VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Prica o Vasi Ladackom?
staro
  (#11 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamant

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: danas 12:42
Pol: Muško
Godine: 23
Prica o Vasi Ladackom? - 04.09.2007, 12:05

Iscekivanje i cekanje i kad ce da bude da li se zna nesto vise o ovome sto Djole sprema zna se za Serbedziju(moj rodjak po babinoj strani),Miki Manijlovic,Mira Banjac ima li jos nekih novosti o filmu

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kao rani mraz
staro
  (#12 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 23.11.2008 13:10
Godine: 30
Odgovor: Kao rani mraz - 14.11.2007, 12:59

Gledao sam onu glupost od "Jesen stiže dunjo moja".

Ne sumnjam da će Đoletov film biti pravi pogodak.
On bi mogao da napravi film po svakom njegovom albumu.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#13 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 02.12.2008 20:39
Godine: 35
Odgovor: Kao rani mraz - 14.11.2007, 20:29

само да глумци имају прави акценат а не оно чудо љ. самарџића...
(у то не сумњам)

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#14 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen član

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: danas 00:05
Odgovor: Kao rani mraz - 14.11.2007, 20:50

I ja jedva cekam film, scenario sam uzeo i procitao, lepo napisano, malo me skenjao u nekim delovima. Scenario se dosta oslanja na album Rani Mraz i tek sam sad shvatio neke pesme.

Treba znati da se prvi poljubac ne daje ustima vec ocima.

Kao Rani mraz....
staro
  (#15 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamant

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: danas 12:42
Kao Rani mraz.... - 20.12.2007, 14:35

Kako napreduje snimanje ovog filma i sta ima novo u vezi tog filma kada ce biti snimljen ko ce biti glumci i tako.Dosta je dize prasina a nista konkretno ali ipak brojim dane do premijere 1,2,3,4,5,6,,,,,

Odgovor: Kao Rani mraz....
staro
  (#16 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Kao Rani mraz.... - 20.12.2007, 22:27

Citat:
Becar kaže: Pogledaj poruku
Kako napreduje snimanje ovog filma i sta ima novo u vezi tog filma kada ce biti snimljen ko ce biti glumci i tako.Dosta je dize prasina a nista konkretno ali ipak brojim dane do premijere 1,2,3,4,5,6,,,,,
Koliko ja znam, snimanje pocinje na prolece, a sto se tice glumacke ekipe, imas sve napisano ovde

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Poruku je izmenio silvia, 23.12.2007 u 23:46.

staro
  (#17 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Godine: 29
Odgovor: Kao rani mraz - 06.01.2008, 12:08

U kojoj je fazi rad na filmu „Kao rani mraz“?

- Ogroman je posao oko priprema, ali male sabotaže, smicalice, ometanja ukazuju nam na to da smo na dobrom putu da snimimo film kakav se od nas i očekuje. Otežava nam to što ne želimo ikog da prevarimo, da se talimo, što iza nas ne stoji neka perionica love ili kontroverzni lobi koji kontroliše sve od donošenja ustavnih amandmana pa do učinka prosjaka na semaforima. Kad smo mu pomenuli „diskreciono pravo“, ministar kulture nas je diskretno uputio na kraj reda, uz objašnjenje da „iz tog kabineta želi da izađe čistog obraza“. Bez brige, prijavićemo se i na taj konkurs, pa i mi o svom obrazu pomalo brinemo nekih tridesetak Javnih Godina, sedam i po ministarskih mandata...

Jesu li sve uloge podeljene i ko je na spisku glumaca?

- Kasting je obavljen, biće puno klinaca, kako je i obećano, a od prijatelja kojima smo se prvima obratili svoj načelni pristanak su nam dali Miki Manojlović, Svetozar Cvetković, Peđa Bjelac iz Praga, pa zatim Mira Banjac, dakako, koja je ponudu da igra skeledžiju prihvatila oduševljena što će opet glumiti „muškaraču“. Posebno smo zamolili Đuzu Stoiljkovića da nađe malo vremena za nas, a iz naše porodice prošle su dve devojke, Jovana i Olivera, s tim da ovu drugu još nagovaramo jer je prezauzeta producentsko-organizacionim obavezama.

Da li je Rade Šerbedžija prihvatio javnu ponudu da učestvuje u filmu i da li ćete možda 8. januara na njegovom koncertu održati i prvu javnu probu?

- Radetu sam odavno rekao da uloga Vase nije pisana za njega, nego je pre pisana „po njemu“, kao da mi je pozirao za nju. Naše porodice prijateljuju „na svim nivoima“, i žao mi je što se zbog (uglavnom Radetove) zauzetosti viđamo tako retko. Bili smo svega par puta i na sceni zajedno, ali hemija koja se pri tom desila govori da nam probe ne trebaju. Nas dvojica smo probali sve što vredi probati u ovom životu...

06.01.2008 Blic

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#18 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Odgovor: Kao rani mraz - 06.01.2008, 12:24

Počinje "kuvanje" znači!

Prekrojiću post sa njegove teme, mislim da ima smisla.
...''scenario za dugometražnu igranu baladu''...

Ne znam da li je neko od vas imao prilike da pročita ranije objavljivane romane Djordja Balaševića (''Tri posleratna druga'' i ''Jedan od onih života''), i kakva su vaša iskustva i utisci. Čitala sam, moram priznati, i jedan i drugi, i imala sam utisak malo proširene priče sa koncerata. Isti šarm, hvatanje na igre rečima i nostalgijama. Čak i rečenice u tim romanima su kratkog daha, više odgovaraju izgovorenoj nego napisanoj reči. Sve u svemu, kompletan utisak navodi me da zaključim da su pisani bez plana i ideje o tome gde će i kako završiti, više kao terapeutsko pisanje, (stream-of-consciousness), nego zaista književno delo. Mada, svakako, duhovitost i šarm u njima ne negiram.

Očekujući slično, počela sam da čitam scenario 'Kao rani mraz' i bila sam više nego prijatno iznenadjena. Scenario je osmišljen, isplaniran, i zaista ima veoma interesantne ideje, zreo stil koji nema 'strukturu' doskočice izmedju dve pesme. Kao što i sam Djole priznaje, ovo delo obuhvata sve njegove balade (''kompliacija svega što sam do sada uradio''), ali i pomera se mnogo dalje od samog 'baladnog' stila.

U podnaslovu stoji ''Nikolina priča o Vasi Ladačkom'' i ne ostaje samo u okvirima ove pesme. Pruža potpuno drugačije vidjenje dešavanja i razvija likove na potpuno neočekivan način. Ne bih da pričam previše o konkretnim detaljima, zbog onih koji će možda poželeti da je pročitaju.

...
Zaista me je dirnula. Mislim da je ovom knjigom-scenariom Djole postao mnogo više od šansonjera.

Vizuelno, knjiga i izgleda prilično 'nostalgično' - kao stare beležnice, tvrdih korica, sa obaveznom nalepnicom za naslov. Listovi su sepia-požuteli, puna je crno-belih fotografija, i beleški na marginama, a sve kompletno daje utisak vraćanja kroz vreme.

Takodje, čula sam da je u toku i snimanje filma po ovom scenariju. Producent je izdavačka kuća 'Sarajka' (čija je vlasnica niko drugi do Olivera Balašević) i Radio Televizija Vojvodine. Režiser je verovatno Djole, a ono što me je oduševilo je vest da će glavne uloge igrati Rade Šerbedžija, Miki Manojlović i Mira Banjac (njihova imena nalaze se i u beleškama na marginama u samoj knjizi, i sasvim odgovaraju likovima kojima su namenjeni, bar po mom mišljenju).

by Devilette

Odgovor: Đorđe Balašević
staro
  (#19 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 02.12.2008 20:39
Godine: 35
Odgovor: Đorđe Balašević - 21.02.2008, 00:33

шта би са тим филмом више? знали когод штогод о том?

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#20 (permalink))
slavkos
Iskusni forumdžija
slavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan član

Član od: 14.02.2008.
Poslednji login: danas 15:49
Godine: 39
Odgovor: Kao rani mraz - 05.04.2008, 10:35

Citat:
Invisibleman kaže: Pogledaj poruku
Gledao sam onu glupost od "Jesen stiže dunjo moja".

Ne sumnjam da će Đoletov film biti pravi pogodak.
On bi mogao da napravi film po svakom njegovom albumu.
On bi mogao da napravi film po svakoj pesmi!

pozdrav av av...