VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece
staro
  (#21 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 13.12.2007, 20:17

Onaj ko se nije sreo sa sličnim situacijama kao u gore negde napisanom postu, on će i dalje da bude okoreli pristalica ubeđivanjem, vaspitavanjem, tj. preventivnim delovanjem. U sadašnjem momentu i na ovom stepenu razvoja društva kod nas, većina roditelja se bori za očuvanje gole egzistencije, i svemanje ima vremena za strpljenje lepog vaspitanja dece, a ujedno se susreće sa izuzetno pojačanim potrošačko-provodnim prohtevima kod svoje dece. U tim totalno obrnutim odnosima između želje, htenja i mogućnosti kod mladih se javlja neratikulisano nezadovoljstvo, nagomilana negativna energija pa i bes. Rezultat toga je da sve više ozbiljno razmišlja o donošenju zakona o nasilničkom ponašanju dece i maloletnih. Za ove generacije više nema preventive, već se moramo baviti sankcijama postojećeg. U jednoj gimnaziji u Beogradu je uvedeno elektronsko evidentiranje pohađanja nastave, i obaveštavanje roditelja putem SMS-a o ocenama i redovnosti pohađanja. Jedna učenica izjavi da više nemože da podnese taj trošak stalne kupovine novih kartica roditeljima da nebi stizali izveštaji o njenom učenju? Većina tih učenika je nezadovoljna ovakvim načinom kontrole, a zbog čega pa možda znate?
E sad ja kažem da je možda bolje bilo da je poneko od tih ekstrema iz razreda i generacije dobio od vaspitača poneki šamar ili prut, ili pak od roditelja, pa onda nebi bio nužno hitan zakon za sprečavanje i sankcionisanje nasilničkog ponašanja dece i ostalih maloletnih lica.

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:33
Pol: Žensko
Godine: 42
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 13.12.2007, 22:20

jbg...nisam za zlostavljanje....
jos manje sam za emotivno ucenjivanje.....
al...pravo da vam kazem,sljepim tu i tamo.....kad Dara prevrsi meru.....

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#23 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: 08.10.2008 20:00
Godine: 35
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 13.12.2007, 22:31

Govoricu iz ugla deteta, posto nisam roditelj...cale me nikada nije tukao, a keva me je sljepila nekoliko puita i uvek je bilo zasluzeno, tako da se ni danas ne ljutim na nju zbog toga...klinci znaju da preteraju i uvek sam za doziranu vaspitnu kad reci prestanu da deluju (a nagledao sam se takvih slucajeva)...

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#24 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija
Ca blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.12.2007.
Poslednji login: 27.03.2008 13:05
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 16.12.2007, 00:10

.....to što su neki "malji deca" sa gotovo četrdeset ne daje im za pravo da tumače dečije stavove.....

...i kad budem mnogo stariji razumeću đake koji žvaću žvake.....

staro
  (#25 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 31
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 14.01.2008, 14:35

Evo iste teme i ovde. Žao mi je zbog dupliranja

A što se ne povede neka kampanja za renoviranje dečijih parkova npr. - mogu na prste da nabrojim gde mogu da odvedem dete i da se osećam sigurno.
Ili što se ne pokrene sredjivanje Avale, da mogu porodice vikendom da se odmore, druže, uživaju u prirodi? Manje bi bilo nervoze! Klinci isteraju pundravce, tate i mame takodje srećni.
Adu jedva središe sa Makiške strane, od aqua parka tek skica za izgradnju, klizališta imamo u nagoveštaju, ...

A dečiji dohodak? PDV ne ukinut?

Mislim toliko rupa, toliko malo podrške - da ova kampanja gotovo izgleda smešno. Podržavam razmišljanja u tom smeru, udruženje "roditelj" i svaku želju da se kod nas situacija na tom planu poboljša ali...treba ići nekim redom.

_________Una16

staro
  (#26 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 16:30
Godine: 29
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 30.01.2008, 08:29

Citat:
Joanna kaže: Pogledaj poruku
mislim da je to dosta komplikovana tema...Naravno da sam protiv telesnog kaznjavanja dece i slazem se da to u svakom smislu lose utice na razvoj deteta ali deci treba i cvrsta ruka i nekad zasluze batine...polazim od sebe kad sam bila mala...naravno ne preterivanje...
Zato taj izraz 'telesno kaznjavanje'...jako ruzno i zvuci.nisam za tako nesto...
mislim da taj predlog tj.kampanja treba da bude mnogo preciznija...
Simple.. Slažem se u potpunosti!

staro
  (#27 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 31.01.2008, 18:47

U svakom slučaju od nekud treba krenuti...Jedno je "šljepnuti" po guzi, a nešto sasvim drugo su teške batine i fizičke torture kojima su neka deca konstantno izložena... Takve stvari se dešavaju svuda oko nas, čak nismo ni svesni koliko je maha uzela ta "pojava", koliko se tzv roditelja iživljava nad onima kojima su život dali...Prosto neshvatljivo... I stravično...Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam zatvorila knjigu Dejva Pelcera "Dečak zvani to",mučnine u želucu i neverice da se tako nešto zaista moglo desiti ne detetu, nego bilo kom živom biću...Čovek je skupio hrabrost i napisao knjigu o svom detinjstvu prepunom najzverskijeg iživljavanja od strane sopstvenih roditelja...Ko ima stomak neka pročita...Verujem da se ni ovde kod nas ne boluje od manjka "maštovitosti" kad je zlostavljanje u pitanju i zato sam svim srcem da se konačno nešto uradi da bi se zaštitili svi koji pate prepušteni ljudskim zverima na milost i nemilost...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#28 (permalink))
wrtllog
Početnik
wrtllog će uskoro postati poznat članwrtllog će uskoro postati poznat član

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 12:02
Godine: 40
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 15.02.2008, 17:50

Nisam pristalica tuce,nikada nisam udario dete ali....sta pametne glave predlazu? da ih udaramo novinama? Da im se izvinimo.....

staro
  (#29 (permalink))
alokin74
Al' je lepo biti ...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:34
Godine: 34
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 15.02.2008, 18:30

Citat:
_baba_ kaže: Pogledaj poruku
Pazi ovako. Kad bi ucitelj/ica, nastavnik/ica, tetkica ili bilo ko drugi zaposlen u skoli udario moje dete, prevrnula bih i zemlju i nebo da takva osoba dobije otkaz, zabranu rada, strucnu pomoc i ko zna sta jos.
Majka je zaradila penziju kao učiteljica, a otac ima još koju godinu da radi kao nastavnik u školi. Igrom slučaja supruga je prosvetni radnik.

Kada bi došla kući i požalila se da ju je neko dete udarilo, veruj mi da bih tome detetu odrobijao i oca i majku koji ga nisu vaspitali, nego su ga poslali da ga drugi vaspitavaju i brinu o njemu.
Najlakše je poslati dete u školu, koja je obavezna u našoj državi, i misliti da ste se rešili briga, a onda pretiti nastavnicima koji treba da se izbore sa takvima.
Društvo je i došlo do ovog stanja u kome se nalazimo zbog roditelja koji nisu mogli ili nisu želeli da brinu o svojim potomcima.
Nekada su slali decu u vojsku da bi ih ovi malo doveli u red, a sada ih šalju da ih vojska izvuče iz zagrljaja droge i alkohoizma.
A kada ih pošlju u zatvor da odrobijaju neko delo koje su napravili, kriva im je i vlast i država i učiteljica i ... samo su roditelji ispravni.

Decu treba tući. Od malena im treba dati do znanja da ima stvari koje se ne smeju raditi. Naravno, ne treba preterivati. Treba imati granicu. Koja je ta granica, to nijedan zakon ne može odrediti. Zbog toga se ne treba ni pokušavati mešati zakonom u vaspitavanje dece i zbog toga sam protiv ovakvih peticija i pokreta.

Bolje i da dobiju batine dok je vreme, nego da ih pokopavate kada im nije vreme.

Što mi je jedan prijatelj ispričao: Kada je bio mali i kada bi sa majkom pošao u kupovinu, na ulazu u prodavnicu bi mu majka opalila šamar, da se on čudio i razmišljao o razlogu sve dok se ne vrate kući. A razlog je bio taj, da mu kojim slučajem ne bi palo na pamet da se zalepi za neku stvar koju nisu nameravali da kupe.

Quid quid latine dictum est altum viditur!

staro
  (#30 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 02.10.2008 18:54
Godine: 31
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece - 15.02.2008, 20:58

Citat:
sussi kaže: Pogledaj poruku
Podrzavam kampanju!
Dete niposto netreba kako fizicki tako ni emotivno kaznjavati. Postoje nacin da se deci u odredjeno doba objasni sta je ok i sta su posledice onog sto je uradilo. Zivim i Svedskoj drzavi koja je poznata po tome da stiti decu. Verujte da ovaj nacin vaspitavanja uci decu sta je dobro a sta lose bez nekog kaznjavanja a ujedno stvara veoma jake osobe od njih.
Strogo bih kaznila svakog roditelja koji fizicki ili emotivno kaznjava svoju decu. Nije potrebno kaznjavati potrebno je objasnjavati i nauciti dete sta je ok a sta nije. Na taj nacin sam i ja vaspitana a i moj sin svi koji nas poznaju kazu da imamo divno vaspitanje. To je mozda cudno za vas, nase ljude koji su navikli na druge norme vaspitavanja ali je cela Svedska nacija vaspitana na ovaj nacin i predivni su ljudi.

Potpuno se slazem sa Sussi! Batine se laca onaj koji ne umije recima i onaj koji nema strpljenja. Naravno da je najlakse povisiti ton, zagalamiti pa i udariti . Mene su starci tako odgajali jer su tako naucili u vlastitoj kuci, ali moj muz i ja smo odlucili drugacije i verujem da cemo i ubuduce biti uspesni.