|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Društvo oko nas Naša svakodnevica |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ma(r)ximalni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: juče 17:07
Pol: Muško
Godine: 23
|
Odgovor: Ma, *ebite se devedesete tužne i nesretne... -
29.05.2008, 22:12
Citat:
A kad govoriš ovo o mrtvima i razjurenima - oprosti, ali ta patetika me podseća na predizborne govore. Imam pravo ovo da ti kažem, jer sam ja jedan od "razjurenih". |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: 02.06.2008 18:22
|
31.05.2008, 05:10
Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 23:45
|
14.06.2008, 08:32
Ja imam crnu rupu u tim devedesetim.A pocele su tako lepo,prva pijanka na krovu susedne zgrade,neki je mladic ponosito bio ispracen u poznatom pravcu autobuske stanice,a odatle ko zna gde dok smo mi to iskoristili za uvezbavanje necega sto ce nam u narednim godinama biti omiljeni sport.Bilo je tu i zenskog sveta,skidali smo fazone od,za nas u tim godinama,matoraca i manje vise uspesno ih primenjivali u kasnijim okrsajima sa nama doraslim "protivnicama",prve igranke,stipkanje jos neoformljenih zenskih tela,zadovoljstvo na njenom licu sto sam bas nju izabrao,prva ljubav koja se poklopila sa onom prosanjanom Saletovom trojkom,prvi bend koji je zvucao kao kad tiganj lomplejku pustis na 90 obrtaja...a nama je zvucao najbolje.Svakodnevni odlasci na treninge,putovanje gradskim i obavezno stajanje kod Madere,miris hale i pesma sveze lakovanog parketa,prve pobede kaznene ekspedicije grada koje sam bio deo...Poslednje vidjenje sa Mostarom,Dubrovnikom,Splitom...a spavali smo tog leta na Palama,nismo ni sanjali da ce one postati centar sveta...i nisam ni naslucivao ali sam polako kapirao.Secam se novogodisnjeg Rocka sa posterom EKV-a u sredini,pokusaj snega da preotme moj grad i zvuke koji su dopirali iz Philipsovih kutija...jos samo par godina za nas...
Kasnije su Nadrealisti bili mnogo direktniji...Pklatovi...straza pored Prizrena...decu evakuisu avionima...i bezbroj likova iz Pandorinog kontejnera...popovi...topovi...lopovi...ne volim da mrzim ali njih u kompletu,unistili su duh jedne ponosne nacije,slanje naivnih rodoljuba i okorelih kriminalaca i njihov povracaj na VMA vojnim vazduhoplovima dok ona druga polovina tih istih ispija popodnevnu kafu i gleda najnoviji hit proslavljenog narodnog umetnika Ramadanovskog sparenog sa jos poznatijom narodnom krestalicom Svetlanom na jos proslavljenijoj televizijskoj stanici.Kako smo se nadali dobro smo se udali...crna rupa bre...a onda nas je Sale ponovo digao iz nje...onih cetrdeset i kusur poena vecito drugim Litvancima i devet trojki se poklopilo sa mojih devedeset i nesto sa upisa,nove ljubavi,igranke,utakmice,pobede...Milan je vristao da mi to mozemo zajedno,a poznati narodni umetnik Ramadanovski profinjeno protura sunce ljubavi,Svetlana je vec bog na zemlji,kategorija za sebe,a meni polako postaje jasno na koji je krug Milan mislio pocetkom tih...tako mi vec dvadeset godina u krugu devedesetih...mozete to da probate i kod kuce,lagani eksperiment za pokusati...stavite se na stolicu koja moze da se rotira svih 360 stepeni i zavrtite...radite to intenzivno...dve decenije...bice tu pametnih ljudi koji ce pokusati da vas zaustave ali vama je lepo,ekstaza,svrsavanje...e onda stolica pukne,vi na guzici ili glavi, nista vam nije jasno,eksperiment uspeo,pokusni kunic je na izdisaju...zaboravimo devedesete...mislimo na ove naredne.. |
|
|
|