VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kao rani mraz
staro
  (#1 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:40
Pol: Žensko
Godine: 29
Kao rani mraz - 06.04.2007, 11:23

Đorđe Balašević počinje da snima „Kao rani mraz“

Đorđe Balašević trenutno privodi kraju pripreme za početak snimanja filma „Kao rani mraz“. Ovo ostvarenje predstavlja sublimat njegovih ljubavnih priča, a za tako nešto neophodne su detaljne pripreme, zbog čega će brojna publika biti uskraćena za Đoletove koncerte u narednom periodu.
U ovom dugo najavljivanom projektu, koji je autor okarakterisao kao dugometražna igrana balada, glavne uloge bi trebalo da tumače Rade Šerbedžija, Miki Manojlović i Mira Banjac.
- To su sve velika glumačka imena i postoji načelni dogovor da oni igraju u filmu, ali dosta toga zavisi i od njihovih drugih poslovnih obaveza. Radetu Šerbedžiji se svidela ideja filma i on kao iskusan glumac i profesor dosta sugeriše u nekim delovima vezanim za scenario, a ja te sugestije prihvatam. Miki Manojlović trenutno u Italiji snima film o Dostojevskom i sa njim imam dogovor da mu ovih dana doturim scenario - kaže Đorđe Balašević u razgovoru za „Blic“.
On ističe da će u filmu učestvovati priznati vrhunski radnici pa će tako asistent režije biti Zoran Andrić, koji je do sada radio poznate filmove kao što su „Karaula“, „San zimske noći“, „Život je čudo“...
- Prihvatio sam se ovog posla jer smatram da niko ne može bolje od mene da iznese taj senzibilitet. Ja ovaj film doživljavam kao ličnu stvar i ne želim da ga neko upropasti. Takođe, ja ne želim da započnem film nego da ga snimim. Prošle godine sam održao samo nekoliko koncerata, a ove godine možda neću nijedan, jer želim da se posvetim filmu - objašnjava Đole i dodaje da je ponosan što u čitavom projektu učestvuje cela porodica.
- Do sada se porodična manufaktura pokazala odlično. Pored Olivere, tu su naše ćerke Jovana, koja je glumica, Jelena sarađuje na scenariju i režiji, a Aleksa će morati da glumi jer ima jedna uloga pisana za njega. Što bih tražio neko drugo dete kad već imam najlepše - priča sa osmehom Balašević.
Krajem prošle godine objavljena je knjiga „Kao rani mraz“ u formi scenarija za film, a pošto je ceo tiraž u rekordnom roku rasprodat, sledeće nedelje će se pojaviti drugo izdanje.

preuzeto sa neta

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kao rani mraz
staro
  (#2 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 20:17
Godine: 32
Odgovor: Kao rani mraz - 06.04.2007, 12:30

Neverovatno zvuči, posle svih gluposti koje su se izdešavale sa "Jesen stiže dunjo moja". Izbor glumaca je fenomenalan, ne znam za koga od njih bih mogla da kažem da je bolji od onog drugog. Drago mi je da se odlučio da iz porodice glumi najlepše dete na svetu, a ne ćerka glumica, ona će čini mi se, biti mnogo bolja u ulozi producenta, ili čegagod.
U svakom slučaju, nadam se da će ovaj put uspeti, i nadam se da će nas pronaći kao što nas je uvek pronalazi pesmama i knjigama, videćemo...

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#3 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 29.09.2008 10:22
Godine: 26
Odgovor: Kao rani mraz - 07.04.2007, 01:36

Verujem da će ovaj film ući u kategoriju "vredi pogledati". Ukoliko bude nosio emociju koju nose Balaševićeve pesme, teško da će omanuti.

staro
  (#4 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Kao rani mraz - 07.04.2007, 14:20

Ekipa je odlicna, a ako Djole uspesno pretoci svoje pesme u scenario, sigurno ce biti dobar film! Vec sam sad nestrpljiva!

staro
  (#5 (permalink))
Doti
Veteran
Doti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamant

Član od: 15.02.2007.
Poslednji login: danas 14:54
Odgovor: Kao rani mraz - 24.04.2007, 17:21

Obozavam Djoleta..."naseg zeta"...i jedva cekam film....

....jos nije gotov.. ... ...a ja zauzela red za karte....

staro
  (#6 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Kao rani mraz - 25.04.2007, 12:00

Jedva čekam premijeru!
Mislim da sam jedna od mnogih koja nije propustila ni jedan njegov koncert u Beogradu. Fan - oduvek i zauvek!!!

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#7 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:40
Godine: 29
Odgovor: Kao rani mraz - 13.07.2007, 23:51

Citat:
Poznati kantautor, pisac i scenarista Djordje Balašević potpisao je u četvrtak ugovor s direktorkom Radiodifuzne ustanove Vojvodine (RUV) Dinom Kurbatvinski-Vranešević o snimanju igranog filma "Kao rani mraz".

Prema njenim rečima, ovo je prvi zajednički projekat Balaševićeve producentske kuće "Salajka", RUV i Radio televizije Srbije sa kojom je taj protokol potpisan krajem juna.
Menadžer producentske kuće "Salajka", Balaševićeva supruga Olivera izjavila je da je preliminarni budžet filma, čije snimanje bi trebalo da počne u septembru, 2,6 miliona dinara i da će biti sniman na nekoliko lokaicja - u Adi, Senti i na čenejskom Salašu 137.
Balašević je rekao da je u pitanju ljubavna drama čija se radnja zbiva pred Prvi svetski rat 1914. godine i prati sudbinu momka po imenu Vasa Ladački.
On nije želeo da poimence nabraja glumačku ekipu filma, već je najavio da su to mladi i perspektivni glumci, medju kojima će se naći i njegova ćerka Jovana.
Prvi asistent režije biće Zoran Andrić, direktor fotografije Suki Medenčević, dok je, kako je rekao Balašević, scenario "na čitanju" kod njegovih prijatelja Mikija Manojlovića i Svetozara Cvetkovića, koji bi mogli prihvatiti "odredjene role" u filmu.

mondo
Jedva cekam

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#8 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: 05.10.2008 14:27
Pol: Muško
Godine: 23
Odgovor: Kao rani mraz - 15.07.2007, 09:16

Napred Djole,verujem u uspeh filma i bilo bi super kada bi se pravili jos vojvodjanskih filmova jer je to zaista lepo mnogo lepse sa romantikom i kultom nekadasnjeg zivota nego neke novokomponovane beogradske filmove.
Nikolina prica o Vasi Ladackom bice veliki hit,Djole ako ovo makar citas dao bi ti neki savet da jos koje pesme ubacis u film ili njihov scenario dakle:Vasa Ladacki(to je osnova),Rani mraz,Galicija,Ratnik paorskog srca,Ne lomite mi bagrenje.

Zaista dosta,dosta scenarija moze iz pesama.

staro
  (#9 (permalink))
Mind_reset
Iskusni forumdžija
Mind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Godine: 26
Odgovor: Kao rani mraz - 15.07.2007, 15:28

Koliko sam ja shvatio, Djole je objavio taj scenario i mozete da ga kupite po knjizarama.

Kao rani mraz ( Nikolina priča o Vasi Ladačkom ): scenario za dugometražnu igranu baladu. Knjiga, u formi scenarija za film čije je snimanje već počelo, je izuzetno lepo opremljena, u tvrdom povezu i velikim brojem ilustracija i fotografija....
http://www.kaoranimraz.info/detalji.html

Ono što osoba doživljava u stvari nije realnost; više je hipoteza koja može ali ne mora biti tačna.

staro
  (#10 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: 05.10.2008 14:27
Godine: 23
Odgovor: Kao rani mraz - 17.07.2007, 11:59

Znam kupio sam scenario i ne bi otkrivao detalje ali bice ne vidjeno dobro

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)