VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu
staro
  (#11 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 03.12.2008 05:53
Pol: Muško
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 26.06.2006, 05:28

svoje sam drugare lepo izdresirala da nema klopanja dok ja jedem

I ja sam ih tako izdresirao pa svi pomrli od gladi
Jesam pusac ali sam protiv pusenja u svim zatvorenim prostorijama bilo one drustvenog ili privatnog karaktera.Manje pusim nego ranije tako da osecam promenu kada se zapali u mojoj blizini i mogu samo da predpostavim kako je ljudima koji nisu pusaci Ko sto neko rece odozgo,donosenje zakona je jedno,a njegovo sprovodjenje sasvim druga stvar.Ovde na zapadu se svi zakoni sprovode pa i taj ali me nervira sto je donosenje tog zakona jos uvek na nivou drzava,pricam o USA,pa imamo takvu situaciju da npr. u Ohio mozes pusiti po restoranima,jos uvek nisu uveli taj vid zabrane pa se osecam ponekad isfrustrirano jer vecinu svog radnog vremena provodim u restoranu.Lepo zabranis pusenje svuda i gotovo bre I sam ne palim u kolima ili kod kuce pa mogu da se suzdrzim i u kafani.Jes da pivo ne ide bez cigare ali boze moj,prezivece se,barem imam pivdzanu

Not all treasure is silver and gold, mate.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 18:14
Pol: Žensko
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 26.06.2006, 05:49

Citat:
Keptn kaže:
ali me nervira sto je donosenje tog zakona jos uvek na nivou drzava,pricam o USA,pa imamo takvu situaciju da npr. u Ohio mozes pusiti po restoranima
tak i ovde masa ljudi izlazi preko reke u New Jersey jer je tamo
1) dopusteno pusenje
2) mala taksa, pa su cigarete doslovce upola cene
3) a pored cigareta, i alkohol za DZ (usporedjujuci sa ostrvom)

Citat:
I ja sam ih tako izdresirao pa svi pomrli od gladi
ko ti kriv kad ne znas da dresisrash

staro
  (#13 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:22
Godine: 27
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 05.07.2006, 05:15

Iako sam pusac, sad vec nadam se bivsi , u potpunosti podrzavam zabranu pusenja na javnim mjestima. Totalno bolesno mi je pusneje u bolnicama, skolama i sl, a o restoranima da ne pricam. E sad zabrana pusenja u lokalima mi je diskutabilna. Naime niko te ne tjera da sjedis u oblaku dima a i pusaci imaju valjda neko pravo. No juce se vratih iz Kamade, tacnije Ontaria, i koliko sam mogao da shvatim kod njih je pusenje zabranjeno i u lokalima. Dolazimo mi u diskoteku vidim nesto meni cudno, neuobicajeno. I kad sam posegao da zapalim cigaru skontam da oko mene niko ne pusi i natpis da je pusenje zabranjeno. Mislio sam da je to samo stvar vlasnika ali sam posle bio u jos par lokala i svagdje ista prica. Da je malo nezgodno izlaziti vani da zapalis, jeste; da je jos nezgodije sta sa rukama, uh ne pitaj. E onda kad sam uposlio ruke ( zeno ne slusaj) i kad sam uvidio da se ne isplati gurati vani samo da zapalis vece mi je protekla odlicno. A tek kako se fino disalo, milina...Znaci zabrana pusenja u lokalima nije tako ni strasna.

Citat:
kapetan kaže:
u Ohio mozes pusiti po restoranima,
nesto nisam primjetio da kod nas u Sinsiju puse po restoranima, iskreno nesto ih i ne posjecujem. Ali zato lokali tipa sportski barovi, Hooters i sl, pored cuge redovno nude i neku brzu hranicu. Totlano mi je bolesno kad vidim da neko jede, pa bila to i ova "trash" hrana, a pored njega na sve strane dime

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#14 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 18:14
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 05.07.2006, 07:20

Citat:
swba kaže:
A tek kako se fino disalo, milina...
a sto je tek milina kad izadjes iz kluba, a ono kaput i roba ne smrde po dimu.. mnogo dobro.. pogotovo kad nemas balkon gde da to luftash
onomad na balkanu mi cela soba znala smrditi po dimu kad bi se vratila iz celonocnog provodjenja po klubovima i kaficima..

Citat:
E onda kad sam uposlio ruke ( zeno ne slusaj)
bolje da ne znam gde si ruke uposlio

moomoo meee juuooo

staro
  (#15 (permalink))
Sonja
Poznata faca
Sonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamant

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 06:22
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 03.08.2006, 16:31

Citat:
Lady S kaže:
.
Da li ste vi za zabranu pušenja na javnom mestu, ili bi vas to možda lično pogodilo kao pušača?
Opet, i samo udisanje dima čini dovoljno zla kao i aktivno pušenje, a ko ima prava da truje još nekoga osim sebe?
Kakav je vaš stav?

Nisam pusac, ne volim i ne prija mi duvan, dim i sl., te me ne bi uopste pogodilo, stavise, mislim da bismo svi kolektivno prodisali.
Najgori odraz nevaspitanja, po meni, je pusenje u malom zatvorenom prostoru, tipa kola, lift, autobus, voz ... Licno, ne razumem motive ljudi koji puse, medjutim necu nikog da osudjujem, ali, ono sto nije u redu, jeste da ispastaju oni koji to nisu izabrali.Znaci, pasivini pusaci su oni koji najgore prolaze-posto, niti uzivaju u nekom svom zadovoljstvu (koliko god to morbidno zvucalo nekom je duvan zadovoljstvo ), a truju ih.Sve vise pocinje da mi smeta, nakon izlaska, miris dima u kosi, garderobi, ... te mislim, cemu poenta biti nepusac?Svakako unosimo nikotin, nema neke posebne razlike, destinacija je ista.Dobro, 'ajde kao besplatno je

Prema tome, apsolutno sam za zabranu pusenja u bilo kom javnom zatvorenom prostoru, odlicna je ideja postojanja posebne prostorije za pusace, u inostranstvu sam imala prilike da vidim i da je to mestasce prilicno neugledno i grozomorno, mozda kako bi podstaklo ostavljanje cigara ..sto nimalo nije losa ideja.Jos bolja fora je bila u Milanu, gde smo se sokirali videvsi baste u sred decembra, sa sve ljudima koji kuliraju u njima.Objasnise nam dobri ljudi da je to 'deo za pusace'. Znaci, samo lupiti po dzepu, to je jedini nacin kod nas, ocigledno, da narod ozbiljno shvati zakon ( za koji sam cula da odavno postoji).

Daleko bilo da osudjujem pusace, pa svi mi imamo neki fetis i neki porok, ali razlika je sto je to nesto cime se utice na druge, protiv njihove volje, te treba zastiti tu grupu ljudi, pogotovo decu, koja ni ne znaju koliko je to stetno.

staro
  (#16 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:22
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 11.08.2006, 08:30

Citat:
U Evropskoj uniji ipak ima diskriminacije. Evropska komisija saopštila je da u zemljama Evropske unije poslodavci zakonski mogu da odbiju da zaposle pušače zbog toga što ih ne štiti zakon protiv diskriminacije. Članica Evropskog parlamenta Ketrin Slider je prošle nedelje skrenula pažnju na to pitanje zahtevajući odgovor od izvršne komisije EU. Ketrin Slider, laburistkinja iz Škotske, reagovala je na izveštaj svog biračkog tela o tome da je u jednom konkursu za posao u Irskoj naglašeno da pušači ne treba da se prijavljuju. Katarina fon Šnurbajn, predstavnica komesara za zapošljavanje i socijalna pitanja, kaže da Komisija nema ništa protiv radnika-pušača, ali da evropski zakoni moraju biti poštovani. „Naš zakon protiv diskriminacije na radnom mestu pokriva četiri oblasti, a to su godine, invaliditet, vera i seksualna orijentacija. Pušači nisu na tom spisku, a zakon ne obuhvata mnogo toga. Možete isto tako da kažete da ne želite da zaposlite alkoholičara”, kaže ona.
Ovo pise Blic. Zar u neku ruku ovo i nije diskriminacija

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#17 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Godine: 28
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 12.08.2006, 23:04

-A kad su osobu koja je postavila oglas pitali zasto, rekla je, zato smo smrde (bez smajlija)

staro
  (#18 (permalink))
Skarlet
Novi član
Skarlet je na dobrom putu

Član od: 23.01.2007.
Poslednji login: 24.09.2008 12:37
Godine: 25
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 23.01.2007, 18:08

I ako sam sama pusac ipak mislim da bi trbalo zabraniti pusenje na javnim mestma. Milim da bi kafice trbalo da imaju odvojene delove za nepusace Ali bukvalno ne kao u nekim kaficima u pancevu gde ti delovi ne samo da nisu odvojeni nego zabrana vazi dok tu na sedne prvi pusac. Mislim da bi gazde tih lokala trbalo debelo novcano kaznjavati kao i pojadince koji puse na ulici ili u nekim javnim zgradama. To sto je neko pusac ne znaci da treba da smeta drugima koji to nisu.

staro
  (#19 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 10:23
Godine: 26
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu - 24.01.2007, 15:14

Jesam pusac ali postujem sve zabrane i ogranicenja...Jos malo pa ce nam zabraniti i kuci da zapalimo...

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#20 (permalink))
Hocu-necu
Početnik
Hocu-necu će uskoro postati poznat članHocu-necu će uskoro postati poznat član

Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 11.11.2008 22:52
Odgovor: Prava pušača, tj. nepušača na javnom mestu -