|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Društvo oko nas Naša svakodnevica |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Humanost |
|
Odgovor: Humanost |
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Humanost -
10.02.2008, 21:42
Evo prilike za "više takvih" ili - sa reči na dela- kako ovaj topic i treba da bude shvaćen ( lično mišljenje)
http://www.humanost.org/blog/ (apelujem da se baner postavi i na ovaj sajt, te da kolektivno budemo od pomoći) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 18:39
Godine: 33
|
21.03.2008, 13:53
Citat:
Nalaze se na početnoj strani sajta, sa leve strane (monitorove desne ) u prvom meniju - link "Humanost". Tebi hvala svakako ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 10.05.2008.
Poslednji login: 03.07.2008 19:35
|
10.05.2008, 02:00
Imam jednog dobrog prijatelja....vec dugo se znamo!I u sretnom je braku sa svojom lepsom polovinom.Imaju neki svoj mir....svoj kutak....svoje zelje...i nasli su se bas......!
Ali ,sve u zivotu ne ide bas onako kako treba...ipak im nedostaje nesto!Nesto za njih jako veliko....kao uostalom i za sve nas.......naslednik......produzetak njihovih gena.......! godinama su pokusavali.....gde sve nisu bili...ali nista!I odluce da usvoje jedno malo dete.....sasvim malo...tek rodjeno.Obilazili su mnoge ustanove.....prolazili kroz raznorazne provere.....i jednog dana im jave da ima jedna beba... nedavno rodjena u Novom Sadu.Tamo su imali sta da vide.....Malisa je bio tucen jos u majcinom stomaku.....bio je modar kada se rodio..ali od povreda....Lezao je u onom bolesnickom kreveticu.....odbacen cak i od medicinskog osoblja....sav umazan......prljav....u nekoj pocepanoj benkici.....prosto zaturen u cosak......I njima je srce stalo....znali su da ce ga uzeti.......da ce biti deo njihove porodice....i pored rizika da sa maleckim nije sve u redu.....da se nece razvijati kao ostala deca.....znali su da je njihov.....znali su da mu treba ljubav koju samo oni mogu pruziti.....!I dosetase oni danas do mene.....sa njim......poceo je vec da hoda.....mnogo kasnije nego ostali......i cudno se osmehuje......i jos ne progovara......iako je davno trebao......ali oni su sretni......sretni sto imaju to malo bice....i znam da je malisa u dobrim rukama jer je sa ljudima koji ga vole.I cudno je to.....onaj ko voli decu...neki puta ih ne moze imati .....a onaj ko ne ,zeli seje ih po svetu kao male sirotane........a da li ce ih neko uzeti?I ja se divim mojim prijateljima....jer sasvim svesno su uzeli tog malog andjela koga niko nije hteo........i znam da ce sve uraditi da mu zivot bude lepsi! I svesni su oni sta ih ceka.....i u tome i jeste njihova velicina.....i neka im Bog pomogne da budu sretni..... njihovih gena.......! godinama su pokusavali.....gde sve nisu bili...ali nista!I odluce da usvoje jedno malo dete.....sasvim malo...tek rodjeno.Obilazili su mnoge ustanove.....prolazili kroz raznorazne provere.....i jednog dana im jave da ima jedna beba... nedavno rodjena u Novom Sadu.Tamo su imali sta da vide.....Malisa je bio tucen jos u majcinom stomaku.....bio je modar kada se rodio..ali od povreda....Lezao je u onom bolesnickom kreveticu.....odbacen cak i od medicinskog osoblja....sav umazan......prljav....u nekoj pocepanoj benkici.....prosto zaturen u cosak......I njima je srce stalo....znali su da ce ga uzeti.......da ce biti deo njihove porodice....i pored rizika da sa maleckim nije sve u redu.....da se nece razvijati kao ostala deca.....znali su da je njihov.....znali su da mu treba ljubav koju samo oni mogu pruziti.....!I dosetase oni danas do mene.....sa njim......poceo je vec da hoda.....mnogo kasnije nego ostali......i cudno se osmehuje......i jos ne progovara......iako je davno trebao......ali oni su sretni......sretni sto imaju to malo bice....i znam da je malisa u dobrim rukama jer je sa ljudima koji ga vole.I cudno je to.....onaj ko voli decu...neki puta ih ne moze imati .....a onaj ko ne ,zeli seje ih po svetu kao male sirotane........a da li ce ih neko uzeti?I ja se divim mojim prijateljima....jer sasvim svesno su uzeli tog malog andjela koga niko nije hteo........i znam da ce sve uraditi da mu zivot bude lepsi! I svesni su oni sta ih ceka.....i u tome i jeste njihova velicina.....i neka im Bog pomogne da budu sretni..... ponekad, kada gledaš svet, u očima ti blistaju suze. toliko boli ogleda se u njima,.... toliko patnje i očaja u srcima majki koje gube svoju djecu vidiš nepravdu,rat,mržnju, iskrivljenu kopiju onoga što je nekada bio čovek, jedno veliko beznadno ništa....... (Sajd Ben Hamed) |
|
|