VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Plasi li vas buducnost?
staro
  (#11 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 18:58
Pol: Žensko
Godine: 46
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 26.02.2008, 00:59

cemu strah... cemu polemike i lupanje glave. Ja konkretno ne mogu da promenim neke stvari koje mozda predstoje, ali mogu da planiram da promenim i ulepsam svoju sopstvenu doglednu buducnost i buducnost svog deteta. Odnosno, cak ne mogu da uticem na njenu buducnost, ali mogu da joj vaspitanjem ukazem na to kako da sebi ulepsa zivot, i da ne opterecuje svoju glavu stvarima koje ce za nju ostati, svejedno neresive.

Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 18:32
Godine: 31
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 02.03.2008, 17:35

O da...u svakom smislu te reči.Veliki gaze preko malih...dolaze ne lepa vremena.

Banalan primer,koji mi se vrti po glavi:juče u super marketu,kupujem voće,ma sve lepo ko nacrtano,da ne kažem plastično...moja sledeća misao je bila:bićemo bukvalno željni domaćeg voća i povrća....

staro
  (#13 (permalink))
neleprvi
Početnik
neleprvi će uskoro postati poznat članneleprvi će uskoro postati poznat član

Član od: 06.02.2008.
Poslednji login: juče 16:27
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 02.03.2008, 19:09

Ne vidim,zasto bi me plasila?
Svasta smo to preturili preko glave u poslednjih 15god i nista me vise nemoze iznenaditi!

Filmofil !

staro
  (#14 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 20:01
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 02.03.2008, 21:55

Plasi me misao da nas nista ne moze iznenaditi. Kao, eto, bilo je lose, sta moze biti drugacije. Takav nacin razmisljanja ne donosi buducnost.
Pitat ce nas deca...

Back in red!

staro
  (#15 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 21:04
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 17.03.2008, 16:27

Plaši me, naravno.
Kao i svakog roditelja koji je preživeo bombardovanje,sankcije, restrikcije struje i paljenje vatre izmedju dve cigle kako bi detetu ugrejala čorbu ili čekanje par sati struje da mu opeglam pelene.
Plaši me inflacija, poskupljenje struje i koječega još, plaši me gušenje slobode mišljenja i ksenofobija&rasizam koji uzimaju maha.
Plaši me žrtvovanje budućnosti za mitologiziranu sliku prošlosti.

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#16 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 18:53
Godine: 38
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 17.03.2008, 22:16

...ne...zato sto cu uciniti sve da mojoj porodici bude bolje...i ne postoje prepreke...i ne postoje moralne norma koje cu da prekrsim ako je u pitanju opstanak...mozda zvuci malo...onako...bezobzirno...ali je tako...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#17 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 14:58
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 18.03.2008, 01:17

Ко је рекао "Бојим се старости... бојим се ситних бора... "...
Шабан Шаулић?

Мени је плашење срање, проблема ће увек бити, и увек ће се некако превазилазити. Живот можеш да прихватиш уз кукање или нормално. А кукавица, задушних баба и сличних плачипи*ки ми је пун куфер. Марш бре жгадијо манично депресивна, купите бенседине, прережите си вене! (то ја овима што их поменух, никоме са форума).

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#18 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 21:00
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 18.03.2008, 14:16

Ne plašim se budućnosti. Ona je potpuno izvesna. Vidimo se svi skupa na nekom drugom forumu na "onom" svetu. Ako bih već mogao da biram između pakla i raja, to bi bila teška odluka. Naime i pored privlačnosti pejzaža i klime u raju, verovatno bih se odlučio za pakao. Samo zbog društva.

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

staro
  (#19 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 21:04
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 18.03.2008, 14:23

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...ne...zato sto cu uciniti sve da mojoj porodici bude bolje...i ne postoje prepreke...i ne postoje moralne norma koje cu da prekrsim ako je u pitanju opstanak...mozda zvuci malo...onako...bezobzirno...ali je tako...
Naprotiv..Zvučiš kao odgovorna i odrasla osoba koja brine za svoju porodicu..

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

</
staro
  (#20 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 22:05
Odgovor: Plasi li vas buducnost? - 18.03.2008, 19:09

Ne mogu reći da me plaši. Ali ima momenata (verovatno onih kada se moj optimizam malo pritaji) kada me budućnost brine. Prosto, nekad na ono sutra sa polazišne tačke danas ne mogu da gledam kroz ružičastu prizmu. To me ne parališe već me natera ili da pokušam da menjam ono sutra (koliko je to u mojoj moći) ili pak da se danas prilagođavam.

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Живот можеш да прихватиш уз кукање или нормално. А кукавица, задушних баба и сличних плачипи*ки ми је пун куфер. Марш бре жгадијо манично депресивна, купите бенседине, прережите си вене! (то ја овима што их поменух, никоме са форума).
Da, ne volim ni ja kada me okruže ti koji kukaju, a ne čine ništa da bi se pokrenuli sa mrtve tačke. Ne volim, ali me takvi ljudi i ne mogu ugroziti i sigurno im ne preporučujem bensedine ili rezanje vena.
Ne mogu sve one koji imaju neke strahove (pa i strah od budućnosti) nazvati kukavicama, zadušnim babama, plačipi*kama i/ili manično depresivnom žgadijom.
Biti svestan straha je jedno, suočiti se sa strahom drugo, a negirati svaki mogući strah je nešto treće.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....