Da ne pominjem one crno bele, izdvajam ove: Steve Martin, Eddie Murphy, Robin Williams, John Cleese, Rowan Atkinson, Richard Pryor, Leslie Nielsen, Whoopi Goldberg, Chevy Chase, Bill Cosby, Vudi Alen, Louis de Funes...
Evo sad kontam nešto da ne mogu da se setim ženskih stranih imena, ukočio mozak, samo Vupi

i ne znam da li je tema vezana isključivo za komičare ili i za one ljude koji u komediji umeju da se snađu (Robin Williams je imao i ozbiljnije uloge, i svuda se snalazi, jer je glumac na kvadrat, ali kad je reč o komediji on je fontana komedije, možeš se smejati u nedogled a sve deluje tako spontano... i Tom Hanks, takođe), kao npr John Lithgow

čovek koji se snalazi u komediji kao riba u vodi... uloga u trećem kamenu toliko upečatljiva da kad god ga vidim u nekom filmu, a on otprilike ima ulogu psihopate, ne mogu da ga shvatim ozbiljno.
Elem, više volim da vidim svestranog glumca koji će se snaći i u komediji ili će me pre nasmejati nešto od onoga od koga se to ne očekuje (Jack Nicholson itd npr),nego komičara po difoltu.
I Jim Carrey mi je odličan, ali ponekad mi baš žulja oko, ne volim ni preterivanje.
Od domaćih, Todorović, Stojković, Cvijanović, Radmilović, Petrović, Simić, Jovanović... ma mnogo ih je. Takođe i tu više volim onoga ko će se snaći svuda, u svakom žanru... kao Vujisić npr.
Što slabo žena ima???

Ili ja ne mogu da se setim? I nekako imam utisak da sam zaboravila nekog jako bitnog, no, dopunićemo se