|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Omiljena filmska scena |
|
|
|
|
n o s t r o m o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 01:31
Pol: Muško
|
Odgovor: Omiljena filmska scena -
22.12.2007, 02:01
Tesko je odgovoriti na ovo pitanje, jer i pored univerzalne lepote, koju ume da promovise filmska umetnost, film se dozivljava u velikoj meri i subjektivno, tako da razliciti ljudi cesto zapazaju i zavole i razlicite stvari, odnosno filmske scene…
U secanju mi se zadrzalo nekoliko scena koje su na mene ostavile vanredno snazan utisak. Ipak bih kao prvu i najbolju izdvojio scenu livenja zvona iz filma Andrej Rubljov (1966. g.), poznatog ruskog rezisera Andreja Tarkovskog. Kao drugu, naveo bih legendarnu scenu dorucka iz Gradjaina Kejna (Orson Vels,1941. g.), a kao trecu, mozda, scenu Konstancinog vencanja iz Kopolinog Kuma 1 (1972. g.). I moram da pomenem jos jedan Velsov film, ovaj put uvodnu spicu filma Dodira Zla (1958. g.), kojom je majstor Orson Vels, zamenivsi rezisera koji je uprskao stvar, vratio u zivot i uveo u istoriju vec skoro propali projekat filma … |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Pol: Žensko
Godine: 31
|
17.02.2008, 22:55
Početak filma Memoirs of a Geisha, kada ženski glas izgovara "A story like mine should never be told. For my world is as forbidden as it is fragile. Without its mysteries it cannot survive."
Ni jedan film me nije tako dobro, na samom početku, uneo u priču. |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 03:36
Godine: 33
|
25.02.2008, 02:24
Ja sam tek sad otkrila ovu temu
iiiii aj' da se šareni malo i da izbegnem poljupce, ja ću da stavim ovu za početak, i film volim i Vokena volim... True romance.Clifford Worley: You're Sicilian, huh? Coccotti: Yeah, Sicilian. Clifford Worley: Ya know, I read a lot. Especially about things... about history. I find that shit fascinating. Here's a fact I don't know whether you know or not. Sicilians were spawned by niggers. Coccotti: Come again? Clifford Worley: It's a fact. Yeah. You see, uh, Sicilians have, uh, black blood pumpin' through their hearts. Hey, no, if eh, if eh, if you don't believe me, uh, you can look it up. Hundreds and hundreds of years ago, uh, you see, uh, the Moors conquered Sicily. And the Moors are niggers. Coccotti: Yes... Clifford Worley: So you see, way back then, uh, Sicilians were like, uh, wops from Northern Italy. Ah, they all had blonde hair and blue eyes, but, uh, well, then the Moors moved in there, and uh, well, they changed the whole country. They did so much fuckin' with Sicilian women, huh? That they changed the whole bloodline forever. That's why blonde hair and blue eyes became black hair and dark skin. You know, it's absolutely amazing to me to think that to this day, hundreds of years later, that, uh, that Sicilians still carry that nigger gene. Now this... [Coccotti busts out laughing] Clifford Worley: No, I'm, no, I'm quoting... history. It's written. It's a fact, it's written. Coccotti: [Laughing] I love this guy. Clifford Worley: Your ancestors are niggers. Uh-huh. [Starts laughing, too] Clifford Worley: Hey. Yeah. And, and your great-great-great-great grandmother fucked a nigger, ho, ho, yeah, and she had a half-nigger kid... now, if that's a fact, tell me, am I lying? 'Cause you, you're part eggplant. [All laugh]
|
|
|
|
|
|
... baba Ruija @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Poslednji login: danas 03:01
|
25.02.2008, 03:50
ma jok filmski poljupci
na ovaj ili onaj nachin dodju ti na isto, ne? ![]() elem, evo jedna od mojih ![]() und ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Poslednji login: danas 03:36
Godine: 33
|
25.02.2008, 17:10
Nećem da se ponavljam da stavljam one iz omiljenih citata... mislim da ovo nisam nigde stavila, a obožavam ove face
![]()
|
|
|
|