|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Društvo oko nas Naša svakodnevica |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece |
|
|
|
|
|
|
|
|
...seal...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Pol: Žensko
|
Odgovor: Kampanja za zakonsku zabranu telesnog kažnjavanja dece -
31.01.2008, 18:47
U svakom slučaju od nekud treba krenuti...Jedno je "šljepnuti" po guzi, a nešto sasvim drugo su teške batine i fizičke torture kojima su neka deca konstantno izložena... Takve stvari se dešavaju svuda oko nas, čak nismo ni svesni koliko je maha uzela ta "pojava", koliko se tzv roditelja iživljava nad onima kojima su život dali...Prosto neshvatljivo... I stravično...Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam zatvorila knjigu Dejva Pelcera "Dečak zvani to",mučnine u želucu i neverice da se tako nešto zaista moglo desiti ne detetu, nego bilo kom živom biću...Čovek je skupio hrabrost i napisao knjigu o svom detinjstvu prepunom najzverskijeg iživljavanja od strane sopstvenih roditelja...Ko ima stomak neka pročita...Verujem da se ni ovde kod nas ne boluje od manjka "maštovitosti" kad je zlostavljanje u pitanju i zato sam svim srcem da se konačno nešto uradi da bi se zaštitili svi koji pate prepušteni ljudskim zverima na milost i nemilost...
njene ruke su bele kao led njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 12:02
Pol: Muško
Godine: 40
|
15.02.2008, 17:50
Nisam pristalica tuce,nikada nisam udario dete ali....sta pametne glave predlazu? da ih udaramo novinama? Da im se izvinimo.....
![]() |
|
|
|
|
|
Al' je lepo biti ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:34
Pol: Muško
Godine: 34
|
15.02.2008, 18:30
Citat:
Kada bi došla kući i požalila se da ju je neko dete udarilo, veruj mi da bih tome detetu odrobijao i oca i majku koji ga nisu vaspitali, nego su ga poslali da ga drugi vaspitavaju i brinu o njemu. Najlakše je poslati dete u školu, koja je obavezna u našoj državi, i misliti da ste se rešili briga, a onda pretiti nastavnicima koji treba da se izbore sa takvima. Društvo je i došlo do ovog stanja u kome se nalazimo zbog roditelja koji nisu mogli ili nisu želeli da brinu o svojim potomcima. Nekada su slali decu u vojsku da bi ih ovi malo doveli u red, a sada ih šalju da ih vojska izvuče iz zagrljaja droge i alkohoizma. A kada ih pošlju u zatvor da odrobijaju neko delo koje su napravili, kriva im je i vlast i država i učiteljica i ... samo su roditelji ispravni. Decu treba tući. Od malena im treba dati do znanja da ima stvari koje se ne smeju raditi. Naravno, ne treba preterivati. Treba imati granicu. Koja je ta granica, to nijedan zakon ne može odrediti. Zbog toga se ne treba ni pokušavati mešati zakonom u vaspitavanje dece i zbog toga sam protiv ovakvih peticija i pokreta. Bolje i da dobiju batine dok je vreme, nego da ih pokopavate kada im nije vreme. Što mi je jedan prijatelj ispričao: Kada je bio mali i kada bi sa majkom pošao u kupovinu, na ulazu u prodavnicu bi mu majka opalila šamar, da se on čudio i razmišljao o razlogu sve dok se ne vrate kući. A razlog je bio taj, da mu kojim slučajem ne bi palo na pamet da se zalepi za neku stvar koju nisu nameravali da kupe. |
|
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 02.10.2008 18:54
Pol: Žensko
Godine: 31
|
15.02.2008, 20:58
Citat:
Potpuno se slazem sa Sussi! Batine se laca onaj koji ne umije recima i onaj koji nema strpljenja. Naravno da je najlakse povisiti ton, zagalamiti pa i udariti . Mene su starci tako odgajali jer su tako naucili u vlastitoj kuci, ali moj muz i ja smo odlucili drugacije i verujem da cemo i ubuduce biti uspesni. |