Citat:
memento kaže:
Borisa Dvornika sam povremeno vidjao u Splitu. Mislim da je stanovao na Poljudu u zgradi koju su kolokvijalno zvali `Kineski zid`. Cetvrtkom, cini mi se, je sa svojim drustvom imao zakupljen termin u jednoj sportskoj hali u blizini kafane Mornar (kod Veljka/naime bilo je dva Mornara, pa su ovaj zvali po imenu sefa). Nakon `baluna na mice golice` su vece redovno provodili u veselom druzenju....
Poslednji put sam ga video u Komizi, u restoranu `Nadalina` koji se nalazio na rivi. Bilo je to veliko drustvo u kojemu su pored njega bili i Miljenko Smoje, Momcilo Popadic, Jaksa Fjamengo... Nisam siguran, ali cini mi se da je bio i Ivica Vidovic. Tada sam ga i upoznao, kao i ostale. Moj prijatelj, komizanin, je dao ribu za tu veceru, pa sam imao tu privilegiju da pored njega sedim sa njima. Mislim da ne treba da napominjem da sam se napio k`o majka...
Boris Dvornik je bio neponovljivo sarmantan glumac, veliki kozer i covek koji je jako voleo drustvo i zivot. Neobicno je postovao Smoju, ali i ostale svoje prijatelje s kojima se duzio decenijama....
Vidjao sam i jegove sinove, koji su bili talentovanni mladici i bavili se muzikom. Tada je u Splitu radio poznati studio `Tetrapak` koji je producirao dosta dobru muziku. Drzao ga je neki Vilovic (ime sam zaboravio).
Medjutim, dolazile su glasine da je pred kraj zivota Boris imao problema sa picem, a njegov sin sa sredstvima zavisnosti. Ne znam da li je to tacno, ali sigurno je da nema veze sa njegovom sjajnom glumom i vanrednim licnim pecatom koji je otisnuo u filmsku umetnost zemlje koja se zvala - Jugoslavija.
|
Lepe uspomene.Zavidim

na tom pijanstvu.
Da,glumčina.Završio je Srednju glumačku školu u Novom Sadu.
Ode Meštar...