VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Film i pozorište

Film i pozorište Ljubitelji sedme umetnosti i dasaka koje život znače, ovo mesto je stvoreno za vas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Film i sinhronizacija
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:02
Pol: Žensko
Godine: 33
Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 02:35

Iako ne gledam sinhronizovane filmove i iako znam da ih ceo svet gleda, mene uzasno iritiraju. Natrcim nekad na neke na kablovskoj, pa to je ili da se smejes ili da places. Specijalno one na nemackim kanalima. Ne mogu da zamislim da gledam Meril Strip - a da iz nje izvire neki italijanski zenski vokal... Ili Hju Grant parla norveski... da se najezis.

Znam ja da je Dusko Dugousko samo Nikola Simic i niko vise. I Patak Daca i Elmer Davez i Sima kosmos iz dalekog svemira... I video sam cica macu. Ali opet kad sam detetu kupovala ove dugometrazne, gledala sam da ne budu sinhronizovani. Specijalno Diznijevi. I mislim da je i to jedan od razloga sto mu lepo ide engleski. A sada su sinhronizovali ledeno doba 2.

I da se razumemo. Ovde izuzimam Bruce Lee-ja. On je van svake konkurencije.

Da li vas iritiraju sinhronizovani filmovi, serije, anything? Ili vam je svejedno?
I cija je uopste ideja da pocne da sinhronizuje filmove????

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Film i sinhronizacija
staro
  (#2 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 05:18
Godine: 25
Odgovor: Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 02:51

Meni je ok da se sinhronizuju crtani filmovi za decu, ali mi je jako debilno sto sinhronizuju filmove.

goldie

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 02:52

Treba da cujes kako zvuce filmovi sinhronizovani na madjarski
Ne znam, mene nervira sinhronizacija na bilo koji jezik. Mogla bih to da razumem da su ljudi nepismeni, ali ovako stvarno ne vidim razlog za tako nesto.

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:02
Godine: 33
Odgovor: Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 03:07

Citat:
Meggy kaže:
Treba da cujes kako zvuce filmovi sinhronizovani na madjarski
Eto... Al Pacino kaze juno potkivano ili kako vec...

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Poruku je izmenio SQUAW, 22.03.2006 u 03:13.

staro
  (#5 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 07:30
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 10:09

Ljudska glupost nema granica, naucno dokazano, a u tome mislim da predjace Nemci. Cak sam jednom na satelitu naletio na neki partizanski film sinhronizovan na njemacki... mislim, mojoj histeriji smjeha nije bilo kraja

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#6 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 00:11
Godine: 32
Odgovor: Film i sinhronizacija - 22.03.2006, 20:12

Rambo na turskom: - Merhaba Rambo! - Birikli di chaj (Hocesh viski ?, tako sam chuo .. nisam lichno gledao ...

staro
  (#7 (permalink))
Sara Niagara
Novi član
Sara Niagara je na dobrom putu

Član od: 26.03.2006.
Poslednji login: 17.07.2008 14:03
Odgovor: Film i sinhronizacija - 28.03.2006, 21:44

Mislim da sam cula da u nekim zemljama jedna osoba govori SVE, tj. ceo prevod, sve uloge...E to je tek tuga.
Sinhronizacija filmova je glupost, izgubi se sav smisao. Ne moze nikako da bude kao original.
A mrzim sinhronizaciju dugometraznih crtaca jer vecina njih ima mnogo fora koje imaju smisla samo na engleskom. Klinci ionako masu njih ne kapiraju jer i nisu deciji.
E, sad, ko me je razumeo, svak cas`

staro
  (#8 (permalink))
Juice
Početnik
Juice je na dobrom putu

Član od: 22.03.2006.
Poslednji login: 17.07.2007 23:45
Odgovor: Film i sinhronizacija - 30.03.2006, 19:12

Sad sam se setila jednog mog poznanika od pre par godina koji je dosao za vreme letnjeg odmora u Srbiju (inace zivi od rodjenja u Nemackoj) i koji je imao neverovatan problem sa gledanjem filmova kod nas, jer nije mogao da prati titl. Navika je cudo.
Slazem se da filmovi gube na autonticnosti prilikom sinhronizacije i po meni je to glupost velika!

staro
  (#9 (permalink))
Panta Ray
Početnik
Panta Ray će uskoro postati poznat član

Član od: 09.04.2006.
Poslednji login: 16.04.2006 11:05
Godine: 30
Odgovor: Film i sinhronizacija - 11.04.2006, 07:37

Sve je stvar navike. Dobra sinhronizacija može čak i da poboljša film. Inače zastupam tezu da crtani filmovi za decu moraju biti sinhronizovani, kao i dečiji igrani filmovi. Animirani filmovi za odrasle i igrani filmovi ne. Dobro znam kako mi pokvare animu kada urade dub na engleskom, dođe mi da je ne gledam, jer ništa bez japanskog (naravno sub engleski, jer malo je ljudi koji se bave prevođenjem kod nas, pa je poznavanje engleskog jezika osnovni uslov za gledanje).

staro
  (#10 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Film i sinhronizacija - 17.05.2006, 19:46

Citat:
HLEBmaster kaže:
Rambo na turskom: - Merhaba Rambo! - Birikli di chaj (Hocesh viski ?, tako sam chuo .. nisam lichno gledao ...

i bolje da nisi, jer ja sam gledala, tj. poslije odmah prebacila. i to je bio neki film sa Dzonom Vejnom, on sav bitan ulazi u salon, ni muha se ne cuje, ovaj prilazi sanku i izgovara: BUYRUM. Slatko sam se nasmijala, pa prebacila na nesto drugo.
Ne volim sinhronizovane filmove, ali vjerujem da je i to stvar navike, mada se ja na to ne bih mogla navici.

nattydread is coming to dinner

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza