VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Azijski film
staro
  (#1 (permalink))
Panta Ray
Početnik
Panta Ray će uskoro postati poznat član

Član od: 09.04.2006.
Poslednji login: 16.04.2006 11:05
Pol: Muško
Godine: 30
Azijski film - 12.04.2006, 10:30

Danas u svetu sve veći znaćaj zauzimaju kinematografije azijskih zemalja. Sa svojim orginalnim stilom i jedinstvenim pričama postaju sve popularnije širom planete. One predstavljaju pravo osveženje u odnosu na istrošeni američki film. Možda je problem što su zapadnjaci zaboravili da je film pre svega umetnost a tek onda biznis.

U svakom slučaju ovde bi pričali o kineskoj, korejskoj, japanskoj, iranskoj, indijskoj, turskoj i drugim kinematografijama u aziji. Naravno imam i ja svoje favorite i to su pre svega japanska i korejska koje su naprosto neverovatne.

Poslednji film koji sam gledao je Twilight Samurai iz 2002, japanske produkcije. Prati priču o jednom čudnom samuraju koji ima želju da postane seljak i obrađuje zemlju a pri tom je udovac i ima dve male ćerke i senilnu majku da izdržava. Veoma je siromašan i na njegovu nesreću živi u dobu koje je bilo najgore za samuraje, na kraju Edo perioda, jer više nije bilo potrebe za njima. Po meni odličan film koji mi je držao pažnju do poslednjeg minuta.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Azijski film
staro
  (#2 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: juče 16:38
Godine: 24
Odgovor: Azijski film - 12.04.2006, 23:11

Jedino sam bolje upoznat sa Kurosavinim filmovima i skoro sve sam ih pogledao. Omiljeni su mi "Ran" i "Rashomon". "Dreams" je prica za sebe...

staro
  (#3 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 15:23
Pol: Žensko
Odgovor: Azijski film - 30.04.2006, 01:10

Obzirom da imam puno prijatelja iz Indije, bila sam "primorana" da pogledam neke od Indijskih filmova iz Bolivuda . Meni su skoro svi ti filmovi veliki SUND . U svakom filmu ljubavna prica kao u jeftinim ljubavnim romanima sa mnogo pjevanja i plesanja... U svakom slucaju vise volim i istrosene americke filmove nego vec pomenute .

Japanski horor filmovi su najbolji horor filmovi koje sam do sada odgledala.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#4 (permalink))
zvucnjak
Iskusni forumdžija
zvucnjak će uskoro postati poznat članzvucnjak će uskoro postati poznat članzvucnjak će uskoro postati poznat član

Član od: 16.06.2006.
Poslednji login: 13.06.2007 17:06
Godine: 24
Odgovor: Azijski film - 16.06.2006, 10:19

Pogledajte Old Boy

Carpe diem

staro
  (#5 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 11:56
Godine: 18
Odgovor: Azijski film - 16.06.2006, 14:23

Do sada sam odgledala jedan azijski horor 'Prica o dve sestre',e sad,da li je japanski ili kineski,pojma nemam ali je stvarno dobar.Takodje sam odgledala i 'The Grudge',rimejk sa Sarom Misel Gelar.Filmove kao sto su ta dva smatram za prave horor filmove Americki takozvani horori su mi jako dosadni.Svaki je isti:cudovista,zombiji... sve je to vec vidjeno.

staro
  (#6 (permalink))
believer
Veteran
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 18:56
Godine: 42
Odgovor: Azijski film - 13.12.2007, 14:05

preporucujem...koreanski film.......savrsen....

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#7 (permalink))
zrnce
DeliKvEnT....
zrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimumzrnce je dostigao maksimum

Član od: 24.10.2007.
Poslednji login: danas 15:57
Godine: 32
Odgovor: Azijski film - 13.12.2007, 14:28

....Usna Na KoJoJ Se Mrve Kolachi....

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište > Azijski film
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Najbolji film Pedra Almodovara Sonja Film i pozorište 18 13.11.2008 23:40
Film je toliko loš da ne mogu da ga odgledam do kraja... Lady S Film i pozorište 22 15.09.2008 16:21
The Hunting Party- Film snimljen u Bosni silvia Film i pozorište 5 13.02.2008 11:47
Istorija srpskog filma i kinematografije silvia Film i pozorište 4 16.12.2007 20:29