VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kako prepoznate dobar film?
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:31
Pol: Žensko
Godine: 33
Kako prepoznate dobar film? - 28.04.2007, 11:14

Sta vam je bitno? Kako nesto izdvojite iz gomile djubreta koja se svakodnevno proizvodi? Da li vam je bitna pompa i prasina koja se oko odredjenog ostvarenja digne? Preporuka? Fotografija i umetnicka strana, prica, gluma, novac koji je izdvojen za snimanje istog...?

Sta trazite od filma? Ubijate li vreme ili trazite da vas nesto dotakne i natera na razmisljanje?
Da li je za vas dobar film samo ono sto je blockbuster?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kako prepoznate dobar film?
staro
  (#2 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Godine: 29
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 00:46

Sigurno igra veliku ulogu i koliko je novca odvojeno za jedan film,jer naravno nije isto pogledati niskobudzetni film,ili neki u koji je ulozeno par miliona .Isto tako je i glumacka ekipa bitna kao i reziser.Znaci trazim od filma da ima dobar sadrzaj,dobar scenario,reziju,efekte itd.

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#3 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Godine: 25
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 01:20

Dobra prica sa nekom porukom koja tera na razmisljanje ili dobra strategija u ratnim filmovima kao npr u filmu Lov na Crveni oktbar i slcnim...U istorijskim spektaklima volim dobru kostimografiju ali i drzanje cinjenica vise nego specijalne efekte i presipanje iz supljeg u prazno...Npr Gladijator mi se nije svideo ali Spartak jeste,razlika je ogromna....

Najvaznije ipak je da prica nije razvucena i da se ne gubi nist,eo juce sam gledala Lov na ubice (engelski naslov ''Mindhunters'') koji mi se bas svideo,odlican do poslednje scene

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#4 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 08:39
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 08:41

Priča, reditelj, glumci...

staro
  (#5 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: danas 10:29
Godine: 34
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 18:25

ja mislim da je dobar film relativan pojam, jer svi ne volimo isto. za mene, prije svega to je dobra priča (obavezno sa nekom socijalnom tematikom, otprilike topla ljudska priča o "common people"), glumci koji tu priču mogu da iznesu (bez obzira da li su poznati ili ne), pa još ako se u sve to ukopi muzika, scenografija, pa još shvatim da je prošlo vrijeme a da ga nisam ni osjetila, ako mi se film gleda još mnogo puta, ako me natjera da ga se sjetim i razmišljam o njemu...e to je za mene dobar film.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#6 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Pol: Muško
Godine: 48
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 18:32

po sadrzaju , glumcima , reditelju , otprilike pogodim u vecini slucajeva .

staro
  (#7 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.12.2008 21:27
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 29.04.2007, 19:10

Zaista treba izabrati od gomile djubreta sta gledati. Ja obicno kada dobijem ili nabavim neki film prvo i osnovno odem na www.imdb.com i pogledam o kakvom filmu je rec, procitam komentare i ocenu filma. Ako je na imdb ocena filma preko 8 taj film je u 99% slucajeva kvalitetan i dobar. Ali ukoliko film ima ocenu izmedju 6 i 8 onda primenjujem druge metode. Prvo pogledam da li me tematika filma uopste i zanima, ako ne odmah radim shift+delete jer greota da zauzima 700 mb na hardu. Dalje, ako me film zainteresuje tematikom, volim da vidim screenshot-ove iz filma ili da pustim film i prelistam na brzaka da vidim kamere i scene u kom je fazonu. Da li je usporen film ili je neki morbidan ili je lagana komedija. I tu uglavno presudim filmu da li ce se zadrzati na hardu ili ne. I uglavnom sam se toliko ispraksala da eto ne gresim u proceni. Glumci mi nisu presudni za film, jer cesto se desi da film u kojem glume potpuno nepoznati glumci bude 10 klasa bolji od nekog izreklamiranog filma sa poznatim glumcima.

goldie

staro
  (#8 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 03:55
Pol: Muško
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 19.05.2007, 14:18

trejleri su super stvar za one koji umeju da čitaju između redova
Uglavnom su mi dovoljna imena reditelja, kompozitora i glumaca,
dosta zaključaka o filmu može da se izvuče i po tome, ko mu je producent,
Samo ko će sve to zapamtiti, ako se baš ne bavi filmom.

Ako ništa od toga mi nije bilo dostupno,
pitam svog dobrog prijatelja Googlea,
i on mi sve lepo objasni

staro
  (#9 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 19.05.2007, 14:32

Nije lako danas pronaci dobar film, ja sam se sto puta zeznula...

Nekad film gledam po preporuci prijatelja, nekad me za film zainteresuje clanak koji sam o njemu procitala, nekad su u prvom planu nadju glumci i reziser, a najcesce na dobar film naletim slucajno!

Bitno mi je da mi je tema bliska i da je film bar po necem originalan, da ima nesto sto ranije niam videla, premda je to tesko uzimajuci u obzir broj filmova koji se godisnje snime!

staro
  (#10 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članova

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Odgovor: Kako prepoznate dobar film? - 19.05.2007, 19:14

Ono na sta ne obracam paznju pri odabiru filmova jeste halabuka koja se proizvodi tokom i pre prikazivanja filma, znaci ako se dize velika prasina oko nekog filma pocinjem da sumnjam u kvalitet istog, npr. iako su svi dizali halabuku zbog filma "Titanic" pogledala sam ga tek pre godinu dana prvi put i naravno da mi se nije svideo film uopste iako je puno para ulozeno u isto a zato postoje filmovi za koje nikad nisam cula a prvi put si prikazani pre pet-sest godina i zapanji me njihov sadrzaj i kvalitet.

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

Odgovor