|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Erotika & sex Erotske priče - pređimo sa dela na reči |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Sexualna edukacija? |
|
Odgovor: Sexualna edukacija? |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Sexualna edukacija? -
25.05.2007, 12:52
Bilo bi jako dobro kada bi mladi imali neku seksualnu edukaciju, ali nažalost bar u vreme kad sam ja trebala da se edukujem na tu temu - tako nešto nam je bilo potpuno nedostupno, makar kroz neke zvanične izvore. Mislim da bi stvarno u škole trebalo uvesti neki predmet poput "seksualnog obrazovanja" u kome bi se mladima od 6-7 razreda neke stvari objašnjavale, gde bi ta deca mogla da nauče nešto PRE nego što stupe u odnose, a ne da uče "u letu", i, što je najgore, najčešće na svom (u nekim slučajevima lošem, ili čak opasnom) primeru.
![]() |
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Pol: Muško
Godine: 48
|
25.05.2007, 13:37
od malih nogu , sto da ne , ako ste posteni sa malim detetom od prvog njegovog pitanja te vrste ,kasnije nece biti potrebno da ceka da li ce skola uvesti taj predmet , sta je to toliko strasno sto ce roditelj objasniti svom detetu kako je on nastao ili kako se to radi . zasto ga treba lagati na samom pocetku njegove ne iskvarenosti , treba roditelji to da rade , u svakom slucaju i da se vise pozabave sa svojom decom a ne da im samo daju pare ili posalju baki i deki . eto sad navalite na mene , cekam kritike
![]() |
|
|
|
|
|
BitterSweet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Pol: Žensko
Godine: 25
|
25.05.2007, 17:59
Nemam kritike, cak sta vise apsolutno ohrabrujem ovakva misljenja, puno roditelja gresi u tome sto ne pruzi potrebne i pre svega temeljne informacije o sexualnom zivotu, odnosu, itd. Razloga ima na izvoz, pocev od "saznace kad dodje vreme za to" preko "ni mene niko nije ucio" sve do "ma to bre sramota".
Vidjala sam devojcice koje su dolazile prestrasene da im se nesto desilo a u sustini samo su imale svoj prvi menstrualni ciklus a na pitanje zasto se nije obratila mami, dobili smo odgovor da je njena mama previse konzervativna... Pitam se, da li ce biti konzervativna kad joj zbog ne znanja cerka jednog dana dodje kuci trudna... |
|
|
|
|
|
mornar iz gibraltara
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 17:44
Godine: 35
|
25.05.2007, 19:08
сексуална едукација...ма,то се све само регулише...само од себе.
тако је најлепше. наравно да се подразумева да млади морају имати елементарно познавање ове теме. да не мисле да су их родитељи нашли у купусу(мада је то мени супер варијанта,баш могу да замислим... ),да их је рода донела и слично.![]() с ветром уз лице |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 20.05.2007.
Poslednji login: 05.06.2007 21:22
Godine: 44
|
25.05.2007, 20:20
Cicka slazem se sa tobom, ali bih dodao da vecina roditelja ne pruza ni osnovne informacije o bilo cemu svojoj deci: ophodjenje,vaspitanje bilo koje vrste, droga, prostitucija ,seksualna edukacija, jer | roditelji|su i suvise zaokupljeni sobom, nekim svojim problemima najcesce egzistencijalnim, ili traze svoj mir, deca ih zamaraju i najobicnijim pitanjima.
Obzirom da mi je ove nedelje silom prilika nametnuto da obavim dosta razgovorima sa roditeljima odredjene dece a u vezi bas edukacije | nije mi profesija ni prosvetnog ni socijalnog radnika vec nesto drugo | nije ni cudo da seksualnu edukaciju vrsi neko drugi | koji pokaze i prakticno | a ne roditelj kome " glavica kupusa zastane u grlu" kada im cerka jednog dana dodje kuci trudna. Ja se svima izvinjavam koji se prema svojoj deci ne ophode kako sam naveo, ali moje misljenje je da su roditelji najveci krivci za sve ono za sta su spremni gotovo u 98 % druge da okrive. |
|
|
|
|
|
Boško
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: juče 20:26
Godine: 32
|
25.05.2007, 20:57
Dok je Skvochkica tu sva pitanja u vezi seksualne edukacije biche detaljno razjashnjena
![]() Samo ne znam shta chemo po pitanju praktichne nastave, jer teorija je jedno ali praksa je praksa... ![]() Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|