VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Filmovi zasnovani na istinitim pričama
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 27.05.2007, 01:47

Oduvek sam volela da pogledam film zasnovan na istinitoj priči, ljudima i događajima. Volite li ih vi? Možete li izdvojiti jedan ovakav film koji je ostavio na vas najjači utisak?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama
staro
  (#2 (permalink))
bubica
Početnik
bubica će uskoro postati poznat članbubica će uskoro postati poznat član

Član od: 19.12.2006.
Poslednji login: 23.09.2007 08:58
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 27.05.2007, 03:00

Guilty Until Proven Innocent (1991)

Robert MakLaflin je osudjen na 15 godina robije zbog ubistva u Njujorku 1979. godine, koje nije pocinio i odsluzio je 6 (od 1980 do 1986), kada je njegov ocuh uspeo da dokaze njegovu nevinost.
Dobio odstetu od 1.935.000 $

staro
  (#3 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Godine: 29
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 27.05.2007, 15:35

Volim da pogledam film koji je zasnovan na istinitom dogadjaju.Trenutno samoo jednog mogu da se setim a to je: Perfect storm.

Ovo je film koji je sigurno vecina vas gledala,govori o ribarima koji krecu u ribolov i susrecu se sa strasnom olujom...

evo ga link:http://perfectstorm.warnerbros.com/

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:31
Godine: 33
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 27.05.2007, 16:28

Baš volim da pogledam I to ne samo da pogledam već i da ih imam u svojoj kolekciji. Volim i biografije kao Rasputin, Geronimo, Gandhi, Malcolm X i slično. Ne da mogu da se setim, nego mi iz glave ne izlaze naslovi poput: The world fastest Indian, Schindler's list, Monster, Catch me if you can, The exorcism of Emily Rose, Wolf creek, Hidalgo, Jack the ripper... čuveni Midnight Express (what a movie!)... e sad ni meni više ne pada na pamet, al' neko će već podsetiti

Volim da pogledam i dobre ratne filmove, oni su uglavnom svi zasnovani na istinitim pričama

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 28.05.2007, 13:36

Jako volim da gledam filmove zasnovane na istinitim dogadjajima! Prvi koji mi padaju na pamet su Sindlerova lista i Neprijatelj pred vratima (oba su vezana za Drugi svestski rat).

Sto se tice "biografskih" filmova, odusevio me je film o zivotu Tine Tarner - uvek sam postovala tu zenu zbog neverovatne energije koju nosi u sebi, ali posle tog filma, postujem je jos vise! (Ovde mogu da dodam i film o zivotu Edit Pjaf!)

A, da, setih se i Zodiaca - film je strasan jer pokazuje koliko zivot moze biti strasniji i morbidniji od bilo kog scenariste!

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 28.05.2007, 13:53

Citat:
Sto se tice "biografskih" filmova, odusevio me je film o zivotu Tine Tarner
E sad kad pomenu taj ja se setih i filma "Ray" o Ray Charlesu.

staro
  (#7 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: juče 16:38
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 28.05.2007, 14:36

"The Hurricane" - Denzel Washington

"Rekoh sebi,
moj Boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske salve,
koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim
mrznje, sujete, vlasti..."

staro
  (#8 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 30.05.2007, 10:40

Mi deca sa kolodvora Zoo. Možda se sećate knjige, ja sam je čitala kad sam bila klinka. Berlin sedamdesetih i četrnaestogodišnja devojčica Kristiana (sa 13 već heroinski zavisnik) koja predstavlja sliku skoro cele jedne generacije sa svojom biografskom pričom. Film ništa manje mučan i realan nego knjiga.

p.s. A u filmu samog sebe igra i David Bowie

staro
  (#9 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Godine: 29
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 05.06.2007, 20:51

Pre neki dan sam pogledala film Evilenko,baziran na sokantnoj istinitoj prici najveceg serijskog ubice bivseg Sovjetskog Saveza,covek koji je masakrirao i pojeo vise od 50 dece...film je da se najezis Igraju :Malcolm Mcdowell i Marton Csokas

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#10 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Godine: 25
Odgovor: Filmovi zasnovani na istinitim pričama - 05.06.2007, 20:58

Citat:
silvia kaže: Pogledaj poruku
Pre neki dan sam pogledala film Evilenko,baziran na sokantnoj istinitoj prici najveceg serijskog ubice bivseg Sovjetskog Saveza,covek koji je masakrirao i pojeo vise od 50 dece...film je da se najezis Igraju :Malcolm Mcdowell i Marton Csokas
Meni je muka samo dok sam procitala o cemu se radi

U pa da,volim da gledam takve filmove ali sad se ne mogu setiti nijednog imena

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth