85 miliona primeraka.
"The Sims" je debitovala 2000. godine kao igra koja je omogućavala igračima da manipulišu stanovnicima koji žive u kući u predgrađu SimCity-ja. Uspeh igara doprineo je razvoju nastavka i mnogih ekspanzija, omogućavajući kompjuterskim korisnicima da njihovi likovi žive skoro kao pravi ljudi.
Filmska verzija "The Sims"-a će verovatno biti nešto nalik filmu The Truman Show. "'The Sims su obradili jednu interaktivnu verziju stare priče - kako bi bilo imati bezgraničnu moć i kako bi je koristili", kaže Rod Humble, šef SIMS studija. "S obzirom da je to stara priča, možete zamisliti kako bi se ona lako prevela u tradicionalno prepričavanje."

Odgovor: "The Sims" na velikom platnu
staro
  (#4 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Pol: Muško
Godine: 39
Odgovor: "The Sims" na velikom platnu - 27.05.2007, 04:37

Sve verzije SIMS-a su, moramo priznati jako dobre, ali ove poslednje, sa puno dodataka su tek zaraza...
Lepa grafika, veliki gradovi, dodatci u vidu odece, luksuza, kola, kucnih ljubimaca, koji se mogu cak i kupiti stvarnim parama na internetu....ziveti zivot kako bi ga zeleli ziveti u realnosti.
Zbog ove igrice cu morati da konacno promenim mog dobrog starog K6 na 400MHz za nesto novije, meni je ok, ali ...cerka mi se buni sto ova igra radi kod SVIH njenih drugarica, samo kod nje ne...
Sto se filma na ovu temu tice, mislim da je igru (ovu) nemoguce preneti na veliko platno, jer tada gubi onu svoju sustinu da VI odlucujete o tome, sta kako, ko ili gde. (mozda neka vrsta interaktivne televizije, gde vi birate sledeci korak...ali to je jos u razvoju)
Ipak cekam da vidim film...mozda se i prijatno iznenadim.

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

Odgovor: "The Sims" na velikom platnu
staro
  (#5 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 14.05.2008 12:29
Godine: 26
Odgovor: "The Sims" na velikom platnu - 27.05.2007, 10:20

Prijatno sam iznenadjena ovom vešću.Priznajem da ih igram redovno,imam sve nastavke i ekspanzije i prava su zaraza već godinama
Kao što vojvodjan reče,nisam sigurna koliko će sama igra izgubiti smisao na filmskom platnu jer ćemo u tom slučaju biti pasivni posmatrači bez mogućnosti da upravljamo likovima koji će biti akteri filma.Prvo da vidimo na šta će to ustvari ličiti a onda ćemo suditi.U svakom slučaju jedva čekam da vidim to ostvarenje.

...i may not be perfect but i'm always me...

Tarantino će snimati film u Srbiji?
staro
  (#6 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Tarantino će snimati film u Srbiji? - 10.06.2007, 01:55

Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino pregovora sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom „Pinka“, da jedan od njegovih novih visokobudžetnih filmskih projekata bude sniman u Srbiji, u Mitrovićevom studiju PFI.
Protekli Filmski festival u Kanu Željko Mitrović je iskoristio da bi promovisao svoj novi filmski studio koji će krajem septembra biti otvoren u blizini Beograda, u Šimanovcima. Njegova filmska kompanija „Pink Films International“ je u pregovorima sa dvadesetak velikih filmskih kompanija u svetu koji će već od jula doći u Beograd da provere kvalitet Filmskog grada i da osmotre potencijalne lokacije u Srbiji.
- Mi smo imali zaista mnogo posla u Kanu. Susreli smo se sa mnogim moćnim i uticajnim producentima iz Amerike, među kojima je bio i tim koji zastupa Kventina Tarantina. Tarantino je oduševljen našom prezentacijom i rekao je da bi voleo da sledeći film snima kod nas, u Srbiji. Za njih je Srbija prepuna egzotike, i to je nešto što nas u ovom trenutku izdvaja od drugih - kaže Željko Mitrović za „Blic“ i dodaje: - Rad na izgradnji studija trenutno je najbitniji i moramo da završimo taj posao do početka oktobra. Ponuda je takva da bismo već sad u našim studijima mogli da započnemo snimanje bar dva visokobudžetna filma, a to su filmovi koji koštaju preko pet miliona dolara. Strance privlači kvalitet usluga na svetskom nivou koji možemo da pružimo, a tu su i atraktivne lokacije na teritoriji čitave Srbije. Mislim da su mnogi poslovni ljudi iz sveta filma posle naše prezentacije u Kanu postali svesni da smo mi pravi partneri u regionu Balkana. Za sada su nam prioritet visokobudžetne koprodukcije i radimo na takvim dogovorima, mada imamo obilje ponuda i za niskobudžetne B filmove.
Ako bi došlo do saradnje sa Tarantinom, to bi verovatno bio samo početak uspešna saradnje sa holivudskim režiserima.
Reditelj koji se proslavio filmovima punim nasilja, kao što su „Ulični psi“ i „Petparačke priče“, uskoro će doći u Srbiju i ovde na burnom balkanskom tlu pronaći dodatnu inspiraciju za svoje buduće projekte. U domaćoj produkciji PFI urađena su do sada dva filma - „Transformer“ tandema Karadžić-Koprivica, kao i „Čitulja za Eskobara“ Milorada Milinkovića, čija je premijera planirana za jesen.

Hmm,hoće li biti nešto od ovoga ?

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor: Tarantino će snimati film u Srbiji?
staro
  (#7 (permalink))
Najgora
...jedna jedina...
Najgora je onemogućio reputaciju

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 10:53
Godine: 33
Odgovor: Tarantino će snimati film u Srbiji? - 10.06.2007, 03:20

Citat:
silvia kaže: Pogledaj poruku

Hmm,hoće li biti nešto od ovoga ?
Ja ne sumljam da će biti.
Nije Željko pravio taj studio da kroz njega promaja duva.
Em smo egzotika, em se uklapamo u računicu

Odgovor: Tarantino će snimati film u Srbiji?
staro
  (#8 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 13:21
Godine: 25
Odgovor: Tarantino će snimati film u Srbiji? - 10.06.2007, 09:40

Cula sam za ovo pre nekoliko dana i ne sumnjam da ce stvarno biti tako. Sto da ne.

goldie

Srdjan Koljević snima novi film
staro
  (#9 (permalink))
silvia
Moderator

Srdjan Koljević snima novi film - 20.08.2007, 09:43

Poznati domaći scenarista i reditelj Srdjan Koljević završava pripreme za snimanje svog novog filma "Devojka sa slomljenim nosom". Njegov debitanski film "Sivi kamion crvene boje" imao je izuzetan uspeh u svetu, gde je dobio preko trideset nagrada na prestižnim filmskim festivalima, a interesantno je da će njegovom novom filmu prvi put zajedno zaigrati Branka Katić i Anica Dobra, piše "Blic".

Koljević je proteklih desetak dana proveo na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je u svojstvu profesora dramaturgije držao časove studentima beogradskog fakulteta dramskih umetnosti. U glavnom programu smotre u Vrnjačkoj Banji prikazan je i film "Klopka" za koji je pisao scenario zajedno sa suprugom Melinom, koji je i na ovom festivalu nagradjen.

"Interesantno je bilo saradjivati sa suprugom na tom scenariju. Bogami i teško. To je prava bitka. Za "Klopku" nastalu po romanu Nenada Teofilovića, Melina je pisala neparne ruke scenarija, a ja parne. Ozbiljno smo radili i rezultat je dosta dobar. Već smo dobili nagrade na festivalima u Rusiji, Bugarskoj i Herceg Novom", kaže Koljević koji posle izuzetnog uspeha filma "Sivi kamion crvene boje" sprema novi projekat

Branka Katić i Anica Dobra zajedno na filmu

"Film će se raditi po mom scenariju i zvaće se "Žena sa slomljenim nosem". U produkciji "Baš-Čelika" sa snimanjem će se krenuti krajem godine, a sredstva smo dobili od našeg Ministarstva kulture i na nemačkom MDM konkursu. Ponovo će to biti jedna šarmantna tragikomedija koja se dešava na beogradskim ulicama. Glavni junaci su taksista, profesorka gimnazije i apotekarka, čije se ljubavne priče paralelno prepliću tokom filma", priča Koljević i dodaje: "Insistirao sam na tome da sve troje imaju zaista nemoguće ljubavne priče koje ih na kraju oplemenjuju. Siguran sam da je posle decenija loše energije u ovoj zemlji mora da dodje do provale pozitivne energije. Stoga sam rešio da se pozabavim nemogućim ljubavima koje ipak daju rezultate."

U filmu se dogadja i "nemoguća ljubav".

"Radnja je sledeća - žena se zaljubi u sveštenika, koji prosto ne može da ostvari ljubav s njom. U svakom slučaju, dugo sam radio na scenariju i mislim da sam ga vešto ukomponovao. Ima u njemu dosta almodovarovskih tragikomičnih situacija", kaže Koljević za "Blic" i otkriva ko će igrati.

"Za sada imam glumice za dva glavna ženska lika. To su Branka Katić koja će glumiti apotekarku i Anica Dobra koja će glumiti profesorku gimnazije. Ove dve naše u svetu poznate glumice nikada do sada nisu igrale u istom filmu. Što se tiče glavne muške uloge, još uvek nisam siguran. U septembru će biti kasting i izabraću, nadam se, onog pravog. Za sada imam solidan budžet i, nadam se, sve uslove da nadmašim 'Sivi kamion crvene boje'", kaže Koljević.

(MONDO)

Uskoro film o Kobejnovom životu
staro
  (#10 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja