VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Spajdermen 3 - obara rekorde
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 00:09

Film "Spajdermen 3" zaradio je više od 29 miliona dolara prvog dana prikazivanja u 16 zemalja sveta, a premijera u severnoameričkim bioskopima najavljena je za petak.
Film je imao najuspešniju premijeru koju je neki film ikada imao u Francuskoj, Italiji, Južnoj Koreji i Hongkongu, saopštio je studio Soni pikčers.
"Spajdermen 3" će narednih dana biti prvi put prikazan u još nekoliko desetina zemalja.
"Ono što je najuzbudljivije je to što je film, u dva potpuno različita kraja sveta, imao odličan početak", kazao je zamenik dirketora Sonija, Džef Blejk.
"Nadamo se da će se ista stvar dogoditi i u Severnoj Americi", dodao je.
Od prva dva filma o Spajdermenu, ukupna zarada je iznosila 1,6 milijardi dolara, od čega gotovo polovina od prikazivanja u SAD.
U Spajdermenu 3 reditelja Sema Rajmija, naslovnu ulogu čoveka-pauka ponovo tumači Tobi Magvajer, a uloga njegove velike ljubavi je poverena glumici Kirsten Danst.

U filmu zasnovanom na čuvenom Marvelovom strip serijalu Piter Parker je konačno uspeo da postigne ravnotežu između svoje ljubavi prema Meri Džejn i svojih obaveza superheroja, iako mu je Gven Stejsi (Brajs Dalas Hauard), koja želi da zauzme mesto rezervisano za Meri Džejn u njegovom životu, stalno za petama. Međutim, sprema se oluja. Kada se njegovo spajder-odelo iznenada transformiše, postane crno i uveća njegove moći, menja se i Piter. Pod uticajem odela, on postaje preterano samouveren i sujetan i počinje da zapostavlja one koji mu najviše znače. Dok dvojica dosad najstrašnijih zločinca, Sendmen i Venom, stiču neverovatnu moć i žeđ za odmazdom, Piter najveću bitku vodi u sebi samom. Spajdermen će ponovo morati da otkrije samilost koja ga čini onim što jeste - herojem.

Jedan od najželjenijih povratnika na veliki ekran u filmu "Spajdermen 3" nastavlja jednu od najvećih blokbaster franšiza u filmskoj istoriji. Treći film u serijalu zatvara neke od karakternih lukova započetih u prva dva filma. Sem Rejmi, koji je režirao sva tri filma, kaže: "Suština filmova o Spajdermenu uvek je bila dubina likova i njihovi isprepleteni životi. Piterova ljubav prema Meri Džejn Votson i prijateljstvo s Harijem Ozbornom uvek su predstavljali najbogatiji deo naših priča."
"Pripremajući treći film, zapitali smo se šta ovaj mladić još ima da nauči", kaže Rejmi. "Stavili smo ga u situacije u kojima bi bio primoran da se suoči sa svojim nedostatkom karaktera – pred prepreke koje u prethodnim pričama možda ne bi mogao da savlada. Na taj način bi ili bio savladan ili bi izrastao u heroja koji bi mogao da pređe te prepreke. Kako raste dubina likova, oni postaju punija ljudska bića i mogu da postignu više nego u prethodnim filmovima."
"Na kraju drugog filma prvi put postoji razlog za optimizam u Piterovom životu", kaže producent Avi Arad. "Osvojio je devojku – ali kada ona kaže: 'Idi i sredi ih, tigre', znate da je ona realista i da možda oseća nelagodnost zbog toga kakav bi dalji život mogao biti. Sem voli da testira heroja. To znači da će nas 'Spajdermen 3' odvesti na vrlo različito mesto u Piterovom životu, kao i u njenom i Harijevom."
Kada film počne, sve ide odlično za Pitera, u toj meri da mu uspeh pomalo udara u glavu. Sve se preokreće kada se crna supstanca zakači za njegov skuter. Supstanca se zakači na Piterovo Spajdermen odelo, menjajući ga od poznatog crveno-plavog u crno. Transformisano odelo menja i Pitera. On postaje snažniji i brži nego ikada ranije, ali pokazuje i mračnu stranu svoje ličnosti, koju pokušava da kontroliše.
"Želeli smo da istražimo mračnu stranu Piterovog lika", kaže producent Lora Ziskin. "Kada njegovo odelo postane crno, to pojačava i naglašava karakteristike koje već postoje u osobi. U ovom slučaju, to ga čini snažnijim i bržim, ali i sujetnim i agresivnim."
Naravno, "Spajdermen 3" donosi neverovatne akcione sekvence, kakve obožavaoci i očekuju. U ovom filmu Spajdermen se suočava sa dva klasična zločinca: Sendmenom, koji se prvi put pojavio u četvrtom broju "Neverovatnog Spajdermena", i Venomom, jednim od najupečatljivijih Spajdermenovih protivnika. "Marvelovi stripovi – a naročito oni o Spajdermenu – uvek su imali sjajan izbor negativaca", kaže Rejmi. "Mnogi Marvelovi crtači i scenaristi razvili su te likove. Bilo je vrlo lako uzeti te divne priče i odabrati na osnovu čega ćemo razvijati našu priču."
Tomas Hejden Čerč igra Flinta Marka, čoveka kojeg progoni prošlost, uhvaćenog u fizički eksperiment koji je pošao naopako. Njegov DNK se pomešao s peskom. Tako je postao Sendmen - negativac koji može da menja svoj oblik i veličinu. "Počastvovan sam", kaže Čerč o tome što se pridružio franšizi. "Filmovi o Spajdermenu ističu se u panteonu filmskih superheroja. Flint Marko postaje Sendmen kada nabasa na lokaciju za radioaktivna testiranja na kojem izvode eksperiment s molekularnom fuzijom i on slučajno postaje fuzionisan s peskom", dodaje glumac. "Zato može da promeni oblik i da se prilagodi sredini. Može da bude visok tri, deset ili 20 metara; može da formira džinovske peščane pesnice i maljeve; može da se pretvori u peščani tornado ili u prah. Opak je i opasan kao pravi negativac."
Tofer Grejs se pridružuje ekipi kao Edi Brok, lik donekle sličan Piteru Parkeru. On se transformiše u Venoma – Spajdermenovog smrtnog neprijatelja. Grejs kaže: "Edi Brok je vrlo sličan Piteru Parkeru. Obojica rade na istom mestu, obojica žele isti posao, obojica su vezana za istu ženu. Razlika je u tome što je Edi vrlo nesiguran. Moglo bi se reći da je Edi ono što bi Piter bio da nije imao sreće da odraste uz tetku Mej i teču Bena."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde
staro
  (#2 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:22
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 09:36

odgledah film

jedino sto mogu reci je: "Tresla se gora rodio se mis"

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#3 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 09:40

Citat:
swba kaže: Pogledaj poruku
odgledah film

jedino sto mogu reci je: "Tresla se gora rodio se mis"
~~~~~~~~~~~~~~~

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:31
Godine: 33
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 10:01

Ja nisam gledala nijedan deo Jel svaki kao taj treci?
Al' zato sam strip ubijala

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: danas 10:29
Godine: 34
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 18:02

gledala sam samo prvi dio (by the way, cimerka i ja smo bile najstarije u bioskopu), i ucrvala sam se od dosade. drugi i treći dio će me sigurno zaobići...
ali zato potpisujem skvojku za strip

nattydread is coming to dinner

staro
  (#6 (permalink))
swba
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 20:53

ma ubijao sam i ja strip... al' sinoc se u bioskopu smorih zesce... mislio sam da je do mene, al' kad skontah da su pojedinci vec daleko u carstvu snova sve mi je bilo jasno

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#7 (permalink))
Boston
Novi član
Boston je na dobrom putu

Član od: 05.05.2007.
Poslednji login: 06.05.2007 19:24
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 21:04

Film je zestoko sranje,nisam gledo zesci njesra u zadnje vreme...

staro
  (#8 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 05.05.2007, 21:57

Kako stvari stoje, vidim da neće još dugo držati rekorde

staro
  (#9 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 03.12.2008 05:53
Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 06.05.2007, 09:29

Citat:
swba kaže: Pogledaj poruku
ma ubijao sam i ja strip... al' sinoc se u bioskopu smorih zesce... mislio sam da je do mene, al' kad skontah da su pojedinci vec daleko u carstvu snova sve mi je bilo jasno
Bolje da si sachuvao novce za ovaj ovde http://www.shrek.com/main.html

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#10 (permalink))
swba

Odgovor: Spajdermen 3 - obara rekorde - 06.05.2007, 21:54

Citat:
Captain Jack kaže: Pogledaj poruku
Bolje da si sachuvao novce za ovaj ovde http://www.shrek.com/main.html
jao vidio sam reklamu.... ne mogu da docekam da izadje

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're