VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne...
staro
  (#31 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: juče 13:38
Pol: Žensko
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 21.06.2008, 14:50

Više manje smo svi ovde, generacijski gledano, prošli isto, loše.

Mene je iznova pomerilo podsećanje na Knin.

Drugarica je iz Knina. I njeni, generacijama. I muževljevi, isto tako.
A malecka je rođena ovde,pred kraj veka, četiri godine posle njihovog odlaska ali zna puno, pričaju joj ono lepo, a ona izgleda pamti i kada se to najmanje očekuje.
Bila je manja, a trebalo je neko iz familije da ide po nekakva dokumenta i ona je slušala celu "ozbiljnu" priču (dogovor o putu), a onda je pitala majku: " Aaa, jel i on ide tamo da se rodi?".

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: juče 13:38
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 07.07.2008, 23:44

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

staro
  (#33 (permalink))
coolgirl
La Nińa [:
coolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostalecoolgirl je uzor za ostale

Član od: 28.02.2007.
Poslednji login: juče 06:48
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 07.07.2008, 23:58

Pa,ne znam.. ne znam ja puno o tim stvarima koje su se tad desavale,posto sam '90-ih i rodjena. Hvala Bogu,ljudi jos uvijek uveliko pricaju o tome i osudjuju jedni druge za svakakva s***a... Svako za svoj narod govori kako nije kriv,i osudjuje druge.
I to jos uvijek,posle vise od 10 godina. Ne znam ni ja.. to me zivcira.
Znam i ja da se izdesavalo prevelikih stvari koje ljudi ne mogu da zaborave,ali ne shvacam.. ljudi su sami krivi za to. Sami su medju sobom napravili neke razlike i izdvajali se jedni od drugih. Jbg..
Zasto se sad ove mladje generacije razlicitih vjera i porijekla mrze,kad oni skoro nisu imali veze sa tim.. ne znam..
Ma,ne znam,ugl. to je to sto ja mislim,mada necu da ispanem glupa jer vjerovatno ne znam ni u pola koliko vi..

CUANDO QUERAS
DONDE QUERAS

staro
  (#34 (permalink))
Bazarov
Anarhista, zna red
Bazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: juče 20:42
Pol: Muško
Godine: 23
Lokacija: Gornja polica, 4. knjiga s leve strane, 26. pesma, 7. stih
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 08.07.2008, 20:16

Citat:
coolgirl kaže: Pogledaj poruku
Pa,ne znam.. ne znam ja puno o tim stvarima koje su se tad desavale,posto sam '90-ih i rodjena. Hvala Bogu,ljudi jos uvijek uveliko pricaju o tome i osudjuju jedni druge za svakakva s***a... Svako za svoj narod govori kako nije kriv,i osudjuje druge.
I to jos uvijek,posle vise od 10 godina. Ne znam ni ja.. to me zivcira.
Znam i ja da se izdesavalo prevelikih stvari koje ljudi ne mogu da zaborave,ali ne shvacam.. ljudi su sami krivi za to. Sami su medju sobom napravili neke razlike i izdvajali se jedni od drugih. Jbg..
Zasto se sad ove mladje generacije razlicitih vjera i porijekla mrze,kad oni skoro nisu imali veze sa tim.. ne znam..
Ma,ne znam,ugl. to je to sto ja mislim,mada necu da ispanem glupa jer vjerovatno ne znam ni u pola koliko vi..
Šta ćeš, mržnja je, za razliku od ljubavi, nasledna. Predaje se sledećem naraštaju kao deo tradicije. Kada nama naši dedovi zapevaju uz gusle o Turcima onako kako pevaju, šta onda mi da mislimo o Turcima nego isto što i oni? I kada se naši očevi tuku na utakmicama protiv Dinama, idu u rat protiv nekada bratskih naroda, prete nam da će nas se odreći ako ne budemo mrzeli kao i oni, šta ti da očekuješ nego da i deca budu budale kao i odrasli.

Grubima - radost veću,
Nežnima - žalost mnoga...

staro
  (#35 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 19:40
Godine: 35
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 08.07.2008, 20:28

мени у задње време опасно и опако недостају те деведесете, тужне и несретне... сад, да л је то зато што млађи бејах ја ил је то од овог лошег вина...

оћу бре опет да се вратим у дееведес и неку... и исправим тамо неке погрешне кораке...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#36 (permalink))
jovuk
Poznata faca
jovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimum

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: juče 22:43
Godine: 31
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 08.07.2008, 21:45

Bila sam tinejdžerka pa mi i nije sve bilo tako crno.To su ipak bile one najluđe godine.Verujem da mojim roditeljima nije bilo lako da školuju sestru i mene,a da uz to imamo i sve ono što su tad klinci morali da imaju jer u suprotnom nisu smeli nigde da se pojave:levis 501,i neke patike:nike ili reebok.Sećam se da sam dobijala džeparac da kupim sendvič u kantini,a sutradan sam mogla samo da kupim žvaku i to neku šklj.Ceo razred je sakupljao pare da kupimo onu krdžu od cigara-VEK.....a ludo smo se provodili.

staro
  (#37 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: juče 23:57
Godine: 42
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 09.07.2008, 10:00

Citat:
Fingon Feanor kaže: Pogledaj poruku
Bilo ne ponovilo se... sem ako SPS ne vaskrsne!
e pa vaskrsnuli su opet
ovi penzosi ko maçke imaju po 9 zivota i glasaçkih lisitça
mozda sad direktno udjemo u 2090-te

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju

staro
  (#38 (permalink))
olja80
Novi član
olja80 je na dobrom putu

Član od: 25.08.2008.
Poslednji login: 13.09.2008 10:36
Godine: 28
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 25.08.2008, 23:48

Citat:
jovuk kaže: Pogledaj poruku
Bila sam tinejdžerka pa mi i nije sve bilo tako crno.To su ipak bile one najluđe godine.Verujem da mojim roditeljima nije bilo lako da školuju sestru i mene,a da uz to imamo i sve ono što su tad klinci morali da imaju jer u suprotnom nisu smeli nigde da se pojave:levis 501,i neke patike:nike ili reebok.Sećam se da sam dobijala džeparac da kupim sendvič u kantini,a sutradan sam mogla samo da kupim žvaku i to neku šklj.Ceo razred je sakupljao pare da kupimo onu krdžu od cigara-VEK.....a ludo smo se provodili.
u ovoj prici pronalazim sebe.....

staro
  (#39 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 25.08.2008, 23:54

Citat:
remote25 kaže: Pogledaj poruku
Ne znam kakvo je vase misljenje o devedesetim, ali ovdje u Sarajevu su te godine mnogo nesrece sa sobom donijele. To znamo posebno mi u Sarajevu koji smo sve to prozivjeli. Strasno volim Novi Sad, ali mi je zao sto nikad nisam bio tamo. Nadam se da cu nekad imati priliku cim se ove politicke strasti smire. Zao mi je sto Cedo Jovanovic nije bolje prosao, jer mislim da je on najbolji politicar u Srbiji, a svi ostali su samo dobri glumci i manekeni...Puno pozdrava iz Sarajeva
Mi smo tu sudbinu preziveli pre vas pa se ne hvalimo.

staro
  (#40 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:13
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... - 26.08.2008, 16:15

Baš sam juče sa prijateljicom pričala o tome... Setile smo se jednog filma u kome se sa nostalgijom pričalo o devedesetim godinama... Naravno, film je bio američki... Ja na tu temu teško da mogu da pričam sa setom... Sve me je gušilo i pritiskalo tada... Ceo moj život mi je ličio na kaznu... Hronična besparica je prvo čega se setim... Turbo folk koji je nezaobilazno tutnjao sa svih mogućih tv i radio stanica... Redovi za benzin... Za cigarete... Za hleb... Sablasno prazne radnje... Rat "tamo negde" u kom Srbija ne učestvuje... Pozivi za "vojne vežbe"... Ručno pravljen deterdžent za veš... Za suđe... Recepti za kolače bez jaja koja su tada dostizala astronomske cene... Priče tipa- sećaš li se kako smo nekada mogli ovo ili ono... Sankcije... Tv dnevnici koji su beskonačno trajali... Ispiranje mozga... Natpis na jednoj od zgrada u centru- "Stidi se novosadski korpuse"... Bombardovanje... Mostovi... Televizija... Mrak... Opšti mrak... I baš se pitam ovih dana, nazire li se izlazak iz njih, ili ćemo još dugo da živimo u zoni sumraka?

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje