VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Omiljena filmska scena
staro
  (#51 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 07:20
Pol: Muško
Odgovor: Omiljena filmska scena - 05.06.2008, 20:10

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 07:40
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Omiljena filmska scena - 06.06.2008, 19:38

Scenu iz Mirisa žene neću da ponavljam po ko zna koji put ovde, ali mi jeste jedna od najupečatljivijih ikada.

Dve koje ću da stavim su od mog omiljenog režisera. Džima Džarmuša.

Scena br jedan (za one sa dial apom) je scena iz filma Noć na zemlji - Njujork, taksista klovn iz istočne nemačke i fenomenalni crnac menjaju uloge, crnac seda za volan, pošto taksista ne ume da vozi, i vozi njih dovjicu ka Bruklinu. Na putu sreću njegovu snaju i njih dvoje se super užasno svađaju uz buljuk odličnih psovki (zato možda deca ne moraju ovo da vide). Ono gde sam ja najviše uživala je raspravljanje oko toga kako se ko zove.

Evo ga klip

Drugi je razgovor između Stivena Vrajta i Roberta Beninija u filmu Kafa i cigarete, istog režisera, gde se njih dvojica, na odličnom lošem engleskom Beninija i uz tonu šećera u njihovim kafama, dogovaraju da Roberto ode na zubarski pregled umesto Stivena koji je to imao zakazano. Dva lika su se pre početka njihovog razgovora srela prvi put u životu. Zvuči totalno paradoksalno i bez mnogo smisla i baš tako jeste, ali mora da se vidi i čuje.

Evo ga klip

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#53 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 21:42
Godine: 38
Odgovor: Omiljena filmska scena - 06.06.2008, 20:16

...strasno...ko nije gledao...obavezno da pogleda film...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#54 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Odgovor: Omiljena filmska scena - 12.06.2008, 11:00

Ovome se uvek slatko nasmejem...

... quinta esencia ...

staro
  (#55 (permalink))
memento
Kartenspieler

Odgovor: Omiljena filmska scena - 13.06.2008, 14:02

... quinta esencia ...

staro
  (#56 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:35
Odgovor: Omiljena filmska scena - 13.06.2008, 14:41

Treca scena bi mogla biti i vrhunac filma da ne bi bilo one fenomenalne zavrsnice.
Sceni fale i pocetak i kraj u ovom insertu.

A zavrsetak filma na moje najvece cudjenje nisam nasao na Tubu. Sigurno se secate scene okupljanja mase na gledanje vojne parade. Mozda oko pet minuta reziser redja samo slike sarene kavalkade i bez izgovorenih reci, dijaloga, bez filmske muzike i dovodi atmosferu do usijanja.

Kada sam pogledao film, na osnovu te scene sam se setio toga da sam film jako davno vec gledao, kada sam imao oko 6 godina. Slavne scene dozivotno ostaju u podsvesti. Gubi se smisao, naizgled se gubi i secanje ali slika i pokret ostaju zauvek u nama.

nisam legenda

Poruku je izmenio biterlemon, 13.06.2008 u 20:33.

staro
  (#57 (permalink))
gerbes
GJO
gerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostale

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: juče 12:43
Godine: 38
Odgovor: Omiljena filmska scena - 13.06.2008, 15:11

Kad Džon Buk izubija nekog dripca u filmu "Svedok" iz 1985:

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

staro
  (#58 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:02
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Omiljena filmska scena - 13.06.2008, 19:44

Rahelu sam uvek identifikovala sa mojom bakom, tatinom majkom. Što odovud, što iz serije Grlom u jagode. Baš su imale dosta toga zajedničkog I držanje i cvikere i identičnu boju glasa, a bogami ono č, dž, š i ž smo i tata i tetka i bata i ja nasledili od nje

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#59 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: juče 00:48
Odgovor: Omiljena filmska scena - 14.06.2008, 20:44

Do I feel lucky ? Well,do ya ?